Niveau 3: SVH Zelfstandig werkend kok

Niveau 3: SVH Zelfstandig werkend kok

Niveau 3 : SVH Zelfstandig werkend Kok
Jaaropleiding 20 lessen om de twee weken. 

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de keuken. Je bent verantwoordelijk voor het toezien op het bereiden van gerechten, voorraadbeheer en contacten met de leveranciers. Als zelfstandig werkend kok ben je ook verantwoordelijk voor de samenstelling van de menukaart. 

Deze zelfstandig koksopleiding bestaat voor een deel uit praktijk en een deel theorie. Het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloop je deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en veel plezier. In 12 maanden je branche diploma van de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) op zak!

Wat leer je tijdens de opleiding?
Naast de verdieping van productkennis, herkomst en bereidingstechnieken is er uitgebreid aandacht voor smaak en compositie. Wat past er nu bij elkaar en wat niet? Je krijgt meer inzicht in de culinaire succesfactoren. 

 • Kennis van: waren, materialen, technieken, veiligheid en hygiëne.
 • Voorbereiden van gerechten en ingrediënten.
 • Klaarmaken van gerechten onder leiding van een ervaren SVH leermeester.
 • Smaak en compositie.
 • Beheer van voorraad en calculatie.

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een Koksdiploma niveau 2. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Wat leer je tijdens de opleiding?
Naast de verdieping van productkennis, herkomst en bereidingstechnieken is er uitgebreid aandacht voor smaak en compositie. Wat past er nu bij elkaar en wat niet? Je krijgt meer inzicht in de culinaire succesfactoren. 

 • Kennis van: waren, materialen, technieken, veiligheid en hygiëne.
 • Voorbereiden van gerechten en ingrediënten.
 • Klaarmaken van gerechten onder leiding van een ervaren SVH leermeester.
 • Smaak en compositie.
 • Beheer van voorraad en calculatie.

Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een Koksdiploma niveau 2. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

Voor wie?

 • Je hebt het diploma kok niveau 2.
 • Je wilt je werk nog leuker maken.
 • Je wilt de leiding geven
 • Voor alle leeftijden

Deze opleiding tot zelfstandig kok bestaat voor een deel uit praktijk en een deel theorie. Het uitgangspunt is altijd de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloop je deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en veel plezier.

Wat leer je tijdens de opleiding?
Naast de verdieping van productkennis, herkomst en bereidingstechnieken is er uitgebreid aandacht voor smaak en compositie, wat past er nu bij elkaar en wat niet? Je krijgt meer inzicht in de culinaire succesfactoren.

 • Kennis van: Waren, materialen, technieken, veiligheid en hygiëne
 • Voorbereiden van gerechten en ingrediënten
 • Klaarmaken van gerechten onder leiding van ervaren SVH leermeester.
 • Smaak en compositie
 • Beheer van voorrad en calculatie

In 12 maanden je branche diploma van de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) op zak! Er zijn 20 lesdagen. Lesdagen zijn op maandag en beginnen om 10.00 uur tot 17:00 uur. Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een Koksdiploma niveau 2. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

SVH examen
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH – zelfstandig werkend Kok niveau 3 behaalt. 

Opleidingsplaatsen:
Amsterdam (Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal)  / Houten (SVO VakOpleiding)

Lesdagen
Er zijn 20 lesdagen. Lesdagen zijn op maandag en beginnen om 10.00 uur tot 17:00 uur.

Lesmateriaal (incl)
Licentie SVH digitale leeromgeving en theorieboek.

Kosten: € 3295,- (excl. examenkosten)

Opleidingsplaatsen:

 • Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal)

Lesdagen: vanaf september 2020 op maandag

Lesmateriaal (incl):

 • Licentie SVH digitale leeromgeving Werken als kok (theorieboek)
 • Warenkennis 1 (theorieboek)
 • Warenkennis 2 (theorieboek)
 • Bereidingstechnieken 1 (theorieboek)

Kosten: Euro 1899,- (excl. examenkosten)

Meld je hier aan

Pagina 1 van 2
*
Voor deze opleiding vul je onderstaande gegevens in. Na inschrijving ontvang je een factuur en een voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul ook zeker je vooropleiding/achtergrond in en eventuele motivatie.
*
*
*
*
*
*
*
*


ALLE OPLEIDINGEN KEUKEN

Niveau 1: Keuken assistent (KAS)

Start 20 april 2020
Binnen 10 weken je SVH Branche erkende diploma!
Na deze opleiding kun je als keuken assistent in een professionele keuken aan de slag. Wil je jouw productkennis verbeteren, Wil je leren door te doen! Leren met “fun”? Hier leren we je hoe je de basisvaardigheden onder de knie krijg. Je leert hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat in de keuken!

Niveau 3: SVH Zelfstandig werkend kok

Start september 2020
1 Jaar opleiding 20 lessen om de twee weken.
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en voortgang in de keuken. Je bent verantwoordelijk voor het toezien op het bereiden van gerechten, voorraadbeheer en contacten met de leveranciers. Als zelfstandig werkend kok ben je verantwoordelijk voor de samenstelling van de menukaart.

 • KOSTEN: € 3295,- (excl. examenkosten)

 • Inclusief SVH online trainingsprogramma.

 • Je wordt begeleid door een team van SVH leermeesters

 • Unieke online leer methode.

 • Locatie:
  Het Amsterdams Proeflokaal
  Stadionplein 300
  1076 CK Amsterdam

 • Start: september 2020

 • Betaling in termijnen mogelijk.

AGENDA

2019-09-22T12:25:06+00:00