Laden Evenementen

Bier is populair! Steeds meer mensen weten wat van bier. Er zijn ook steeds meer restaurants die speciaalbieren inzetten voor bier-spijs combinaties. Maar weet jij het verschil tussen bier en pils? Of wat het verschil is tussen boven- en onder-gistend bier? Wat betekent I.P.A. en waarom heet het één Witbier en het ander Weizen? Wil je meer weten? Dan is deze SVH bieropleiding echt iets voor jou! 

Deze opleiding is inclusief:
√ Onbeperkt toegang tot de SVH leeromgeving.
√ Een uitgebreid naslagwerk.
√ Een praktijkdag in Abdij Rolduc.
√ SVH bier 1 examen.

Wat leer je in deze opleiding?
Tijdens deze Bieropleiding wordt het theoretische deel in praktijk gebracht op Abdij Rolduc samen met brouwer en Biersommelier Wim Eussen. Je gaat dieper in op het brouwproces, op het proeven van bier en op de historie van bier. Daarnaast ga je uiteraard bieren proeven en meer leren over het combineren van bier met spijs.

Onderwerpen die aanbod komen:
√ Het brouwproces: hoe zit het in elkaar in de praktijk?
√ De geschiedenis van bier. Hoe proef je bier?
√ Hoe leer je uit te leggen wat je proeft?
√ Welke vuistregels zijn er om bier te combineren met spijzen?
√ En natuurlijk proef je verschillende bierstijlen! 

Lesdag SVH Bieropleiding Abdij Rolduc:
10.00 Kennismaking.
10.15 Geschiedenis en positie bier/pils.
11.15 Rondleiding brouwproces.
11.45 Proeverij.
13.00 Pauze.
13.30 Bier spijs toelichting smaakprofiel.
14.30 Proeverij bier-spijs.
16.00 SVH bier 1 examen.

Wij bieden wat jij zoekt! 
Wil je leren in je eigen tijd en wanneer het jou uitkomt? Vindt je het daarnaast óók belangrijk om te weten hoe deze theorie er in de praktijk uitziet? Wil je ook een moment hebben om ervaringen met anderen uit te wisselen?  Wij bieden wat jij zoekt! In onze unieke methode combineren we de online-training van SVH bier 1 met een uitgebreid handboek als naslagwerk en een unieke Bier-Experience op de brouwerij van Abdij Rolduc in Zuid-Limburg! De kroon op jouw zelfstudie en deze praktijk-dag wordt afgesloten met het examen SVH bier 1 examen

* Mocht je langer willen genieten van Zuid-Limburg is een overnachting op de eeuwenoude Abdij Rolduc mogelijk. We informeren je graag over de mogelijkheden.

  

 

Aanmelden