Gastronomie 4

Gastronomie 4

Programma

In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie (start 15 februari 2020).

Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/ drank en uiteraard de presentatie.

Voor wie?

 • Je wilt meer weten over smaakrijkdom en complexiteit.
 • Je wilt meer weten van de functie van gustatorische smaken.
 • Je wilt meer weten van de verschillen tussen emotioneel en analytisch proeven.
 • Je wilt het verschil tussen smaak en proeven multi zintuigelijk ervaren.
 • Je wilt meer leren hoe smaakprofielen van drank en gerecht het effect op de ander bepalen.
 • Je wilt beargumenteren, welke drank-spijscombinaties het beste zijn.

Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?

Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele)

smaakfactoren:

 • mondgevoel
 • smaakgehalte
 • smaakcomplexiteit
 • smaaktype

Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:

 • bedrijfsformule.
 • verwachtingspatroon/instelling gast.
 • smaakcombinaties/smaakopbouw
 • tijdstip op de dag
 • seizoen
 • culturele context en allergenen.

Docenten

De lesdagen zijn op Zaterdag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder SVH meesterkok Robert Kranenborg, hoofdredacteur van het magazine Culinaire Saisonnier Edwin Loos en top sommelier Jan-Willem van der Hek Kortom: je wilt geen dag missen!

Digitale Classroom

Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geld o.a. SVH wijn 3 diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

SVH EXAMEN

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma!

Opleidingsplaats: Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal)

Lesdagen 2020:

 • Les 1: 15 februari
 • Les 2: 29 februari
 • Les 3: 7 maart
 • Les 4: 14 maart
 • Les 5: 21 maart
 • Les 6: 28 maart
 • Les. 7: 4 april
 • Les 8: 18 april
 • Les 9: 9 mei
 • Les 10: 16 mei
 • Les 11: 23 mei
 • Les 12: 6 juni
 • Les 13: 13 juni
 • Les 14: 20 juni
 • Les 15: 27 juni

Examen: 29 juni 2020

Lesmateriaal: Licentie SVH digitale leeromgeving

Kosten: Euro 3295,- (excl. examenkosten)

Meld je hier aan

Aanmeldingsformulier volgt. Wil je nu al inschrijven? Neem dan contact op.ALLE OPLEIDINGEN GASTRONOMIE

Gastronomie 4

Start 15 februari 2020 In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie. Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/ drank en uiteraard de presentatie.

 • KOSTEN: € 3295,-  (excl. examenkosten)

 • Inclusief voucher online trainingsprogramma.

 • Inclusief lunch

AGENDA

2019-08-13T14:16:42+00:00