Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het verhaal begint in het pittoreske Franse dorpje Beaujeu, gelegen in het hart van de regio Beaujolais. In de jaren 1950 begonnen lokale wijnmakers met het bottelen en verkopen van jonge wijn direct na de oogst. Dit werd al snel een traditie en groeide uit tot een nationaal fenomeen.

De populariteit van beaujolais nouveau nam echter pas echt toe in de jaren 1970, toen Georges Duboeuf, een bekende Franse wijnhandelaar, besloot om deze jonge wijn te promoten op internationaal niveau. Met zijn marketingstrategie en charismatische persoonlijkheid slaagde Duboeuf erin om beaujolais nouveau wereldwijd bekendheid te geven.

Op de traditie getrouwde, derde donderdag van november, zullen wij te gast zijn bij ‘Corks & Caps’ in Breda. Hier zullen wij op deze prachtige locatie beginnen met de eerste editie van ‘Frankrijk uit de vorige eeuw’. Samen met jou gaan we onder het genot van een hapje de nieuwe Beaujolais nouveau proeven en zetten we deze tegenover de schitterende Beaujolais Cru’s uit de vorige eeuw.

Datum: 16 november 
Aanvang:
19:00-21:30
Locatie: Corks & Caps (Liesboslaan 293, 4838 EV Breda)
Kosten: € 35 –

https://corksandcaps.auction/

Nascholing rVS® 3 punten
Cat: A

Aanmelden