Laden Evenementen

De Algarve en de Alentejo, de twee meest zuidelijke regios van Portugal. Met ruim 200 kilometer aan kustlijn in de Algarve en meer dan 300 dagen zon per jaar is dit dé plek voor een heerlijke vakantie. 

Vier regio’s mogen de DOC benoeming gebruiken voor hun wijnen: Lagoa, Lagos, Portimão en Tavira. Het hoofdmoot van de wijnen uit de Algarve zijn echter nog steeds eenvoudige landwijnen.

De kust van de Alentejo, gelegen tussen de monding van de rivier Sado en Zambujeira do Mar, verrast ons door haar ongereptheid, kleine pareltjes van zon en zand, vriendelijke mensen en heerlijke gastronomie.

Alentejo is een populaire Portugese wijnregio met een sterk variërend landschap dat ongeveer één derde van Portugal beslaat. Dit wijngebied ligt in het Zuidelijke binnenland en wordt in het Noorden begrensd door de rivier de Taag. Een gebied met een warm klimaat en dat bekend staat om haar soepele, fruitige rode wijnen van inheemse druivensoorten. Alentejo produceert ook prachtige witte wijn met tropische fruitsmaken en een mooie zuurgraad.

Voor de wijnliefhebber is ‘het beroemdste geheim van Europa’ écht een bezoekje waard. We vliegen op Faro. Deze studiereis is voor deelnemers van de opleiding SVH wijn, SVH Gastronomie en SVH Vinoloog/sommelier. Voor gediplomeerde SVH Register Vinologen/sommeliers zijn er PE punten te behalen.

8 PE-punten SVH register Vinoloog/sommelier (Cat: A

Kosten: € 795,- (minimaal 20 deelnemers)

De volgende programma-onderdelen zijn inbegrepen.

√ Proeverijen bij top wijnmakers.
√ Vervoer van en naar de wijnhuizen, hotels en ander locaties.
√ Professionele aandacht voor de wijnontwikkeling in Portugal
√ Voldoende vrije tijd voor eigen invulling.
√ In begrepen zijn gezamenlijke lunches en/of diners. (veel al bij de wijnmaker)
√ 4 overnachtingen (Prijs op basis van 2 persoons kamer)
√ Toeslag 1- persoons kamer € 80,00 p.n.  Het aantal 1-persoonskamers is beperkt.
√ De reis wordt begeleid door Fabienne Baart en Ruud Weterings.

NIET INBEGREPEN
√ vrije lunches en diners.
√ persoonlijke uitgaven.
√ reis- en annuleringsverzekering
√ je kunt natuurlijk altijd eerder aankomen en/of weer later vetrekken.

ALGEMEEN

  • – Voor deze studiereis gelden onze algemene voorwaarden.
  • – Je wordt geadviseerd zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. WTOL Academy wijst hierin alle aansprakelijkheid af.
  • – WTOL Academy is niet aansprakelijk voor bijzonderheden waar zij geen invloed op heeft, zoals bijvoorbeeld vertragingen, bedrijfssluitingen, wegafsluiting, politieke onrust, weersomstandigheden etc.
  • – WTOL Academy heeft met zorg dit programma samengesteld. Helaas is het niet mogelijk om in dit stadium alles vast te leggen. Hierdoor hebben we de vrijheid om van het programma af te wijken indien noodzakelijk.
  • – Denk aan een eigen reis- en annuleringsverzekering.

8 PE-punten SVH register Vinoloog/sommelier (Cat: A)

Aanmelden