Bekijk hieronder het volledige Apprendo aanbod horeca-gerichte opleidingen. De opleidingen zijn praktijkgericht en kunnen ook online gevolgd worden. Volg de opleidingen via Apprendo met 20% korting. Gebruik de code: 20APPRENDO23
Praktijkopleidingen
Online Opleidingen Bediening
Opleidingen Keuken Online
SVH Wijn 2
Deze opleiding geeft je een brede kennis van wijn. We proeven en ontdekken ca. 70 karakteristieke wijnen.Wijnproeven, wijn kopen en het maken van goede wijn- en spijs combinaties: het zal je na deze training makkelijker afgaan.
√ Zelfverzekerd kun je advies geven over wijn!
√ Je kunt de belangrijkste druivenrassen herkennen!
√ Je kunt de belangrijkste wijngebieden herkennen!
√ Je weet het verschil tussen wijnen en gebieden te benoemen!
Wat is er inbegrepen?
√ SVH wijn online programma.
√ SVH Wijn opleiding.
√ 8 lessen van ca 3 uur.
√ SVH wijn 3 organoleptisch examen.
√ SVH wijn 3 theorie examen.
SVH Wijn 3
Gevorderd SVH 3 niveau exclusief SVH examen.
Deze opleiding geeft je een brede kennis van wijn, We gaan hierbij uit van het leren en studeren over wijn in een gezellige sfeer. In acht avonden of vier dagen, leer je en verdiepen we ons in:
Opleiding volgen met Stap-budget?
Deze SVH erkende opleiding “OpSTAPnaarWIJN” geeft je een brede kennis van wijn. We gaan hierbij uit van het leren en studeren over wijn in een gezellige sfeer. In acht avonden of vier dagen, leer je en verdiepen we ons in (Laatste les is het examen in Houten) :
√ De wijngebieden in de wereld.
√ Proeven, beoordelen van wijn.
√ Karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden.
√ Wijnbereiding, vinificatie.
√ Kwaliteitsverschillen herkennen.
SVH Vinoloog/sommelier
Programma SVH Vinologen/sommelier opleiding
In deze opleiding proef je ca 500 wijnen die speciaal zijn samengesteld voor het aanleren van een goede proeftechniek. Immers, het organoleptisch onderzoeken en beoordelen van wijn vormt de basis van alle wijnkennis. De opleiding tot SVH Vinoloog/sommelier besteedt daarom de grootst mogelijke aandacht aan het ontwikkelen en verfijnen van de zintuiglijke eigenschappen. Omdat het ‘blind’ proeven van wijnen een uiterst belangrijk onderdeel van de organoleptische module vormt word je vanaf de eerste les in deze vaardigheid geoefend.
SVH Vinoloog/sommelier gaat verder dan de wijnkennis die vereist wordt van een vinoloog.
Met deze SVH Vinoloog/sommelier opleiding word je breder opgeleid dan de titel doet vermoeden. De inhoud van de opleiding is afgestemd op het examen SVH Vinoloog/sommelier. Daarmee word je klaargestoomd om in een breed kader over wijn en spijs advies te kunnen geven.
Hierin word je begeleid door een team van top docenten met verschillende gastronomische lessen van een SVH Meesterkok. SVH Vinoloog/sommelier gaat dus verder dan alleen de wijnkennis die vereist wordt van een vinoloog.
SVH Gastronomie
Ben je werkzaam in een restaurant of horecazaak? Wil je graag meer weten welke factoren, smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/drank en uiteraard de presentatie.
Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele) smaakfactoren:
- mondgevoel
- smaakgehalte
- smaakcomplexiteit
- smaaktype
Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:
- bedrijfsformule.
- verwachtingspatroon/instelling gast.
- smaakcombinaties/smaakopbouw
- tijdstip op de dag
- seizoen
- culturele context en allergenen.
SVH Hospitality
SVH Hospitality is een nieuw opleiding gericht op gastvrijheid in de hospitality. De opleiding richt zich op het klant-/ gastcontact, zoals dat voorkomt in de contexten horeca, hotellerie, toerisme, recreatie, en facilitair.Stap voor stap leer je de vaardigheden voor gastvrijheid in de hospitality sector. De volgende thema’s worden behandeld:
√ Ontvangen van klanten en gasten.
√ Informeren en adviseren van klanten en gasten.
√ Verkopen en verhuren van producten en diensten.
√ Signaleren en afhandelen van klachten.
√ Onderhouden van interne en externe contacten.
√ Werven van klanten, gasten en opdrachten.
Na het doorlopen van de e-learning ben je goed voorbereid voor bijvoorbeeld de functie backoffice medewerkers. Je bent breder inzetbaar als aanspreekpunt voor klanten/gasten in de persoonlijke en commerciële dienstverlening.
SVH Leermeester
SVH Leermeester – De 3-daagse Leermeester training
Om erkend leerbedrijf te worden en te blijven, moet er minimaal één gediplomeerd leermeester binnen je bedrijf werkzaam zijn. Als leermeester ben je onmisbaar voor de ontwikkeling van (jonge) medewerkers in de horeca. Je deelt je kennis en begeleidt je medewerkers, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot vaklieden. Een verantwoordelijke taak. De kwaliteit van jou als leermeester is hierin medebepalend.
Wat leer je tijdens de cursus Leermeester
Met de cursus SVH Leermeester Horeca geef je het vakmanschap door aan nieuwe medewerkers. Na de cursus heb je een goed inzicht in onderstaande werkprocessen en kun je deze toepassen in de praktijk.
- Het werven en selecteren van je nieuwe (lerende) medewerkers
- Het introduceren en inwerken van je (lerende) medewerkers
- Het zichzelf blijven ontwikkelen
- Het beoordelen van je (lerende) medewerkers
- Het begeleiden van je (lerende) medewerkers
- Het bespreken en bepalen van het begeleidingstraject
Horeca marketing
Deze cursus vormt de essentiële kennis die nodig is anno 2022 om een goede marketing strategie neer te zetten voor jouw horecazaak of bedrijf. Je doet vooral praktische kennis op en je kunt er jarenlang mee vooruit. Onder leiding g van marketing specialist Nick van Teeffelen directeur van de Horeca Marketing Academy Tijdens de cursus ga je direct aan de slag op je eigen laptop om het raamwerk neer te zetten waar je direct profijt van hebt. Tijdens de training/cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
Neerzetten van een geautomatiseerde marketing machine.
- Oude stijl & Nieuwe stijl marketing.
- Probleempunten van ondernemers
- Welke promotie kanalen zijn er tegenwoordig.
- Hoe bouw je een digitale relatie op met je gast?
- Het bouwen van je eigen database met contactgegevens
- Waar gaan we mee aan de slag
- Socialmedia
- E-mailmarketing
- Landingspagina’s
- Video marketing
SVH Winn 2 online
Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. De lessen zijn secuur samengesteld door vakbekwame wijndeskundigen/ vinologen i.s.m. diverse branche organisaties. Onderzoeken wijzen uit, dat we bij de combinatie van zien, horen en interactie maar liefst 90% van de aangeboden informatie onthouden (bij lezen is dit bijv. slechts 10%!). Game learning speelt in op het gegeven, dat de motivatie om iets te leren sterk wordt bevorderd wanneer educatie wordt gecombineerd met ‘fun’. Bovendien ontvang je bij inschrijven een abonnement op het culinaire magazine Saisonnier met het eerste jaar maar liefst 50% korting.
Game learning, dat is leren en vermaak. Leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen.
Door bepaalde informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. De gebruiker blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Iedereen kan in zijn eigen tempo kennis verzamelen en ervaringen opdoen. Elke gebruiker krijgt uitleg en feedback. De leermethode is onconventioneel, en het werkt!
Inhoud programma SVH wijn 2
√ 12 onafhankelijke modules op basis van smaaktype
√ 300 multiple choice opdrachten
√ 120 Puzzel opdrachten
√ 120 landkaart opdrachten
√ 120 wijn & spijs opdrachten
√ Het programma vergt 33 studie uren.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 4 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
SVH Wijn 3 online
Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. De lessen zijn secuur samengesteld door vakbekwame wijndeskundigen/ vinologen i.s.m. diverse branche organisaties. Onderzoeken wijzen uit, dat we bij de combinatie van zien, horen en interactie maar liefst 90% van de aangeboden informatie onthouden (bij lezen is dit bijv. slechts 10%!). Game learning speelt in op het gegeven, dat de motivatie om iets te leren sterk wordt bevorderd wanneer educatie wordt gecombineerd met ‘fun’. Bovendien ontvang je bij inschrijven een abonnement op het culinaire magazine Saisonnier met het eerste jaar maar liefst 50% korting.
Game learning, dat is leren en vermaak. Leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen.
Door bepaalde informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. De gebruiker blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Iedereen kan in zijn eigen tempo kennis verzamelen en ervaringen opdoen. Elke gebruiker krijgt uitleg en feedback. De leermethode is onconventioneel, en het werkt!
Inhoud programma SVH wijn 3
√ 32 onafhankelijke modules op basis van wijngebieden.
√ 1500 multiple choice opdrachten
√ 500 Puzzel opdrachten
√ 500 landkaart opdrachten
√ 500 wijn & spijs opdrachten
√ Het programma vergt 196 studie uren.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 6 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
SVH Vinoloog/sommelier online
Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. De lessen zijn secuur samengesteld door vakbekwame wijndeskundigen/ vinologen i.s.m. diverse branche organisaties. Onderzoeken wijzen uit, dat we bij de combinatie van zien, horen en interactie maar liefst 90% van de aangeboden informatie onthouden (bij lezen is dit bijv. slechts 10%!). Game learning speelt in op het gegeven, dat de motivatie om iets te leren sterk wordt bevorderd wanneer educatie wordt gecombineerd met ‘fun’.
Game learning, dat is leren en vermaak. Leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen.
Door bepaalde informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. De gebruiker blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Iedereen kan in zijn eigen tempo kennis verzamelen en ervaringen opdoen. Elke gebruiker krijgt uitleg en feedback. De leermethode is onconventioneel, en het werkt!
Inhoud programma SVH Vinoloog
√ 32 onafhankelijke modules op basis van wijngebieden.
√ 1500 multiple choice opdrachten
√ 500 Puzzel opdrachten
√ Het programma vergt 1 uur studie per dag.
√ Onbeperkt toegang.
Praktijk lessen
Je hebt bij deze zelfstudie de mogelijkheid om 4 praktijkdelen aan te sluiten bij vinologen lessen op maandag en/of zaterdag. De totale opleiding neemt 1 jaar in beslag. In de maand december en juli worden er geen lessen ingepland. Tijdens de les komt de techniek van het analytisch proeven aanbod. Je proeft wijnen die kenmerkend zijn voor het theoretische onderdeel van de dag.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 12 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
SVH Gastronomie online
Niveau 4 : SVH Gastronomie In een paar weken jouw SVH Branche erkende diploma Gastronomie
Ben je werkzaam in een restaurant of horecazaak? Wil je graag meer weten welke factoren, smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/drank en uiteraard de presentatie.
Wat is de SVH Gastronomie Opleiding Online?
Je volgt de opleiding geheel zelfstandig online met ons innovatieve SVH online programma. Je hebt de keuze om deel te nemen aan 4 praktijkleswagen naar keuze uit onze reguliere opleiding. Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele) smaakfactoren:
- mondgevoel
- smaakgehalte
- smaakcomplexiteit
- smaaktype
Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:
- bedrijfsformule.
- verwachtingspatroon/instelling gast.
- smaakcombinaties/smaakopbouw
- tijdstip op de dag
- seizoen
- culturele context en allergenen.
SVH Drankenkennis online
Wil jij meer leren over de fascinerende wereld van dranken? Je Barista, Thee-sommelier vaardigheden of cocktail skills verbeteren? Wat je doel ook is, met deze SVH online drankenkennis training bieden wij je alles wat je nodig hebt! Leer over verschillende bereidingsmethodes, serveer technieken en veel meer! Deze online cursus gaat over koffie, thee digestieven en cocktails. Er is geen eerdere ervaring vereist, alleen een passie voor koffie, thee, digestieven en cocktails! En een verlangen om te leren natuurlijk…
Wat zijn de voordelen?
√ Game learning is leren en oefenen met ‘fun’ gecombineerd.
√ Gemak versus tijd, leren wanneer en waar het uitkomt.
√ Onbeperkte herhaling.
√ Feedback per vraag.
√ Eenvoudig doorstromen naar diverse SVH opleidingen
√ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.
Koffie: In de horeca kan aan jou op ieder moment van de dag worden gevraagd om een kopje koffie te zetten. Voor een goede koffie komen sommige gasten speciaal terug. Wat voor koffie kun je schenken? Hoe serveer je de verschillende koffiedranken?
Thee: Hoe en waar groeit thee? Op welke manieren worden theeblaadjes verwerkt en hoe ontstaan de verschillen tussen theeklassen?
Digestieven: Een digestief is een drankje dat na de maaltijd gedronken wordt en dat de spijsvertering bevordert. Hoe serveer je deze dranken en welk glas kies je daarvoor?
Cocktails: Met cocktails kun je eindeloos variëren als je hun kenmerken kent, weet welke ingrediënten je kunt gebruiken en hoe je ze op zijn best serveert. Welke soorten cocktails zijn er en hoe kun je met cocktails experimenteren?
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 4 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
SVH Bedieningsassistent
Niveau 1: Bedieningsassistent (BAS) inclusief stage (werk)plaats!
Na deze opleiding kun je als bediening assistent in een professionele horeca zaak aan de slag. Wil je jouw productkennis verbeteren? Wil je leren door te doen? Leren met “fun? Hier leren we je hoe je de basisvaardigheden onder de knie krijg. Je leert hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat in de bediening!
Inhoud opleiding.
In de opleiding bediening assistent leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele horecazaak onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb je als bedieningsassistent kennis van alle professionele apparatuur en kan deze gebruiken. Ook kun je als bedieningsassistent instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. De Bedieningassistent doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen.
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in de bediening waar ook direct contact is met de gast. Je gaat 6 ochtenden naar de les. 10.00 uur – 13.00 uur.
Voor wie?
- Je hebt liefde voor werken in de horeca!
- Je bent een harde werker en praktijkgericht!
- Je wilt van je hobby je werk maken!
- Je wilt een SVH Branche erkend diploma!
SVH Bier Online
Bier is populair! Steeds meer mensen weten wat van bier. Er zijn ook steeds meer restaurants die speciaalbieren inzetten voor bier-spijs combinaties. Maar weet jij het verschil tussen bier en pils? Of wat het verschil is tussen boven- en onder-gistend bier? Wat betekent I.P.A. en waarom heet het één Witbier en het ander Weizen? Waarom schuim je een pilsje af? Hoe kun je de drinkbeleving van je gasten vergroten?
Wat zijn de voordelen?
√ Game learning is leren en oefenen met ‘fun’ gecombineerd.
√ Gemak versus tijd, leren wanneer en waar het uitkomt.
√ Onbeperkte herhaling.
√ Feedback per vraag.
√ Eenvoudig doorstromen naar diverse SVH opleidingen
√ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.
√ Praktijkdag optioneel Brouwerij Rolduc
In deze SVH Biertraining Online leer je alles over het brouwproces en de ingrediënten van bier. Ontdek de karakteristieken van de verschillende biertypes. Creëer geweldige bier-spijs combinaties. Leer alles over van foodpairing met bier!
Wil je meer weten over bier? Dan is deze SVH bieropleiding echt iets voor jou!
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 4 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
SVH Sociale Hygiëne
Houd je niet van studeren in een klas of uit een boek? Leer je liever via een E-learning? Met de officiële SVH E-learning Sociale Hygiëne voor de horeca studeer je digitaal, in je eigen tijd en leg je het SVH computerexamen af wanneer het jou uitkomt!
- Leren wanneer het jou uitkomt!
- Inclusief computer examen!
- Je wilt een SVH diploma Sociale Hygiëne!
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt niet alleen voor de bedrijfsleider of eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!
De SVH E-learning Sociale Hygiëne bestaat uit verschillende hoofdstukken die je in je eigen tijd en tempo kunt doorlopen. De E-learning is een afwisselend programma met tekst, meerkeuzevragen, stellingen en instructiefilmpjes. Bovendien heb je toegang tot verschillende examentrainingen waarmee je je kunt voorbereiden op het officiële Sociale Hygiëne examen.
De SVH E-learning werkt zowel via desktop, tablet als mobiel waardoor je kunt studeren waar en wanneer het jou uitkomt.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 4 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
SVH Sociale Hygiëne slijters
Speciaal voor slijterijen en medewerkers in een supermarkt is er een nieuwe training ontwikkeld om het SVH Slijtersdiploma Sociale Hygiëne te behalen! Met deze SVH E-learning inclusief SVH examen krijg je kennis en inzicht in Sociale Hygiëne in jouw vakgebied!
Ontbreekt het je vaak aan tijd om te studeren? Leer je liever via een E-learning? Met de officiële SVH E-learning Sociale Hygiëne voor slijterijen en supermarkt studeer je digitaal, in je eigen tijd en leg je het SVH computerexamen af wanneer het jou uitkomt!
- Leren wanneer het jou uitkomt!
- Inclusief computer examen!
- Je wilt een SVH diploma Sociale Hygiene!
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het diploma Sociale Hygiene heeft? Deze eis geldt niet alleen voor de bedrijfsleider of eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!
SVH E-learning Sociale Hygiëne voor slijterijen en supermarkt bestaat uit verschillende hoofdstukken die je in je eigen tijd en tempo kunt doorlopen. De E-learning is een afwisselend programma met tekst, meerkeuzevragen, stellingen en instructiefilmpjes. Bovendien heb je toegang tot verschillende examentrainingen waarmee je je kunt voorbereiden op het officiële Sociale Hygiëne examen.
De SVH E-learning werkt zowel via desktop, tablet als mobiel waardoor je kunt studeren waar en wanneer het jou uitkomt.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 4 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
Management en verkooptechniek
In deze mini learning: Wil jij meer leren over de fascinerende wereld van verkoop? Je verkoop vaardigheden verbeteren? Wat je doel ook is, met deze SVH online verkooptechniek training bieden wij je alles wat je nodig hebt!
Inhoud programma:
- Kostenbeheersing: Wat is efficiënt werken? Welke kostenposten heb je? Hoe bereken je de kostprijs en verkoopprijs?
- Menu- en drankenkaarten ontwikkelen: Waar moet je allemaal rekening mee houden? Hoe zorg je voor een constante kwaliteit in de gastvrijheid die je biedt?
- Menu-engineering. Hoe meet je hoe dranken en gerechten presteren? Hoe kun je dranken en gerechten beter laten presteren?
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 2 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
Er is geen eerdere ervaring vereist, alleen een passie management en verkoop! En een verlangen om te leren natuurlijk…
Wat zijn de voordelen?
√ Game learning is leren en oefenen met ‘fun’ gecombineerd.
√ Gemak versus tijd, leren wanneer en waar het uitkomt.
√ Onbeperkte herhaling.
√ Feedback per vraag.
√ Eenvoudig doorstromen naar diverse SVH opleidingen
√ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.
Smaakbeleving en foodpairing
In deze mini learning: Wil jij meer leren over de fascinerende wereld van smaak? Je smaakbeleving optimaliseren? Wat zijn de eigenschappen van smaken? Hoe beschrijf en beïnvloed je de smaak van gerechten en de smaakbeleving van gasten? Hoe stel je een evenwichtig menu samen? Wat je doel ook is, met deze SVH online smaakbeleving training bieden wij je alles wat je nodig hebt!
Inhoud programma:
- Smaakbeleving: De manier waarop je smaken ervaart noem je smaakbeleving.
- Smaakprofiel is een optelsom van de vier smaakfactoren: mondgevoel, smaaktype, smaakgehalte en complexiteit.
- Met voldoende kennis van smaak en smaakprofiel weet je wat de toevoeging van smaken doet en kun je de juiste combinaties van smaken kiezen.
Er is geen eerdere ervaring vereist, alleen een passie voor smaak! En een verlangen om te leren natuurlijk…
Wat zijn de voordelen?
√ Game learning is leren en oefenen met ‘fun’ gecombineerd.
√ Gemak versus tijd, leren wanneer en waar het uitkomt.
√ Onbeperkte herhaling.
√ Feedback per vraag.
√ Eenvoudig doorstromen naar diverse SVH opleidingen.
√ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 2 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
Kooktechniek en menuleer
In deze mini learning: Wil jij meer leren over de fascinerende wereld van kooktechnieken? Je kooktechniek optimaliseren? Wat zijn de manieren in de keuken om producten te garen? In de keuken bereid je vaak producten door ze te garen. Welke bereidingswijzen zijn daar voor? Op welke manieren kun je warmte overbrengen op je product? Er is geen eerdere ervaring vereist, alleen een passie voor koken! En een verlangen om te leren natuurlijk…
Inhoud programma:
- Voedsel bestaat uit moleculen. Door het voedsel te verwarmen, veranderen de moleculen. Voedsel krijgt een andere geur, kleur of smaak.
- Bij een natte bereidingswijze, zoals koken, stoven of stomen krijgen producten een lichte, frisse smaak.
- Een droge bereidingswijze zoals bakken of grillen zorgt voor sterke en rijpe smaken.
- Bij geleiding staat er een warmtegeleider direct op de hittebron. Het product wordt verwarmd door de geleiding. Een voorbeeld hiervan is het bakken van een biefstuk in een pan.
Wat zijn de voordelen?
√ Game learning is leren en oefenen met ‘fun’ gecombineerd.
√ Gemak versus tijd, leren wanneer en waar het uitkomt.
√ Onbeperkte herhaling.
√ Feedback per vraag.
√ Eenvoudig doorstromen naar diverse SVH opleidingen.
√ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 2 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
Patisserie en chocolade
In deze mini learning: Wil jij meer leren over de fascinerende wereld van chocolade en patisserie? Je kennis optimaliseren? De grondstof voor chocoladeproducten is de cacaoboon. De cacaoboon doorloopt een heel proces voordat er chocolade van gemaakt is. Deze Online training gaat over chocolade. Hoe wordt chocolade gemaakt en op welke manier kun je het verwerken in gerechten of delicatessen? Er is geen eerdere ervaring vereist, alleen een passie voor patisserie! En een verlangen om te leren natuurlijk…
Inhoud programma:
- Chocoladeproducten worden gebruikt in desserts, gebak en als delicatesse. Er worden bijvoorbeeld bonbons en chocoladerepen van gemaakt.
- Cacaopoeder is de geconcentreerde versie van chocolade. Je gebruikt het om smaak te geven aan producten en om te decorere. Een droge bereidingswijze zoals bakken of grillen zorgt voor sterke en rijpe smaken.
- Pure chocolade bevat het hoogste cacaopercentage. Het bestaat uit cacaomassa, cacaoboter en suiker. Er worden geen melkbestanddelen aan pure chocolade toegevoegd.
Wat zijn de voordelen?
√ Game learning is leren en oefenen met ‘fun’ gecombineerd.
√ Gemak versus tijd, leren wanneer en waar het uitkomt.
√ Onbeperkte herhaling.
√ Feedback per vraag.
√ Eenvoudig doorstromen naar diverse SVH opleidingen.
√ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 2 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
Warenkennis
In deze mini learning: Wil jij meer leren over de fascinerende wereld van aardappelen, brood, groenten, vis, vlees, fruit, zuivel, granen en oliën? Je kennis optimaliseren? In deze online training gaan we dieper in op de product /warenkennis. Weet je bijvoorbeeld welke soorten aardappelen er zijn en wat zijn hun eigenschappen? Op welke manieren kun je aardappelen verwerken in een gerecht? Maar natuurlijk hebben we het hier over alle kennis van de verschillende voedingsproducten! Er is geen eerdere ervaring vereist, alleen een passie voor horeca! En een verlangen om te leren natuurlijk…
Inhoud programma:
- Welke soorten aardappelen zijn er en wat zijn hun eigenschappen?
- In welke categorieën kun je fruit onderverdelen? Hoe kun je fruit toepassen in de horeca?
- Vruchtgroenten, bladgroenten, knollen en wortelen en kolen. Welke soorten groenten vallen onder de verschillende categorieën?
- Noten en zaden groeien overal ter wereld en hebben een functie om bijvoorbeeld gerechten smaakvoller maken. Je kunt ze ook serveren bij een kaasplankje, bij de borrel of gebruiken als garnering.
- Er zijn verschillende grondstoffen voor brood. Deze kun je onderverdelen in hoofd- en hulpgrondstoffen.
- Vlees wordt in Nederland vaak gezien als hoofdcomponent van de maaltijd. Waar bestaat vlees uit en van welke dieren eten wij vaak vlees?
- In welke categorieën kun je vis onderverdelen? Hoe kun je vis verwerken in een gerecht?
Wat zijn de voordelen?
√ Game learning is leren en oefenen met ‘fun’ gecombineerd.
√ Gemak versus tijd, leren wanneer en waar het uitkomt.
√ Onbeperkte herhaling.
√ Feedback per vraag.
√ Eenvoudig doorstromen naar diverse SVH opleidingen.
√ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.
Licentie duur E-learning: De duur van de licentie van het E-Learning programma is 2 maanden. Na deze periode stopt de licentie automatisch.
Keukenassistent
Niveau 1: Keukenassistent (KAS) inclusief stage plaats! (Werk en leren )
Binnen 12 weken je SVH Branche erkende diploma!
Na deze opleiding kun je als keuken assistent in een professionele keuken aan de slag. Wil je jouw productkennis verbeteren? Wil je leren door te doen? Leren met “fun? Hier leren we je hoe je de basisvaardigheden onder de knie krijgt. Je leert hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat in de keuken!
Voor wie?
- Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca!
- Je bent een harde werker en praktijkgericht!
- Je wilt van je hobby je werk maken!
- Je wilt een SVH Branche erkend diploma!
Wat is de opleiding Keukenassistent?
In de opleiding Keuken Assistent leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele keuken onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb je als Keuken Assistent kennis van alle professionele keuken apparatuur en kun je deze gebruiken. Ook kun je als keuken assistent instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. De Keuken Assistent doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen.
Werk en leren.
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens een stage (werkplek) zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een keuken waar ook direct contact is met de gast.
Wat ga je doen tijdens de opleiding?
De opleiding Keukenassistent (KAS) bestaat uit 4 modules, 6 lesdagen, SVH online programma en een stage van 12 weken. Je krijgt tijdens de cursus een persoonlijke coach/begeleider toegewezen. De lesdag is op maandag. De lesdag is van 10:00 uur tot 13:00 uur.
√ SVH online programma.
√ 6 lesdagen van een SVH leermeester
√ Stageplaats bij een erkend leerbedrijf bij jouw in de buurt.