• Werk en leren

 • Zelfstudie: 60 -80 uur

 • Geschikt voor beginnende professional.

 • Taal: Nederlands

 • Moeilijkheidsgraad: beginner

 • SVH Diploma

 • Kosten: €1750,- inclusief examen

MELD JE AAN

Niveau 1: Keukenassistent (KAS) inclusief stage plaats! (Werk en leren )
Binnen 12 weken je SVH Branche erkende diploma!

Na deze opleiding kun je als keuken assistent in een professionele keuken aan de slag. Wil je jouw productkennis verbeteren? Wil je leren door te doen? Leren met “fun? Hier leren we je hoe je de basisvaardigheden onder de knie krijgt.  Je leert hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat in de keuken!

Voor wie?

 • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca!
 • Je bent een harde werker en praktijkgericht!
 • Je wilt van je hobby je werk maken!
 • Je wilt een SVH Branche erkend diploma!

Wat is de opleiding Keukenassistent?
In de opleiding Keuken Assistent leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele keuken onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb je als Keuken Assistent kennis van alle professionele keuken apparatuur en kun je deze gebruiken. Ook kun je als keuken assistent instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. De Keuken Assistent doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen.

Werk en leren.
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens een stage (werkplek) zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een keuken waar ook direct contact is met de gast.

Wat ga je doen tijdens de opleiding?
De opleiding Keukenassistent (KAS) bestaat uit 4 modules, 6 lesdagen, SVH online programma en een stage van 12 weken. Je krijgt tijdens de cursus een persoonlijke coach/begeleider toegewezen. De lesdag is op maandag. De lesdag is van 10:00 uur tot 13:00 uur.

√ SVH online programma.
√ 6 lesdagen van een SVH leermeester
√ Stageplaats bij een erkend leerbedrijf bij jouw in de buurt.

In de horecabranche is een groeiende behoefte aan opleidingen en examens die je voorbereiden op instroomfuncties in de horeca. Het gaat met name om jongeren die vallen binnen de doelgroepen van het transitie-onderwijs. De positie op de arbeidsmarkt kan sterk worden verbeterd als zij na hun opleiding over een door de branche erkend diploma in de horeca beschikken.

Voor wie?

 • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca!
 • Je bent een harde werker en praktijkgericht!
 • Je wilt van je hobby je werk maken!
 • Je wilt een SVH Branche erkend diploma!

Werk en leren.
Meld je je bij ons aan dan heb je ook direct een stage plaats (Werkplek) ! Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een keuken waar ook direct contact is met de gast. Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken.

Wat is de opleiding Keukenassistent?

In de opleiding Keuken Assistent leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele keuken onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb je als Keuken Assistent kennis van alle professionele keuken apparatuur en kan deze gebruiken. Ook kun je als keuken assistent instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. De Keuken Assistent doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen.

Werk en leren.
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan klantgericht werken. Tijdens een stage zal je leren hoe je gastgericht kan werken en weet je in te spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een keuken waar ook direct contact is met de gast.

Opleidingsmogelijkheden:
Alle cursussen en opleidingen die WTOL Academy aanbiedt, kunnen door WTOL Academy eveneens als Incompany training op maat binnen jouw eigen bedrijf worden verzorgd. Het grote voordeel daarvan is dat de training wordt afgestemd op specifieke wensen. Je kunt ook zelf het aantal lesdagen bepalen.

Het examen SVH Keukenassistent is verdeeld in verschillende examenonderdelen waarvoor de kandidaat een bepaalde tijd krijgt. Hieronder treft je een overzicht van de verschillende examenonderdelen. Bij elk examenonderdeel is beknopt aangegeven waarop de kandidaat wordt beoordeeld en hoeveel tijd hij voor het betreffende examenonderdeel krijgt.

Invullen werkformulier, 5 minuten
Vooraf aan het praktijkgedeelte krijgt de kandidaat een werkformulier met daarop door elkaar verschillende werkzaamheden. De kandidaat moet deze werkzaamheden in de juiste volgorde zetten door voor de werkzaamheden een cijfer één tot en met zeven te noteren. In de bijlage is een blanco werkformulier opgenomen.

Theorievragen, 15 minuten
Na het invullen van het werkformulier zal de examinator aan de kandidaat totaal tien theorievragen stellen m.b.t. samenwerken, bedrijfsprocedures en regels en kwaliteitseisen en factoren die deze kunnen beïnvloeden.

Voorbereiding, 15 minuten
De kandidaat verzamelt de juiste materialen en ingrediënten die hij nodig heeft voor de bereiding van de gerechten. Daarnaast zorgt hij ervoor dat zijn werkplek gereed is voor het bereiden van de gerechten.

Bereiden van de gerechten voor één gast, 60 minuten
De kandidaat bereidt verschillende gerechten voor één gast. Tijdens de bereiding van de gerechten wordt de kandidaat o.a. beoordeeld op het bewerken van producten middels verschillende kook- en snijtechnieken, het afmeten van de juiste hoeveelheden, hygiënisch werken en het opmaken van het bord.

Afruimen en schoonmaken van de werkplek, 30 minuten
De kandidaat ruimt de overgebleven ingrediënten op, maakt zijn werkplaats schoon en reinigt handmatig de gebruikte materialen.

Kosten: Kosten voor het examen zijn inbegrepen bij deze opleiding!

Incompany
Alle cursussen en opleidingen die WTOL Academy aanbiedt, kunnen door WTOL Academy eveneens als Incompany training op maat binnen jouw eigen bedrijf worden verzorgd. Het grote voordeel daarvan is dat de training wordt afgestemd op specifieke wensen.

Tijdens een Incompany training sluit alle lesstof exact aan op de specifieke bedrijfssituatie. Belangrijke vragen en/of problemen uit de dagelijkse praktijk kunnen daarbij aan bod komen.

In korte tijd zijn je medewerkers deskundig opgeleid zodat zij goed zijn ingespeeld op situaties in jouw eigen organisatie. Een Incompany training vergroot de kennis en de kwaliteit van de individuele werknemer alsmede het draagvlak binnen jouw organisatie.

Wil je meer weten? Bel dan met onze afdeling Incompany op telefoonnummer 085-27 35 181. Je kunt ook direct een offerte aanvragen via deze link: Offerte aanvragen 

MELD JE AAN

VEELGESTELDE VRAGEN

Iedere Nederlander kan vanaf 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Lees meer

Je kunt bij ons terecht voor het STAP-budget
De regeling voor branche-erkende opleiders, zoals onze horeca opleidingen, gaat om de twee maanden van start. Je kunt je nu alvast aanmelden op onze site en ontvangt jouw aanmeldingsbewijs.
Let op: Kijk goed welke aanvraag periode er aan komt om je inschrijving af te ronden en jouw subsidie aan te varen bij UWVSTAP.nl

Je oriënteert je op een opleiding die je graag wil volgen. Vervolgens meld je je aan op WTOL Academy STAP Budget. Je ontvangt na aanmelding verder instructies om deze subsidie aan te vragen.  WTOL Academy STAP-Budget

Voor elke aanvraag periode is er een budget beschikbaar van ca 32 miljoen euro. Aanvraag periodes Stap-budget:

 • 2 januari 2023 vervallen
 • 28 februari 2023 – 10.00 uur
 • 1 mei 2023 – 10.00 uur
 • 3 juli 2023 – 10.00 uur
 • 4 september 2023 – 10.00 uur
 • 1 november 10.00 uur

Het kan voorkomen dat het STAP-budget alweer vergeven is deze aanmeldingsronde. Niet getreurd. Je probeert het de volgende ronde gewoon nogmaals.

Lees ook de algemene voorwaarden

Dat is geen enkel probleem. Iedere Nederlander kan vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Het verschil betaal je dus zelf (of je werkgever).

SVH staat voor: Stichting Vakbekwaamheid Horeca.
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca. Zo leveren zij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche. www.svh.nl
Professionele Opleidingen
De vraag naar educatie neemt sterk toe, omdat steeds meer mensen meer willen weten. Naast onze praktijkopleidingen gebruiken wij moderne digitale leermethodes zoals E-learning, Game-learning en Mobile learning.
Onderstaand een overzicht van de verschillende kennisniveaus:
– Niveau 1 (Basis): SVH BAS – SVH KAS
– Niveau 2 (Half gevorderd): SVH wijn 2 – SVH Bier 1 – SVH Sociale Hygiëne
– Niveau 3 (Gevorderd):  SVH Leermeester – SVH wijn 3 – SVH Hospitality.
– Niveau 4 (Expert): SVH Vinoloog/sommelier – SVH Gastronomie.

SVH is een onafhankelijke organisatie en hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben zij de Stichting Examenkamer gevraagd extern toezicht te houden op alle examens van SVH. 

De Stichting Examenkamer is een onafhankelijke instelling die toezicht houdt op beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens. De Examenkamer heeft verschillende audits uitgevoerd en geconstateerd dat de SVH examens voldoen aan de gestelde eisen. 

Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van jouw SVH certificaten en diploma’s extra wordt gewaarborgd.

De cursussen zijn officieel erkend door de SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Bovendien is uit onderzoek gebleken dat leren met ‘fun’ gecombineerd de oefenstof beter blijft.
✓ Gemak versus tijd.
✓ leren wanneer en waar het uitkomt.
✓ Eenvoudig doorstromen naar vervolg opleiding.
✓ 24/7 beschikbaar overal ter wereld.

Naast het online leren , hoort nog steeds het vertrouwde proeven in de praktijk! Dit kun je het beste leren onder deskundige begeleiding. Vergelijk de cursussen met elkaar en maak voor jouw de beste keuze!
Heb je advies nodig, Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met jou op.

De praktijkdagen zijn een unieke ervaring. Voor ieder niveau hebben we verschillende workshops, trainingen en opleidingen. Vergelijk de cursussen met elkaar en maak voor jouw de beste keuze!

Game learning, dat is leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen. Door informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. Je blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Je kunt in je eigen tempo kennis verzamelen en ervaring opdoen. Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. Het programma is opgebouwd uit kennis, inzicht en toepassing. Het kan daarom best lastig zijn om de vragen te beantwoorden. Ik raad je daarom aan om eerste de lessen goed te doorlopen en daarna pas de vragen te beantwoorden.

Neen dat is niet verplicht! maar… een succesvolle cursus/training of opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Onder het kopje examens in het hoofdmenu vind je de verschillende datums voor het officiële SVH examen. Voor meer informatie over examens zie ook SVH.nl 

Wanneer je ondernemer bent, dan zijn studiekosten zijn 100% aftrekbaar. Aftrekbare kosten zijn bijvoorbeeld de cursuskosten, kosten van (les)materialen die je nodig hebt voor je studie. En in sommige gevallen ook andere kosten. Of de kosten zakelijk of privé aftrekbaar zijn hangt af van jouw situatie. Ben je ondernemer (eenmanszaak of VOF) dan zijn de kosten 100% aftrekbaar. Voor privépersonen en BV’s gelden andere regels.
Vanaf 1 maart 2022 komt het Stap-budget.nl hiervoor in de plaats. Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar maar er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden zijn:
1) De studiekosten die je maakt dienen verband te houden met het verwerven van je inkomen.
2) Je kunt met deze wijnstudie een betere positie verwerven binnen het bedrijf waar je werkt.
Vanaf 1 maart 2022 komt het Stap-budget.nl hiervoor in de plaats.
Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl