Zelfstudie SVH4

Zelfstudie SVH4 2019-01-17T11:38:27+00:00

Programma zelfstudie SVH Vinoloog
Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. De lessen zijn secuur samengesteld door vakbekwame wijndeskundigen/ vinologen i.s.m. diverse branche organisaties. Onderzoeken wijzen uit, dat we bij de combinatie van zien, horen en interactie maar liefst 90% van de aangeboden informatie onthouden (bij lezen is dit bijv. slechts 10%!). Game learning speelt in op het gegeven, dat de motivatie om iets te leren sterk wordt bevorderd wanneer educatie wordt gecombineerd met ‘fun’. Bovendien ontvang je bij inschrijven een abonnement op het culinaire magazine Saisonnier met het eerste jaar maar liefst 50% korting.

Game learning, dat is leren en vermaak. Leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen.
Door bepaalde informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te
bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. De gebruiker blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Iedereen kan in zijn eigen tempo kennis verzamelen en ervaringen opdoen. Elke gebruiker krijgt uitleg en feedback. De leermethode is onconventioneel, en het werkt!

Inhoud programma SVH Vinoloog
√ 32 onafhankelijke modules op basis van wijngebieden.
√ 1500 multiple choice opdrachten
√ 500 Puzzel opdrachten
√ Het programma vergt 1 uur studie per dag.
√ Onbeperkt toegang.

Praktijk lessen
Je hebt bij deze zelfstudie de mogelijkheid om 4 praktijkdelen aan te sluiten bij vinologen lessen op maandag en/of zaterdag. We starten twee maal per jaar met een nieuwe groep. (februari en september) De totale opleiding neemt 1 jaar in beslag. In de maand december en juli worden er geen lessen ingepland. Tijdens de les komt de techniek van het analytisch proeven aanbod. Je proeft wijnen die kenmerkend zijn voor het theoretische onderdeel van de dag.

Heb je serieuze wijnambities? Je bent dan bij de Vinologen opleiding op het juiste adres! Onconventioneel met een unieke online leermethode. De Vinologen opleiding is een wijnopleiding voor zowel mensen die wijn als hobby hebben en een serieuze wijnopleiding willen volgen als voor mensen die beroepsmatig een wijnopleiding willen volgen. Een perfecte wijnopleiding voor iedereen met serieuze wijnambitie! (Kennisniveau SVH Vinoloog)

Voor Wie is de Vinoloog opleiding?
De Vinoloog Opleiding word je breder opgeleid dan de titel doet vermoeden. De inhoud van de opleiding is afgestemd op het examen SVH Vinoloog. Daarmee word je klaargestoomd om in een breed kader over wijn en spijs advies te kunnen geven. SVH Vinoloog gaat dus verder dan alleen de wijnkennis die vereist wordt van een vinoloog.

Wil je inschrijven?
Je moet kunnen aantonen dat je een goede basisopleiding (niveau WTOL 3 ) met succes hebben afgerond. Als bewijs daarvan worden o.a. beschouwd: Het diploma SVH Wijn niveau 3, alle andere vooropleidingen met erkende examens die voldoen aan het het kennis niveau WTOL3 , SWEN niveau 3, WSET level 3 (Advanced), SDEN 3 ROC en/of hotelschool met erkend  diploma. Klik hier voor meer informatie over een goede basisopleiding.

Wanneer word je toegelaten? 
Voor aanvang van het opleidingsjaar van de Vinologen opleiding dien je te beschikken over één van hier voor genoemde diploma’s. Indien je hierover niet beschikt, organiseren wij diverse examens het gehele jaar op de niveau WTOL 1 (online diploma), WTOL 2  en WTOL 3.

 

Professioneel niveau kan proeven.
Het SVH Vinologen diploma is een bewijs dat je werkelijk op een professioneel niveau kan proeven, veel kennis hebt en weet waarover je praat. De opleiding is de springplank om tot de besten in het vak te gaan horen. In deze opleiding worden vernieuwende uitgangspunten gevolgd in vergelijking tot de meeste andere wijnopleidingen. De nadruk in deze opleiding ligt in de verdieping van praktische wijnkennis en toepassing in “nieuwe” marketing strategieēn.

Heb je serieuze wijnambities?
Je bent dan bij de Vinologen opleiding op het juiste adres! Onconventioneel met een unieke online leermethode. De Vinologen opleiding is een wijnopleiding voor zowel mensen die wijn als hobby hebben en een serieuze wijnopleiding willen volgen als voor mensen die beroepsmatig een wijnopleiding willen volgen. Een perfecte wijnopleiding voor iedereen met serieuze wijnambitie

Het examen SVH Vinoloog, Theorie A is gebaseerd op de eindtermen SVH Vinoloog. Het examen bestaat uit 80 meerkeuzevragen. Bij elke meerkeuze vraag heeft de kandidaat drie keuzemogelijkheden (A, B en C), waarvan één keuzemogelijkheid het juiste antwoord is. De kandidaat krijgt 90 minuten de tijd om het examen te maken. Klik hier voor examen reglement.
Cesuur examen SVH Vinoloog, Theorie A: De kandidaat kan voor het gehele examen 80 punten behalen, één punt voor elk juist beantwoorde meerkeuzevraag. De kandidaat is geslaagd voor het examen wanneer hij minimaal 59 punten heeft behaald.

Het examen SVH Vinoloog, Theorie B
Het examen SVH Vinoloog, Theorie B is verdeeld in vier opdrachten die weer zijn opgesplitst in subopdrachten. De (sub)opdrachten zijn open vragen. De kandidaat moet o.a. bij een viergangenmenu wijnen adviseren, waarbij rekening wordt gehouden met de wijn-/spijs combinatie en de wensen van de gast en op basis van een fictieve prijscourant een kleine wijnkaart opstellen, wijnen selecteren die geschikt zijn om te karaferen en huiswijnen selecteren. De kandidaat krijgt 120 minuten om het examen te maken. Bij een aantal opdrachten moet je wijnen noteren, waarbij gevraagd wordt naar het (de) druivenras(sen), herkomstland, herkomstgebied en kwalificatieaanduiding. Hoe meer kenmerken van de wijn u noemt, hoe beter de beoordelaar kan bepalen welke wijn u bedoelt. Klik hier voor examen reglement.
Cesuur examen SVH Vinoloog, Theorie B: De kandidaat kan voor het gehele examen 44 punten behalen. De kandidaat is geslaagd voor het examen wanneer minimaal 26 punten (60%) zijn behaald.

Het examen SVH Vinoloog, Organoleptisch Het examen SVH Vinoloog, Organoleptisch (Organoleptisch examen) is gebaseerd op de eindtermen SVH Vinoloog. Voor het Organoleptisch examen moet de kandidaat twaalf verschillende wijnen proeven. Van elke wijn wordt 50 ml. uitgeschonken. Klik hier voor examen reglement. Hieronder is een overzicht gegeven van de wijntypen die de kandidaat moet proeven tijdens het examen:

Glas 1 t/m 4: witte wijn;
Glas 5 t/m 8: rode wijn;
Glas 9 t/m 12: witte, rode, rosé en zoete/versterkt/mousserende wijn.

Meld je hier aan

Pagina 1 van 2

Opleiding

Aanmelding

Deze opleiding kost €299,-- Na inschrijving ontvang je een factuur en voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul hieronder je gegevens in.
Deze opleiding kost €145,-- . Na inschrijving ontvang je een factuur en een voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul hieronder je gegevens in.
Deze opleiding kost €225,-- Na inschrijving ontvang je een factuur en een voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul hieronder je gegevens in.
Deze opleiding kost €3295,-- Voor deze opleiding vul je onderstaande gegevens in. Na inschrijving ontvang je een factuur en een voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul hieronder je gegevens in. Vul ook zeker je vooropleiding/achtergrond in en eventuele motivatie.  
Deze opleiding kost €1399,-- Na inschrijving ontvang je een factuur en een voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul hieronder je gegevens in.
Deze opleiding kost €499,-- Na inschrijving ontvang je een factuur en een voucher met code voor toegang tot het online e-learningprogramma. Vul hieronder je gegevens in.
*
*
*
*
*
*
*
*

invullen indien factuur naar bedrijf

invullen indien factuur naar bedrijf

invullen indien factuur naar bedrijf

invullen indien factuur naar bedrijf

invullen indien factuur naar bedrijf

invullen indien factuur naar bedrijf

*

invullen indien factuur naar bedrijf

Vergelijk de opleidingen

  • KOSTEN: € 1.399,-

  • Start wanneer het jouw uitkomt.

  • 24/7 beschikbaar.

  • Licentie is onbeperkt geldig.

  • Exclusief SVH vinoloog examen.

  • 4 Praktijkdelen naar keuze.

  • Online docent beschikbaar.

  • Live online lessen volgen.

AGENDA

Naar SVH4-wijnpakketten