Laden Evenementen

Hoewel aangenomen wordt dat Zuid-Afrika reeds duizenden jaren geleden aan wijnbouw deed is het ontegensprekelijk Jan Van Riebeeck de grondlegger is van de wijnbouw in Zuid-Afrika. In 1656 plantte hij als Gouverneur van de Kaap de eerste druivenstokken in de tuin van de Oost-Indische Compagnie. Deze was opgericht als tussenhaven waar de zeelieden van de handelsvloot proviand konden inslaan op hun reizen naar India en omliggende landen.

Een paar jaar later (2 februari 1659) wordt de eerste wijn gemaakt van de aangeplante druivenstokken. De eerste kwaliteitswijnen kwamen aan de oppervlakte vanaf 1679 toen Jan Van Riebeeck werd opgevolgd door Simon van de Stel. Hij plantte als eerste wijngaarden in Constantia en produceerde er zoete wijnen die naam en faam vergaarden.

Workshop en Proeverij Zuid Afrika
Op zaterdag 12 september organiseren we een informatie bijeenkomst over de Zuid Afrika reis in maart 2021. Je krijgt tijdens deze dag alle benodigde informatie met betrekking tot reis, verblijf, wijnhuizen etc… Zijn toch nog vragen en/of speciale wensen…je hebt deze dag de mogelijkheid deze uit te spreken! Uiteraard is het ook leuk om je medereis genoten te ontmoeten en nader kennis mee te maken!

Programma:
10.45 – 11.00 uur: Ontvangst, koffie
11.00 – 12.30 uur: Toelichting programma Wijnreis 2020
12.30 – 13.30 uur: Boschendal Picknick
14.00 – 16.00 uur: Wijnproeverij / presentatie Zuid Afrika
16.00 – naborrel.

Kosten: € 45,-*
Datum: 20 september
Locatie: Hofstede Meerzicht

*Voor deelnemers aan de studiereis zijn er geen kosten verbonden aan deze dag.

Aanmelden