SVH Bier niveau 1

SVH Bier niveau 1

Bier is populair! Steeds meer mensen weten wat van bier. Er zijn ook steeds meer restaurants die speciaalbieren inzetten voor bier-spijs combinaties. Maar weet jij het verschil tussen bier en pils? Of wat het verschil is tussen boven- en onder-gistend bier? Wat betekent I.P.A. en waarom heet het één Witbier en het ander Weizen? Wil je meer weten? Dan is deze SVH bieropleiding echt iets voor jou! 

Deze opleiding is inclusief:
√ Onbeperkt toegang tot de SVH leeromgeving.
√ Een uitgebreid naslagwerk.
√ Een praktijkdag in Abdij Rolduc.
√ SVH bier 1 examen.

Lesdag SVH Bieropleiding Abdij Rolduc:
10.00 Kennismaking.
10.15 Geschiedenis en positie bier/pils.
11.15 Rondleiding brouwproces.
11.45 Proeverij.
13.00 Pauze.
13.30 Bier spijs toelichting smaakprofiel.
14.30 Proeverij bier-spijs.
16.00 SVH bier 1 examen.

Wij bieden wat jij zoekt! 
Wil je leren in je eigen tijd en wanneer het jou uitkomt? Vindt je het daarnaast óók belangrijk om te weten hoe deze theorie er in de praktijk uitziet? Wil je ook een moment hebben om ervaringen met anderen uit te wisselen?  Wij bieden wat jij zoekt! In onze unieke methode combineren we de online-training van SVH bier 1 met een uitgebreid handboek als naslagwerk en een unieke Bier-Experience op de brouwerij van Abdij Rolduc in Zuid-Limburg! De kroon op jouw zelfstudie en deze praktijk-dag wordt afgesloten met het examen SVH bier 1 examen

Wat leer je in deze opleiding?
Tijdens deze Bieropleiding wordt het theoretische deel in praktijk gebracht op Abdij Rolduc samen met brouwer en Biersommelier Wim Eussen. Je gaat dieper in op het brouwproces, op het proeven van bier en op de historie van bier. Daarnaast ga je uiteraard bieren proeven en meer leren over het combineren van bier met spijs.

Onderwerpen die aanbod komen:
√ Het brouwproces: hoe zit het in elkaar in de praktijk?
√ De geschiedenis van bier. Hoe proef je bier?
√ Hoe leer je uit te leggen wat je proeft?
√ Welke vuistregels zijn er om bier te combineren met spijzen?
√ En natuurlijk proef je verschillende bierstijlen! 

SVH Bier niveau 1

Het examen SVH Bier 1 bestaat uit 36 meerkeuzevragen, waarvan de eerste 6 examenvragen betrekking hebben op de 4 verschillende bieren die je moet proeven en de overige 30 examenvragen betrekking hebben op de theorie. Wie slaagt voor het examen ontvangt het SVH Diploma Bier 1.

Met het branche-erkende examen SVH Bier 1 heb je voldoende kennis in huis om professioneel met bier te werken.

Locatie: 

Maandag 18 Mei 2020

Abdij Rolduc
Heyendallaan 82
6464EP Kerkrade


Meld je hier aan

Aanmelden

Sociale hygiëne

Op veel locaties
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!

SVH Leermeester


Leerlingen begeleiden in de Horeca? Volg dan nú de leermeester training en haal het bij SVH erkende leermeester diploma. In het bedrijf bent jij als Leermeester verantwoordelijk voor de begeleiding en vorming van leerlingen en aankomende medewerkers. De Leermeestertraining wordt gegeven door zeer ervaren trainers die ruime ervaring hebben in de gastvrijheidsbranche en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bovendien zijn onze trainers gespecialiseerd in de door SVH vastgestelde examencriteria.

SVH Gastronomie


In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie. Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/ drank en uiteraard de presentatie.

  • KOSTEN: € 395,- (inclusief examenkosten en leermiddelen)

  • Inclusief SVH online leermateriaal

  • Inclusief coaching en begeleiding.

  • Meerdere locaties

  • Unieke online leer methode.

Jooble

AGENDA

2020-03-09T14:32:11+00:00