MAAK JE KEUZE

UWV SCHOLINGSBUDGET

€5000

  • Starten wanneer het jou uit komt!

  • Werken aan je toekomst

  • Word specialist in de horeca

  • Unieke leermethode.

  • Praktijkgericht! 

  • Kies één van onze erkende opleidingen

HET UWV SCHOLINGSBUDGET

UWV GECONTRACTEERD SCHOLINGSBEDRIJF

Voor het eerst gaan studeren is best spannend! Maar wat als je zonder baan komt te zitten en je aan het werk wilt maar niet de juiste scholing hebt? Een carrièreswitch?

Het roept vast een aantal vragen op: Hebben mijn vaardigheden een upgrade nodig of moet ik mij volledig laten omscholen? Heb ik recht op financiële steun vanuit het UWV? En kan ik vanuit de bijstand een scholingsbudget aanvragen? Dit zijn allemaal logische vragen. Het is niet niks als je overweegt om een opleiding te beginnen om je kennis uit te breiden of om volledige carrièreswitch te maken.

Om ervoor te zorgen dat jij je kunt focussen op de leuke onderdelen van een opleiding, hebben wij  8 vragen en antwoorden over het UWV Scholingsbudget op een rijtje gezet, zodat jij goed voorbereid aan een nieuw hoofdstuk in je leven kan beginnen!

Wij zijn als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV i.h.k.v. het Inkoopkader Scholingsdiensten. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die opleidingen en trainingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

Scholing en/of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV kan daarbij adviseren, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je start!

Naar ons aanbod

8 VRAGEN OVER HET UWV SCHOLINGSBUDGET

Ontvang jij op dit moment een UWV uitkering en wil jij een specialist worden in een kansberoep? Dan is dit je kans! Het UWV Scholingsbudget is namelijk verhoogd tot maximaal €5000,– per persoon. Door deze verhoging in het scholingsbudget hebben wij ons opleidingsaanbod flink kunnen uitbreiden. En dit houdt in dat wij jou nog meer in de diepte kunnen opleiden, zodat jij na afronden van je opleiding een echte specialist in het door jouw gekozen vakgebied bent geworden. Wil jij meer weten over ons vernieuwde opleidingsaanbod? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Let op: 
UWV betaalt alleen een opleiding als het noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. In dat geval wordt er van jou verwacht, dat je er alles aan doet om de opleiding goed af te ronden.

Informeer bij je UWV contactpersoon naar jouw mogelijkheden voor een opleiding of training.

Het uitgangspunt van Scholing of omscholing is dat het je kan helpen een baan te vinden die je leuk vindt en die past bij jouw mogelijkheden. Daarnaast kan scholing of omscholing er ook voor zorgen dat jouw baankansen vergroten. Door de juiste scholing zou je namelijk in staat zijn om snel weer aan het werk te gaan.Wil je aan de slag in de horeca? Wil je Register Vinoloog/sommelier worden? Bekijk dan ons aanbod.

Het aanvragen van het scholingsbudget is heel erg makkelijk! Doorloop de volgende stappen en dan komt je aanvraag gegarandeerd aan bij je UWV-adviseur.

Stap 1: Vraag bij ons een intakegesprek aan als je belangstelling hebt.
Stap 2: Vraag tijdens de intake om een offerte.
Stap 3: Schrijf je motivatie naar jouw adviseur bij het UWV. Je kunt bijvoorbeeld het volgende bericht sturen: “Goedendag. Graag zou ik gebruik willen maken van het UWV Scholingsbudget. In de bijlage heb ik een offerte toegevoegd van de opleiding die ik graag zou willen volgen. Zou ik hierover met u in contact kunnen komen?”

Het is cruciaal dat je je aanvraag met een goede motivatie onderbouwt, waarmee je aan je adviseur laat zien hoe deze opleiding je kans op een nieuwe baan kan vergroten.

Een baangarantie/baanintentie is geen vereiste voor offertes onder de €5000,- voor kansberoepen. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op.

We verwachten dat je als cursist de juiste motivatie hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Dit is ons doel en ook het doel van het UWV. Lukt het om weer aan het werk te komen? In veel gevallen kun je de opleiding dan toch nog afmaken, maar dit is geen verplichting. Ook kan het voorkomen dat het vanwege je sollicitatieplicht niet lukt om de opleiding af te ronden. Is dit het geval? Dan kan je bij je UWV-adviseur een tijdelijke vrijstelling aanvragen voor je sollicitatieplicht. Als er andere redenen zijn waardoor je de opleiding niet kan afronden, bespreek dit dan met je UWV adviseur.

 

Nee, je moet niks zelf betalen. Als je opleiding wordt goedgekeurd door het UWV, worden de opleidingskosten volledig vergoed. Het UWV factureert direct aan ons, dus je hoeft ook niks voor te schieten.

In deze moeilijke tijden wil de overheid er alles aan doen om werkloosheid terug te dringen. Vandaar dat er een nieuwe regeling in het leven is geroepen, genaamd ‘Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19′. Heb jij van je werkgever te horen gekregen dat je ontslagen gaat worden, maar nog geen WW aangevraagd? Of ga je een outplacementtraject in? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!