De Langhe, bakermat van de Slow Food

De Langhe, bakermat van de Slow Food

Praat je over wijn uit Piëmonte, dan heb je het vooral over de Langhe: een heuvelachtig gebied ten zuiden van Turijn. Die streek is niet alleen beroemd om zijn wijnen, zoals de Barolo en Barbaresco, maar ook om de witte truffel. Staat een Barolo al garant voor uitgesproken smaakimpressies, in combinatie met witte truffel wordt het dubbel feest. De Langhe is overigens de bakermat van de Slow Food beweging: niet verwonderlijk als je ziet hoeveel aandacht en zorg daar wordt besteed aan de productie, bereiding, en consumptie van voedsel en drank.

Wil je meer weten over Piëmonte? Lees dan onze blog op Wijntraining Online. Onderstaand een inspirerende video over de regio.

By | 2018-01-15T15:42:28+00:00 5 januari 2016|Wijncursus bericht|Reacties uitgeschakeld voor De Langhe, bakermat van de Slow Food

About the Author:

Ruud Weterings
Founder van Winetraining-Online & WTOL Academy®