Laden Evenementen

Hoewel aangenomen wordt dat Zuid-Afrika reeds duizenden jaren geleden aan wijnbouw deed is het ontegensprekelijk Jan Van Riebeeck de grondlegger is van de wijnbouw in Zuid-Afrika. In 1656 plantte hij als Gouverneur van de Kaap de eerste druivenstokken in de tuin van de Oost-Indische Compagnie. Deze was opgericht als tussenhaven waar de zeelieden van de handelsvloot proviand konden inslaan op hun reizen naar India en omliggende landen.

Een paar jaar later (2 februari 1659) wordt de eerste wijn gemaakt van de aangeplante druivenstokken. De eerste kwaliteitswijnen kwamen aan de oppervlakte vanaf 1679 toen Jan Van Riebeeck werd opgevolgd door Simon van de Stel. Hij plantte als eerste wijngaarden in Constantia en produceerde er zoete wijnen die naam en faam vergaarden.

Workshop en Proeverij Zuid Afrika
Meer weten van Zuid Afrikaanse wijn? Leren en je eigen smaak ontdekken? Tijdens deze workshop leer je de Zuid Afrikaanse wijngebieden ontdekken. Je krijgt spelenderwijs de achtergrond van de typische Zuid Afrikaanse wijn en het combineren van wijn en spijs onder de knie. Na aanmelden krijg je advies over de aan te schaffen wijnen. (Dit is niet verplicht en optioneel!) We gaan met allerhande wijnstijlen, diverse druivenrassen en verschillende wijngebieden aan de gang. Je doet vooral praktische kennis op!

Zuid Afrika studie reis maart 2021
Je ontvangt ook informatie over de Zuid Afrika reis in maart 2021. Je krijgt tijdens deze workshop alle benodigde informatie met betrekking tot reis, verblijf, wijnhuizen etc… Zijn toch nog vragen en/of speciale wensen…je hebt deze dag de mogelijkheid deze uit te spreken! Uiteraard is het ook leuk om je medereis genoten te ontmoeten en nader kennis mee te maken!

Kosten: € 29,00
Datum: Maandag 16 November 2020
Aanvang: 19.00 – 20.30 uur
Locatie: Online

*Voor deelnemers aan de studiereis zijn er geen kosten verbonden aan deze dag.

Aanmelden