SVH Gastronomie

SVH Gastronomie

Niveau 4 : SVH Gastronomie In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie
Ben je werkzaam in een restaurant of horecazaak? Wil je graag meer weten welke factoren, smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/drank en uiteraard de presentatie.  

Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele) smaakfactoren:

  • mondgevoel
  • smaakgehalte
  • smaakcomplexiteit
  • smaaktype 

Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a: 

  • bedrijfsformule.
  • verwachtingspatroon/instelling gast. 
  • smaakcombinaties/smaakopbouw
  • tijdstip op de dag
  • seizoen
  • culturele context en allergenen.

Docenten:
De lesdagen zijn op Zaterdag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder SVH meesterkoks, hoofdredacteur van het magazine Culinaire Saisonnier Edwin Loos en top sommelier Jan-Willem van der Hek Kortom: je wilt geen dag missen!

Digitale Classroom:
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen.  Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3 diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

SVH EXAMEN
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma! 

Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3 diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Voor wie?

  • Je wilt meer weten over smaakrijkdom en complexiteit.
  • Je wilt meer weten van de functie van gustatorische smaken.
  • Je wilt meer weten van de verschillen tussen emotioneel en analytisch proeven.
  • Je wilt het verschil tussen smaak en proeven multi zintuigelijk ervaren.
  • Je wilt meer leren hoe smaakprofielen van drank en gerecht het effect op de ander bepalen.
  • Je wilt kunnen beargumenteren, welke drank-spijscombinaties het beste zijn.

SVH EXAMEN
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma! 

Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele)

smaakfactoren:

  • mondgevoel
  • smaakgehalte
  • smaakcomplexiteit
  • smaaktype

Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:

  • bedrijfsformule.
  • verwachtingspatroon/instelling gast.
  • smaakcombinaties/smaakopbouw
  • tijdstip op de dag
  • seizoen
  • culturele context en allergenen.

Docenten
De lesdagen zijn op Zaterdag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder SVH meesterkoks, hoofdredacteur van het magazine Culinaire Saisonnier Edwin Loos en top sommelier Jan-Willem van der Hek. Kortom: je wilt geen dag missen!

Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geld o.a. SVH wijn 3 diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

SVH EXAMEN Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma! 

Examen: 29 juni 2020

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3 diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Opleidingsplaats: Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal) 

Lesdagen 2020: 

Les   1: 15 februari 2020
Smaakprofielen en wetenschap van gastronomie. 

Les   2: 29 februari 2020
Dranken – Wijnkennis 

Les   3:   7 maart 2020
Dranken – Bierkennis (op locatie)

Les   4: 14 maart 2020
Keukenkennis – product/warenkennis

Les   5: 21 maart 2020
Keukenkennis – kooktechnieken – menuleer

Les   6: 28 maart 2020
Keukenkennis – sauzen en garnituren

Les.  7:   4 april 2020
Keukenkennis – smaakharmonie en compositie

Les   8: 18 april 2020
Keukenkennis – patissier en chocolatier

Les   9:   9 mei 2020
Smaakbeleving en foodparing 

Les 10: 16 mei 2020
Smaakbeleving gerecht en drank deel 1

Les 11: 23 mei 2020
Smaakbeleving gerecht en drank deel 2

Les 12:   6 juni 2020
Voedsel als basis voor gezondheid

Les 13: 13 juni 2020
Dranken – Koffie, thee en digestieven

Les 14: 20 juni 2020
Management en verkooptechniek 

Les 15: 27 juni 2020
Invloed van beleving op smaak. 


SVH Gastronomie examen
: 29 juni 2020

Lesmateriaal: Licentie SVH digitale leeromgeving

Meld je hier aan

Pagina 1 van 2
*
Voor deze opleiding vul je onderstaande gegevens in. Na inschrijving ontvang je een factuur en een voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul ook zeker je vooropleiding/achtergrond in en eventuele motivatie.
*
*
*
*
*
*
*
*


ALLE OPLEIDINGEN GASTRONOMIE

SVH Gastronomie


In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie. Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/ drank en uiteraard de presentatie.

Sociale hygiëne

Op veel locaties
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!

SVH Leermeester


Leerlingen begeleiden in de Horeca? Volg dan nú de leermeester training en haal het bij SVH erkende leermeester diploma. In het bedrijf bent jij als Leermeester verantwoordelijk voor de begeleiding en vorming van leerlingen en aankomende medewerkers. De Leermeestertraining wordt gegeven door zeer ervaren trainers die ruime ervaring hebben in de gastvrijheidsbranche en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bovendien zijn onze trainers gespecialiseerd in de door SVH vastgestelde examencriteria.

  • KOSTEN: € 3295,-  (excl. examenkosten)

  • Je wordt begeleid door een team van docenten met o.a. Top-sommelier Jan-Willem van der Hek en lessen van verschillende SVH Meesterkoks.

  • Maximaal 25 deelnemers.

  • Inclusief SVH online trainingsprogramma.

  • Unieke online leer methode.

  • Locatie:
    Het Amsterdams Proeflokaal
    Stadionplein 300
    1076 CK Amsterdam

  • Start: 15 februari 2020

    Amsterdam:
    Zaterdag 15 februari 2020
    Bekijk het programma

  • Betaling in termijnen mogelijk.

AGENDA

2019-12-08T12:55:09+00:00