In 26 weken je SVH Branche erkende diploma Gastheer/ gastvrouw (start 10 februari 2020)
Gasten voelen zich welkom in jouw restaurant of hotel. Daar zorg jij wel voor. Je ontvangt ze hartelijk en bedient ze attent. Jij bent steeds op de juiste momenten aanwezig om het ze naar de zin te maken. Jij zorgt ervoor dat iedereen dik tevreden naar huis gaat.
Voor wie?
• Je wilt het verschil maken in jouw zaak.
• Je wilt het verschil maken mét jouw zaak.
• Je wilt het verschil leren tussen gastvrijheid en gastgerichtheid.
• Je wilt meer weten over smaak van wijn, bier en ander dranken.
Wat is de SVH opleiding Gastheer/ -vrouw ?
Met onze unieke formule richten wij ons uitsluitend op alle essentiële onderdelen van het vak gastheer en gastvrouw. De praktijkgerichte opdrachten worden aangevuld met inspirerende bezoeken aan verschillende horecabedrijven, inspirerende lessen van de beste vakprofessionals!
- Je serveert en bereidt dranken.
- Je creëert een passende sfeer.
- Je controleert, beheert, bestelt en ontvangt de voorraad.
- In deze opleiding staat de beleving van de gast centraal.
“Als gastheer of gastvrouw ben jij het gezicht van het bedrijf! Is dat iets wat bij jou past?”
Je wordt gecoacht op een warme ontvangst van de gast, het serveren van bijvoorbeeld een heerlijke prosecco als aperitief en adviseert bij ieder gerecht een mooie wijn of begeleidend glas bier. Gerechten bieden geen enkele verrassing voor welk dieet dan ook en na het dessert kun je een geweldige kop koffie serveren, zoals alleen de beste barista’s dit kunnen. Het afrekenen is een formaliteit, waarna je een hartelijk afscheid toewenst met het oog op een terugkerende tevreden gast.
Deze onderwerpen behandelen we tijdens de opleiding:
√ Smaakbeleving en smaakfactoren.
√ Adviseren en verkopen.
√ Food & Dranken trends.
√ Drank- en menukaart opbouw.
√ Ontvangen, opslaan en bestellen van goederen
√ Sociale Hygiëne (Online)
√ HACCP en Hygiënecode (Online)
√ Allergenen en eetgewoonten (Online)
Lesprogramma
Ons lesprogramma is opgebouwd uit 6 modules van elk 4 weken waarin elk facet van de hedendaagse horeca aan bod komt. Je wordt intensief begeleid middels 12 klassikale lessen en verschillende bedrijfsbezoeken aan horeca zaken, importeurs en leveranciers. Lesdagen op maandag van 10.00 – 13.00 en van 13.30 – 17.00 uur.
Een Persoonlijke Leercoach
Onze coaches zijn experts uit de praktijk. Zij stellen zich niet op als een docent maar echt als een coach. Dit zorgt voor een persoonlijke band met de student en zorgt er tevens voor dat deze opleiding aansluit bij de dagelijkse praktijk. Wij monitoren, begeleiden, motiveren en verbeteren. Van liefhebber naar een echte horeca-professional. Hét visitekaartje voor jouw bedrijf.
Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.
SVH EXAMEN
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastheer/ -vrouw behaald.
Opleidingsplaats: Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal)
Lesdagen 2020 : 10 februari – 2 maart – 30 maart – 6 april – 4 mei – 15 juni
Bedrijfsbezoek: Wijnimporteur, Horecazaken, leveranciers
Examen: 2 juli 2020
Lesmateriaal:
Licentie SVH digitale leeromgeving
Kosten: Euro 2900,- (excl. examenkosten)
Wat levert het jou op als ondernemer?
Jouw opgeleide medewerker zal een boost geven aan de professionaliteit en succes in jouw zaak! Concreet resulteert dit in meer omzet voor de zaak en minder verloop van medewerkers met potentie. Je investering in deze opleiding betaalt zich dus direct dubbel en dwars terug![/learn_more]
In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie (start 15 februari 2020).
Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/ drank en uiteraard de presentatie.
Voor wie?
- Je wilt meer weten over smaakrijkdom en complexiteit.
- Je wilt meer weten van de functie van gustatorische smaken.
- Je wilt meer weten van de verschillen tussen emotioneel en analytisch proeven.
- Je wilt het verschil tussen smaak en proeven multi zintuigelijk ervaren.
- Je wilt meer leren hoe smaakprofielen van drank en gerecht het effect op de ander bepalen.
- Je wilt beargumenteren, welke drank-spijscombinaties het beste zijn.
Wat is de SVH Gastronomie Opleiding?
Na deze opleiding kun je gemotiveerd de plaats bepalen in de ‘smaakkubus’ / indeling binnen de 8 smaakprofielen van gerechten en wijnen, rekening houdend met verschillende aspecten van het gerecht. Je kunt van dranken en gerechten het smaakprofiel vaststellen o.b.v. (universele)
smaakfactoren:
- mondgevoel
- smaakgehalte
- smaakcomplexiteit
- smaaktype
Je kunt gasten adviseren m.b.t. de beste drank-spijscombinatie, rekening houdend met o.a:
- bedrijfsformule.
- verwachtingspatroon/instelling gast.
- smaakcombinaties/smaakopbouw
- tijdstip op de dag
- seizoen
- culturele context en allergenen.
Docenten
De lesdagen zijn op Zaterdag van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Het programma is veelzijdig en uitdagend en wordt verzorgd door inspirerende docenten, waaronder SVH meesterkok Robert Kranenborg, hoofdredacteur van het magazine Culinaire Saisonnier Edwin Loos en top sommelier Jan-Willem van der Hek Kortom: je wilt geen dag missen!
Digitale Classroom
Naast het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.
Toelatingseisen: Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geld o.a. SVH wijn 3 diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.
SVH EXAMEN
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma!
Opleidingsplaats: Amsterdam (Amsterdams Proeflokaal)
Lesdagen 2020:
- Les 1: 15 februari
- Les 2: 29 februari
- Les 3: 7 maart
- Les 4: 14 maart
- Les 5: 21 maart
- Les 6: 28 maart
- Les. 7: 4 april
- Les 8: 18 april
- Les 9: 9 mei
- Les 10: 16 mei
- Les 11: 23 mei
- Les 12: 6 juni
- Les 13: 13 juni
- Les 14: 20 juni
- Les 15: 27 juni
Examen: 29 juni 2020
Lesmateriaal: Licentie SVH digitale leeromgeving
Kosten: Euro 3295,- (excl. examenkosten)
[button link=”#Aanmelden”] Aanmelden[/button]