Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Wijnreis Oporto (Portugal)   23 – 24 – 25 Februari 2019.
We verblijven in de historische stad Oporto. Oporto is onbetwist een van ’s werelds mooiste wijngebieden. De Douro rivier draait zich vanaf Porto langs de steeds steiler wordende hellingen. Dit levert een spectaculair landschap op. Je hebt volop de tijd om te genieten van de stad, streek en natuurlijk van de allerbeste wijnen.PROGRAMMA:
23 februari Eindhoven – Oporto
25 februari: Oporto – Eindhoven

Dag 1 Bezoek Fonseca.
Er is geen enkel porthuis waar de traditie van het vak­manschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca. Het bedrijf is in 1815 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt.

Fonseca behoort zonder twijfel tot de top 3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 Parker-punten behaald voor haar ports! Een rondleiding door het wijnhuis, de wijngaarden en de wijnkelders. Daarnaast blind tastings en een lunch met bijpassende wijnen.

Dag 2: Bezoek Dow’s.
De familie Symington (Dow’s Port) is één van de vooraanstaande Engelse portfamilies, met een lange geschiedenis in de streek. Hun ports hebben grote kwaliteit, door een enorm bezit aan portmerken en wijngaarden.

De wijngaarden zijn gelegen in zes quinta’s in de Douro Valley en beslaan in totaal een ruime 130 ha. Deze wijngaarden vormen samen de ruggengraat voor DOW’S beste port. Een rondleiding door het wijnhuis, de wijngaarden en de wijnkelders. Daarnaast blind tastings en een boot tour. Lunch met bijpassend wijnen.

Avond programma
In de namiddag/avond rijden we terug naar het Hotel en ben je vrij om in de stad Oporto rond te kijken of te relaxen bij het hotel. Vanavond ben je vrij om zelf een restaurant uit te kiezen.

25 februari 2019
Terug reis : Porto – Eindhoven

Kosten: Euro 399,-
Wijnreis is inclusief – logies ontbijt Oporto – proeverijen – rondleidingen – lokaal vervoer (exclusief diner) Vlucht boek je zelf na ontvangst bevestiging deelname.

(Kosten vlucht ca € 125,- retour)

Wijnreis is tot stand gekomen ism Walraven Sax (Fonseca importeur) en Oud Reuchlin & Boelen (Dow’s importeur

Aanmelden