MELD JE AAN

WORD JIJ DE NIEUWE
SVH REGISTER VINOLOOG/SOMMELIER
VAN HET JAAR 2022 ?

COMPETITIE:  SVH register Vinoloog/sommelier van het jaar 2022

De competitie SVH register Vinoloog/sommelier van het jaar 2022 beleeft zijn eerste editie. In deze wedstrijd strijdt je om de titel “SVH register Vinoloog/sommelier van het jaar 2022”. Deze wedstrijd valt onder auspiciën van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca. De organisatie is in handen van de WTOL academy. Wijnimporteur L’exception heeft zich eveneens verbonden aan deze wedstrijd en stelt de hoofdprijs ter beschikking: een volledig verzorgde reis voor twee personen naar het gerenommeerde wijnhuis Antinori in Toscane.

HOE: 
je proeft en beoordeelt 12 wijnen en geeft antwoord op 20 vragen met betrekking tot deze wijnen. Voorbeeld van vragen: welk land, welke druif, welk jaar, welke wijn/spijs combinatie maar ook vergelijkingsvragen komen aan bod. De hoogste score van de dag ontvangt een Magnum van het wijnhuis Antinori.

DOEL: het doel is om je kennis als SVH register Vinoloog/sommelier te verbreden, verdiepen en verstevigen. Het “blind” organoleptisch proeven van wijnen in combinatie met een wedstrijdelement draagt daaraan bij. Deelnemen is leuk en vooral leerzaam. Winnen is een aangename bijkomstigheid.

Voor Wie? De voorronden zijn toegankelijk voor alle SVH register Vinoloog/sommeliers. SVH Vinologen/sommeliers in opleiding kunnen, buiten mededinging, meedoen aan de voorronden, maar kunnen zich niet plaatsen voor de halve finale. Om je kansen naar de halve finale te vergroten kun je aan meerdere voorronden meedoen. Alleen jouw hoogste score in de voorronden telt. 

Halve finale en finale: De beste 12 deelnemers van alle voorronden plaatsen zich voor de halve finale. De beste 6 van de halve finale plaatsen zich voor de finale. De doorstromers naar de halve of hele finale worden (persoonlijk) hierover geïnformeerd per mail.

Scholingspunten: Per ronde 1 punt, de uiteindelijke winnaar ontvangt 2 extra punten voor het “SVH register Vinoloog/sommelier” (Categorie B)

SVH register Vinoloog/sommelier van het jaar (2022)
De uiteindelijke winnaar mag zich SVH register Vinoloog/sommelier van het jaar (2022) noemen. Naast eeuwige roem en een wisselbokaal ontvangt de winnaar een volledig verzorgde reis voor 2 personen naar Antinori in Toscane.

Kosten: € 25,- (per voorronde) 
(Deelname aan de halve finale en de finale is uitsluitend voor diegene die zich hiervoor hebben geplaatst, hier zijn geen kosten aan verbonden)

Schrijf je nu in en ga de uitdaging aan!

MELD JE AAN

PARTNERS

  • Drie vooronden.

  • Hoogste score telt.

  • 12 wijnen blind proeven.

  • 20 open vragen.

  • Maximaal 20 punten.