Niveau 2: SVH Kok

Niveau 2: SVH Kok

Programma

In 26 weken je SVH Branche erkende diploma Kok! (start september 2020)

Ben je van plan om een horeca zaak te beginnen of als zelfstandig kok aan de slag te gaan op feesten en partijen? Of wil je eindelijk gewoon écht eens leren koken? Dan hebben we een prima oplossing voor jou.

Voor wie?

  • Je hebt liefde voor koken!
  • Je wilt les met collega ZZp’ers en horeca ondernemers!
  • Je wilt van van je hobby je werk maken!
  • Je wilt een SVH Branche erkend diploma!

Deze SVH koksopleiding is voor mensen die niet in aanmerking komen voor een MBO opleiding en/of geen MBO opleiding willen volgen. Daarom is er voor jou een Branche erkend SVH diploma.

Je komt in een groep met gelijkgestemde van ZZpers en Horeca-ondernemers. Volwassenen die zich verder willen scholen in het fantastische vak kok!

Wat leer je tijdens de opleiding?

Naast de productkennis, herkomst en bereidingstechnieken is er uitgebreid aandacht voor smaak en compositie, wat past er nu bij elkaar en wat niet? Je krijgt meer inzicht in de culinaire succesfactoren.

  • Kennis van: Waren, materialen, technieken, veiligheid en hygiëne
  • Voorbereiden van gerechten en ingrediënten
  • Klaarmaken van gerechten onder leiding van ervaren SVH leermeester.
  • Smaak en compositie
  • Beheer van voorrad en calculatie

In 26 weken je branche diploma van de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) op zak! Dat betekent dat je aan de slag kunt als kok in een restaurant of je eigen zaak kunt beginnen. Er zijn 13 lesdagen. Lesdagen zijn op maandag om de twee weken en beginnen om 10.00 uur tot 17:00 uur.

SVH EXAMEN

Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH – Kok niveau 2 hebt behaald.

Opleidingsplaatsen:

  • Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal)
  • Houten (SVO VakOpleiding)

Lesdagen: vanaf september 2020

Lesmateriaal (incl): Licentie SVH digitale leeromgeving Werken als kok (theorieboek)

  • Warenkennis 1 (theorieboek)
  • Warenkennis 2 (theorieboek)
  • Bereidingstechnieken 1 (theorieboek)

Meld je hier aan

Aanmeldingsformulier volgt. Wil je nu al inschrijven? Neem dan contact op.



ALLE OPLEIDINGEN KEUKEN

Niveau 1: Keuken assistent (KAS)

Start 20 april 2020
Binnen 10 weken je SVH Branche erkende diploma!
Na deze opleiding kun je als keuken assistent in een professionele keuken aan de slag. Wil je jouw productkennis verbeteren, Wil je leren door te doen! Leren met “fun”? Hier leren we je hoe je de basisvaardigheden onder de knie krijg. Je leert hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat in de keuken!

Niveau 3: SVH Zelfstandig werkend kok

Start september 2020
1 Jaar opleiding 20 lessen om de twee weken.
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de keuken. Je bent verantwoordelijk voor het toezien op het bereiden van gerechten, voorraadbeheer en contacten met de leveranciers. Als zelfstandig werkend kok ben je verantwoordelijk voor de samenstelling van de menukaart.

  • KOSTEN: € 1899,- (excl. examenkosten)

  • Inclusief voucher online trainingsprogramma.

  • Inclusief lunch

AGENDA

2019-08-13T14:00:42+00:00