Wat houdt SVH sociale hygiene in?

SVH sociale hygiëne is een certificering die vereist is voor iedereen die werkt in de horeca. Het is een belangrijke training waarin personeel wordt opgeleid in het herkennen en voorkomen van risico’s op het gebied van alcohol- en drugsgebruik, veiligheid en gastvrijheid. Start wanneer het jou uitkomt met deze online cursus en behaal direct je diploma SVH sociale Hygiëne

Meld je nu aan voor de Online Cursus SVH Sociale hygiëne

Waarom is SVH sociale hygiëne essentieel?
Het behalen van de SVH sociale hygiëne certificering is van vitaal belang voor alle medewerkers in de horecabranche. Door deze training te volgen, zijn werknemers zich bewust van de mogelijke risico’s en weten ze hoe ze hier effectief mee om kunnen gaan. Dit zorgt niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar ook voor tevreden gasten.

Wat leer je tijdens de SVH sociale hygiëne training?
Tijdens de training worden verschillende onderwerpen behandeld die essentieel zijn voor het bevorderen van veiligheid en gastvrijheid in de horeca. Enkele van deze onderwerpen zijn:

  1. Alcoholwetgeving: Inzicht krijgen in de wettelijke regels met betrekking tot verkoop en schenken van alcohol.
  2. Drugspreventie: Leren herkennen van drugsgebruik en hoe hier op een verantwoorde manier mee om te gaan.
  3. Veiligheid: Bewustwording van mogelijke gevaren en hoe deze te voorkomen, zoals brandveiligheid en EHBO.
  4. Gastvrijheid: Het belang van klantvriendelijkheid en goede service in de horeca.

Hoe behaal je het SVH sociale hygiëne certificaat?
Om het SVH sociale hygiëne certificaat te behalen, moet je een examen afleggen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen en een casus waarin je je kennis en vaardigheden kunt laten zien. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je het certificaat.

Waarom is het SVH sociale hygiëne certificaat belangrijk voor werkgevers?
Voor werkgevers in de horecabranche is het verplicht om te zorgen dat hun personeel over het SVH sociale hygiëne certificaat beschikt. Dit helpt bij het waarborgen van de veiligheid en gastvrijheid binnen het bedrijf. Bovendien kan het ontbreken van het certificaat leiden tot boetes of zelfs sluiting van de zaak.

Conclusie
De SVH sociale hygiëne is een essentiële certificering voor iedereen die werkt in de horeca. Het biedt medewerkers de nodige kennis en vaardigheden om risico’s te herkennen en te voorkomen. Door het behalen van dit certificaat kunnen zij bijdragen aan een veiligere en gastvrije omgeving voor zowel collega’s als gasten. Aarzel dus niet om de training te volgen en het certificaat te behalen!

Start wanneer het jou uitkomt!

Meld je nu aan voor de Online Cursus SVH Sociale hygiëne