Niveau 2: Gastheer/gastvrouw

Niveau 2: Gastheer/gastvrouw

Niveau 2: Gastheer/ -vrouw
In 26 weken je SVH branche erkende diploma Gastheer/ -vrouw

Gasten voelen zich welkom in jouw restaurant of hotel. Daar zorg jij wel voor. Je ontvangt ze hartelijk en bedient ze attent. Jij bent steeds op de juiste momenten aanwezig om het ze naar de zin te maken. Jij zorgt ervoor dat iedereen dik tevreden naar huis gaat.

Wat is de SVH opleiding Gastheer -vrouw?
Met onze unieke formule richten we ons uitsluitend op alle essentiële onderdelen van het vak gastheer en gastvrouw. De praktijkgerichte opdrachten worden aangevuld met inspirerende bezoeken aan verschillende horecabedrijven, inspirerende lessen van de beste vakprofessionals. 

 • Je serveert en bereidt dranken. 
 • Je creëert een passende sfeer.
 • Je controleert, beheert, bestelt en ontvangt de voorraad.
 • In deze opleiding staat de beleving van de gast centraal.

Je wordt gecoacht op een warme ontvangst van de gast, het serveren van bijvoorbeeld een heerlijke prosecco als aperitief en adviseert bij ieder gerecht een mooie wijn of begeleidend glas bier. Gerechten bieden geen enkele verrassing voor welk dieet dan ook en na het dessert kun je  een geweldige kop koffie serveren, zoals alleen de beste barista’s dit kunnen. Het afrekenen is een formaliteit, waarna je een hartelijk afscheid toewenst met het oog op een terugkerende tevreden gast.

Lesprogramma
Ons lesprogramma is opgebouwd uit 6 modules van elk 4 weken waarin elk facet van de hedendaagse horeca aan bod komt. Je wordt intensief begeleid middels 12 klassikale lessen en verschillende bedrijfsbezoeken aan horecazaken, importeurs en leveranciers. Lesdagen op maandag van 10.00 – 13.00 en van 13.30 – 17.00 uur. 

Een persoonlijke Leercoach
Onze coaches zijn experts uit de praktijk. Zij zorgen als coach voor betekenisvolle leerervaringen passend bij jouw praktijk en wijze van leren. Dit zorgt voor een persoonlijke band met de student en zorgt er tevens voor dat deze opleiding aansluit bij de dagelijkse praktijk. Wij monitoren, begeleiden, motiveren en verbeteren. Van liefhebber naar een echte horeca-professional. Hét visitekaartje voor jouw bedrijf.

Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen.  Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau. 

 

Wat is de SVH opleiding Gastheer -vrouw?
Met onze unieke formule richten we ons uitsluitend op alle essentiële onderdelen van het vak gastheer en gastvrouw. De praktijkgerichte opdrachten worden aangevuld met inspirerende bezoeken aan verschillende horecabedrijven, inspirerende lessen van de beste vakprofessionals. 

 • Je serveert en bereidt dranken. 
 • Je creëert een passende sfeer.
 • Je controleert, beheert, bestelt en ontvangt de voorraad.
 • In deze opleiding staat de beleving van de gast centraal.

“Als gastheer of gastvrouw ben jij het gezicht
van het bedrijf! Is dat iets wat bij jou past?”

Je wordt gecoacht op een warme ontvangst van de gast, het serveren van bijvoorbeeld een heerlijke prosecco als aperitief en adviseert bij ieder gerecht een mooie wijn of begeleidend glas bier. Gerechten bieden geen enkele verrassing voor welk dieet dan ook en na het dessert kun je  een geweldige kop koffie serveren, zoals alleen de beste barista’s dit kunnen. Het afrekenen is een formaliteit, waarna je een hartelijk afscheid toewenst met het oog op een terugkerende tevreden gast.

Voor wie?

 • Je wilt het verschil maken in jouw zaak.
 • Je wilt het verschil maken met jouw zaak.
 • Je wilt het verschil leren tussen gastvrijheid en gastgerichtheid.
 • Je wilt meer weten over smaak van wijn, bier en andere dranken.

Wat is de SVH opleiding Gastheer/ -vrouw ?
Met onze unieke formule richten wij ons uitsluitend op alle essentiële onderdelen van het vak gastheer en gastvrouw. De praktijkgerichte opdrachten worden aangevuld met inspirerende bezoeken aan verschillende horecabedrijven, inspirerende lessen van de beste vakprofessionals!

 • Je serveert en bereidt dranken.
 • Je creëert een passende sfeer.
 • Je controleert, beheert, bestelt en ontvangt de voorraad.
 • In deze opleiding staat de beleving van de gast centraal.

“Als gastheer of gastvrouw ben jij het gezicht van het bedrijf! Is dat iets wat bij jou past?”

Je wordt gecoacht op een warme ontvangst van de gast, het serveren van bijvoorbeeld een heerlijke prosecco als aperitief en adviseert bij ieder gerecht een mooie wijn of begeleidend glas bier. Gerechten bieden geen enkele verrassing voor welk dieet dan ook en na het dessert kun je een geweldige kop koffie serveren, zoals alleen de beste barista’s dit kunnen. Het afrekenen is een formaliteit, waarna je een hartelijk afscheid toewenst met het oog op een terugkerende tevreden gast.

Deze onderwerpen behandelen we tijdens de opleiding:
√ Smaakbeleving en smaakfactoren.
√ Adviseren en verkopen.
√ Food & Dranken trends.
√ Drank- en menukaart opbouw.
√ Ontvangen, opslaan en bestellen van goederen
√ Sociale Hygiëne (Online)
√ HACCP en Hygiënecode (Online)
√ Allergenen en eetgewoonten (Online)

Lesprogramma
Ons lesprogramma is opgebouwd uit 6 modules van elk 4 weken waarin elk facet van de hedendaagse horeca aan bod komt. Je wordt intensief begeleid middels 12 klassikale lessen en verschillende bedrijfsbezoeken aan horeca zaken, importeurs en leveranciers. Lesdagen op maandag van 10.00 – 13.00 en van 13.30 – 17.00 uur.

Een Persoonlijke Leercoach
Onze coaches zijn experts uit de praktijk. Zij stellen zich niet op als een docent maar echt als een coach. Dit zorgt voor een persoonlijke band met de student en zorgt er tevens voor dat deze opleiding aansluit bij de dagelijkse praktijk. Wij monitoren, begeleiden, motiveren en verbeteren. Van liefhebber naar een echte horeca-professional. Hét visitekaartje voor jouw bedrijf.

Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

SVH examen
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastheer/ -vrouw behaalt. 

Opleidingsplaats
Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal) Houten (SVO VakOpleiding)

Lesdagen
10 februari – 2 maart – 30 maart – 6 april – 4 mei – 15 juni 

Bedrijfsbezoek: Wijnimporteur, horecazaken, leveranciers

Examen: 2 juli 2020

Lesmateriaal:
Licentie SVH digitale leeromgeving

Kosten: € 2900,- (excl. examenkosten)

Wat levert het jou op als ondernemer?
Jouw opgeleide medewerker zal een boost geven aan de professionaliteit en het succes in jouw zaak! Concreet resulteert dit in meer omzet voor de zaak en minder verloop van medewerkers met potentie. Je investering in deze opleiding betaalt zich dus direct dubbel en dwars terug!

Opleidingsplaats: Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal) Houten (SVO VakOpleiding)

Lesdagen
10 februari – 2 maart – 30 maart – 6 april – 4 mei – 15 juni 

Bedrijfsbezoek: Wijnimporteur, horecazaken, leveranciers

Examen: 2 juli 2020

Lesmateriaal:
Licentie SVH digitale leeromgeving

Kosten: € 2900,- (excl. examenkosten)

Wat levert het jou op als ondernemer?
Jouw opgeleide medewerker zal een boost geven aan de professionaliteit en het succes in jouw zaak! Concreet resulteert dit in meer omzet voor de zaak en minder verloop van medewerkers met potentie. Je investering in deze opleiding betaalt zich dus direct dubbel en dwars terug!

Meld je hier aan

Pagina 1 van 2
*
Voor deze opleiding vul je onderstaande gegevens in. Na inschrijving ontvang je een factuur en een voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul ook zeker je vooropleiding/achtergrond in en eventuele motivatie.
*
*
*
*
*
*
*
*


ALLE OPLEIDINGEN BEDIENING

Niveau 1: Bediening assistent

start 20 april 2020
Binnen 10 weken je SVH Branche erkende diploma!
Na deze opleiding kun je als bediening assistent in een professionele horeca zaak aan de slag. Wil je jouw productkennis verbeteren, Wil je leren door te doen! Leren met “fun”? Hier leren we je hoe je de basisvaardigheden onder de knie krijgt. Je leert hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat in de bediening!

 • KOSTEN: € 2900,-(excl. examenkosten)

 • Inclusief SVH online trainingsprogramma.

 • Je wordt begeleid door een team van SVH leermeesters

 • Unieke online leer methode.

 • Locatie:
  Het Amsterdams Proeflokaal
  Stadionplein 300
  1076 CK Amsterdam

 • Start: 10 februari 2020

 • Amsterdam:
  Maandag 20 april 2020

 • Betaling in termijnen mogelijk.

AGENDA

2019-09-22T18:54:15+00:00