Laden Evenementen

Mousserende wijnen van over de hele wereld krijgen tijdens deze wijn verdiepingsdag de aandacht. Waar de kunst van mousse maken op meerdere manieren kan zal tijdens deze sessie dieper op in gegaan worden. Wat heeft reserve wijn bijvoorbeeld allemaal voor invloed, welke druivenrassen worden in andere delen dan Champagne gebruikt om mooie mousserende wijnen te maken? Dit zal allemaal aan bod komen. Sommelier Guillaume Coret van Fijn-Proeverij zorgt voor een mooie selectie aan mousserende wijnen en verteld je met veel plezier en passie graag meer over alles wat met bubbels te maken heeft.

Guillaume Coret (Register Vinoloog van de Wijnacademie & Sommelier & wijn-spijs specialist van de Academie Gastronomie), is docent aan de Academie Gastronomie voor Gastronoom & Sommelier en docent van de WTOL Academy. Als official Sherry & Madeira Educator, kan Guillaume in combinatie met zijn jarenlange ervaring als sommelier en gastronoom, ver de diepte in gaan met onderwerpen waar voor het nog voor vele in de wijnwereld onbekend terrein is. In de ruim 10 jaar dat Guillaume op dit niveau met zijn eigen bedrijf ‘Fijn-Proeverij’ actief is, heeft hij een grote kennisdatabase opgebouwd, die hij met ons zal gaan delen.

Datum: 28 maart 2024
Aanvang:
19:00-22:00
Locatie: SVO Houten
Kosten: € 79,-

Nascholing rVS® 4 punten
Cat: A

Aanmelden