• Werken en Leren

 • Zelfstudie: 60 -80 uur

 • Geschikt voor (beginnende) professional

 • Taal: Nederlands

 • Moeilijkheidsgraad: beginner

 • SVH Diploma

 • Kosten: €1750,- (inclusief examen)

MELD JE AAN

Niveau 1: Bedieningsassistent (BAS) inclusief stage (werk)plaats!
Na deze opleiding kun je als bediening assistent in een professionele horeca zaak aan de slag. Wil je jouw productkennis verbeteren? Wil je leren door te doen? Leren met “fun? Hier leren we je hoe je de basisvaardigheden onder de knie krijg.  Je leert hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat in de bediening!

Inhoud opleiding.
In de opleiding bediening assistent leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele horecazaak onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb je als bedieningsassistent kennis van alle professionele apparatuur en kan deze gebruiken. Ook kun je als bedieningsassistent instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. De Bedieningassistent doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen.

Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in de bediening waar ook direct contact is met de gast. Je gaat 6 ochtenden naar de les. 10.00 uur – 13.00 uur.

Voor wie?

 • Je hebt liefde voor werken in de horeca!
 • Je bent een harde werker en praktijkgericht!
 • Je wilt van je hobby je werk maken!
 • Je wilt een SVH Branche erkend diploma!

Werk en leren 
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens een stage (of vaste werkplek) zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een keuken waar ook direct contact is met de gast.

In de opleiding bedieningsassistent leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele horecazaak onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb je als bedieningsassistent kennis van alle professionele apparatuur en kan deze gebruiken. Ook kun je als bedieningsassistent instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. De Bedieningsassistent doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen.

Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in de bediening waar ook direct contact is met de gast.

Voor wie?

 • Je hebt liefde voor werken in de horeca!
 • Je bent een harde werker en praktijkgericht!
 • Je wilt van je hobby je werk maken!
 • Je wilt een SVH Branche erkend diploma!

Werk en leren!
Meld je je bij ons aan dan heb je ook direct een stage plaats! Tijdens een stage (werkplek) zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een zaak waar ook direct contact is met de gast. Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken.

Wat is de opleiding Bedieningassistent?
In de opleiding bedieningsassistent leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele horecazaak onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb je als bedieningsassistent kennis van alle professionele apparatuur en kan deze gebruiken. Ook kun je als bedieningsassistent instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. De Bedieningsassistent doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen.

Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in de bediening waar ook direct contact is met de gast.

Stageplaats (Werk en leren)
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan klantgericht werken. Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een keuken waar ook direct contact is met de gast.

Opleidingsmogelijkheden:
Alle cursussen en opleidingen die WTOL Academy aanbiedt, kunnen door WTOL Academy eveneens als Incompany training op maat binnen jouw eigen bedrijf worden verzorgd. Het grote voordeel daarvan is dat de training wordt afgestemd op specifieke wensen.

Het examen SVH Bedieningsassistent is verdeeld in verschillende examenonderdelen waarvoor de kandidaat een bepaalde tijd krijgt. Hieronder tref je een overzicht van de verschillende examenonderdelen. Bij elk examenonderdeel is beknopt aangegeven waarop de kandidaat wordt beoordeeld en hoeveel tijd hij voor het betreffende examenonderdeel krijgt.

Invullen werkformulier, 5 minuten
Vooraf aan het praktijkgedeelte krijgt de kandidaat een werkformulier met daarop door elkaar verschillende werkzaamheden. De kandidaat moet deze werkzaamheden in de juiste volgorde zetten door voor de werkzaamheden een cijfer één tot en met zeven te noteren. In de bijlage is een blanco werkformulier opgenomen.

Theorievragen, 15 minuten
Na het invullen van het werkformulier zal de examinator aan de kandidaat totaal tien theorievragen stellen m.b.t. samenwerken en bedrijfsprocedures en regels.

Voorbereiding, 20 minuten
De kandidaat maakt de ruimte rondom de tafel schoon en neemt de tafel met een doekje af. Vervolgens dekt de kandidaat de tafel voor twee couverts.

Gasten ontvangen, 5 minuten
De kandidaat ontvangt zijn twee gasten en begeleidt hen naar een tafel.

Bestelling opnemen en uitserveren, 60 minuten
De kandidaat neemt meerdere bestellingen op bij de gasten en serveert deze aan hen. Wanneer de gasten aangeven dat zij willen vertrekken, neemt de kandidaat afscheid van de gasten. =

Schoonmaken, 20 minuten
De kandidaat voert verschillende schoonmaakwerkzaamheden uit.

Kosten: Kosten voor het examen zijn inbegrepen bij deze opleiding!

Opleidings mogelijkheden:
Alle cursussen en opleidingen die WTOL Academy aanbiedt, kunnen door WTOL Academy eveneens als Incompany training op maat binnen jouw eigen bedrijf worden verzorgd. Het grote voordeel daarvan is dat de training wordt afgestemd op specifieke wensen. (minder of meer lesdagen mogelijk)

Tijdens een Incompany training sluit alle lesstof exact aan op de specifieke bedrijfssituatie. Belangrijke vragen en/of problemen uit de dagelijkse praktijk kunnen daarbij aan bod komen.

In korte tijd zijn je medewerkers deskundig opgeleid zodat zij goed zijn ingespeeld op situaties in jouw eigen organisatie. Een Incompany training vergroot de kennis en de kwaliteit van de individuele werknemer alsmede het draagvlak binnen jouw organisatie.

Wil je meer weten? Bel dan met onze afdeling Incompany op telefoonnummer 085-27 35 181. Je kunt ook direct een offerte aanvragen via deze link: Offerte aanvragen

MELD JE AAN

VEELGESTELDE VRAGEN

Iedere Nederlander kan vanaf 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Helaas heeft de overheid besloten het STAP-budget te eindigen vanaf september 2023. 

Helaas heeft de overheid besloten het STAP-budget te eindigen vanaf september 2023.

SVH staat voor: Stichting Vakbekwaamheid Horeca.
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca. Zo leveren zij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche. www.svh.nl
Professionele Opleidingen
De vraag naar educatie neemt sterk toe, omdat steeds meer mensen meer willen weten. Naast onze praktijkopleidingen gebruiken wij moderne digitale leermethodes zoals E-learning, Game-learning en Mobile learning.
Onderstaand een overzicht van de verschillende kennisniveaus:
– Niveau 1 (Basis)
– Niveau 2 (Half gevorderd)
– Niveau 3 (Gevorderd)
– Niveau 4 (Expert)

SVH is een onafhankelijke organisatie en hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben zij de Stichting Examenkamer gevraagd extern toezicht te houden op alle examens van SVH. 

De Stichting Examenkamer is een onafhankelijke instelling die toezicht houdt op beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens. De Examenkamer heeft verschillende audits uitgevoerd en geconstateerd dat de SVH examens voldoen aan de gestelde eisen. 

Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van jouw SVH certificaten en diploma’s extra wordt gewaarborgd.

De cursussen zijn officieel erkend door de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Bovendien is uit onderzoek gebleken dat leren met ‘fun’ gecombineerd de oefenstof beter blijft.
✓ Gemak versus tijd.
✓ leren wanneer en waar het uitkomt.
✓ Eenvoudig doorstromen naar vervolg opleiding.
✓ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.

Naast het online leren , hoort nog steeds het vertrouwde proeven in de praktijk! Dit kun je het beste leren onder deskundige begeleiding. Vergelijk de cursussen met elkaar en maak voor jouw de beste keuze!
Heb je advies nodig, Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met jou op.

De praktijkdagen zijn een unieke ervaring. Voor ieder niveau hebben we verschillende workshops, trainingen en opleidingen. Vergelijk de cursussen met elkaar en maak voor jouw de beste keuze!

Game learning, dat is leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen. Door informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. Je blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Je kunt in je eigen tempo kennis verzamelen en ervaring opdoen. Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. Het programma is opgebouwd uit kennis, inzicht en toepassing. Het kan daarom best lastig zijn om de vragen te beantwoorden. Ik raad je daarom aan om eerste de lessen goed te doorlopen en daarna pas de vragen te beantwoorden.

Neen dat is niet verplicht! maar… een succesvolle cursus/training of opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Onder het kopje examens in het hoofdmenu vind je de verschillende datums voor het officiële SVH examen. Voor meer informatie over examens zie ook SVH.nl 

Wanneer je ondernemer bent, dan zijn studiekosten zijn 100% aftrekbaar. Aftrekbare kosten zijn bijvoorbeeld de cursuskosten, kosten van (les)materialen die je nodig hebt voor je studie. En in sommige gevallen ook andere kosten. Of de kosten zakelijk of privé aftrekbaar zijn hangt af van jouw situatie. Ben je ondernemer (eenmanszaak of VOF) dan zijn de kosten 100% aftrekbaar. Voor privépersonen en BV’s gelden andere regels.
Vanaf 1 maart 2022 komt het Stap-budget.nl hiervoor in de plaats. Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar maar er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden zijn:
1) De studiekosten die je maakt dienen verband te houden met het verwerven van je inkomen.
2) Je kunt met deze wijnstudie een betere positie verwerven binnen het bedrijf waar je werkt.
Vanaf 1 maart 2022 komt het Stap-budget.nl hiervoor in de plaats.
Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Heb je een klacht?
Heb je een klacht over onze dienstverlening , dan leg je deze voor aan directie  van de WTOL Academy BV. Wij doen onze uiterste best om uw klacht naar tevredenheid op te lossen. Zie ook onze algemenen voorwaarden 
Omschrijving van jouw klacht
Geef in de brief of per mail duidelijk aan wat de klacht is en/of waarom je niet tevreden bent met de oplossing. Vermeld altijd je persoonlijke gegevens en rekeningnummer. Je  brief kun je sturen naar: Klik hier
Reactie binnen 6 weken
De directie van de WTOL Academy BV streeft ernaar zo snel mogelijk schriftelijk te reageren. Je ontvangt uiterlijk binnen 6 weken een reactie.
Niet eens met antwoord directie
Ben je het niet eens met de reactie van de directie? Dan kun je je wenden tot de rechter. In bepaalde gevallen kun je je wenden tot de geschillencommissie.
Uitspraak bindend
De uitspraak van de Geschillencommissie voor jou en voor de WTOL Academy BV is bindend. De Geschillencommissie brengt voor behandeling van een geschil kosten in rekening. Voor meer informatie neemt je contact op met de Geschillencommissie.
Laat hier je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met jou op.
Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. We staan je graag te woord.