Onderstaand schrijven ontvingen wij van het UWV.

Met deze nieuwsbrief willen we u informeren over de nieuwe datum voor het aanvragen van STAP-budget. De nieuwe datum is 17 maart 2023 geworden.

1. Technische storing op 28 februari
De technische storing begon rond half 10. Mensen konden het STAP-portaal niet meer in. Wie al eerder ‘binnen’ was kon wel in de wacht blijven. In eerste instantie was de verwachting dat deze storing snel opgelost kon worden. De openstelling van het loket werd daarom met een uur uitgesteld naar 11 uur. Op dat moment was het probleem nog niet verholpen. Snel daarna werd duidelijk dat de storing dermate groot was, dat een oplossing op 28 februari niet haalbaar was. Daarom is toen besloten mensen niet langer in onzekerheid te laten en het aanvraagmoment te verplaatsen naar een latere datum.

2. Oplossing van de storing
Vanaf 28 februari tot 3 maart is gewerkt aan de analyse van de storing en aan de uitwerking van de oplossing. De komende dagen wordt de oplossing doorgevoerd. Vervolgens wordt de oplossing zeer uitgebreid getest. Op 17 maart wordt het STAP- portaal opengesteld voor het alsnog aanvragen van STAP-budget. Deze datum geeft ook de opleiders de tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe aanvraagmoment.

3. Gebruik van de verstrekte STAP-aanmeldingsbewijzen
Het reeds door de opleiders verstrekte STAP-aanmeldingsbewijs van mensen met een startdatum vanaf 28 maart 2023 kan nog steeds gebruikt worden op 17 maart. Opleiders hoeven de cursisten geen nieuw STAP-aanmeldingsbewijs te verstrekken.

4. Tenslotte
We realiseren ons dat we u en uw studenten hebben teleurgesteld. En dat na het verschuiven van het eerste tijdvak, deze storing opnieuw tot veel vragen leidt en gevolgen heeft voor uw eigen planning en uitvoering van de werkzaamheden. Dat spijt ons enorm en daar bieden we onze excuses voor aan. We doen er alles aan om dit in de toekomst te voorkomen.