SVH ERKEND | 8,9 DOOR 1247 STUDENTEN | E-LEARNING

FOOD | WINE | HOSPITALITY

Nascholing  SVH Register
Vinoloog / sommelier (rVS®)

FOOD | WINE | HOSPITALITY

Nascholing voor het SVH Register
Vinoloog/sommelier (rVS®)

5 sterren

8.9 door 1247 studenten

Nascholing voor het SVH Register Vinoloog/sommelier (rVS).
WTOL Academy biedt unieke geaccrediteerde nascholing voor de gediplomeerde SVH Vinoloog/sommelier. Met de ideale mix tussen online leren en contactonderwijs brengen we kennis en praktijk samen: “leren en doen”. Voor nieuwe kennis en vaardigheden die ervoor zorgt dat je bijblijft. Na het behalen van het diploma SVH Vinoloog/sommelier wordt je in het SVH Register Vinoloog/sommelier opgenomen. Je hebt immers bewezen over een excellent kennisniveau te beschikken en je kunt op professioneel niveau wijn proeven. Tevens ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in zowel de horeca- als wijnbranche.

rVS een erkende en geregistreerde SVH titel.
Door middel van de inschrijving in het SVH Register Vinoloog/sommelier kun je als gediplomeerde Vinoloog/sommelier permanent kennis verkrijgen en aantonen dat jouw vakbekwaamheid op peil is. Je mag voor 3 jaar de titel SVH Register Vinoloog/sommelier (rVS) voeren. De titel geeft je een uitmuntende status en herkenning in de markt. Bovendien kun je rVS achter je naam zetten als erkende en geregistreerde titel. Uiteraard is er een tool-kit beschikbaar waarbij je de uitingen kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je visitekaartje, website en/of brochure.

Een bron voor derden.
Alle speciaal voor het SVH register geselecteerde bij- en nascholingsactiviteiten staan overzichtelijk vermeld in de agenda. Bovendien is het register een bron voor derden om een geschoold en deskundig Vinoloog/sommelier te vinden.

Nascholingscategorieën.
Iedere SVH Vinoloog/sommelier wordt geacht 60 scholingspunten per drie jaar te behalen om in het openbare register vermeld te (blijven) staan. Voor deelname aan de competitie “SVH Wijnexpert van het jaar”zijn eveneens nascholingspunten te behalen. Er zijn twee categorieën voor scholingspunten;

Categorie ACategorie B
Verplichte activiteitenKeuze-activiteiten
44 scholingspunten16 scholingspunten


Opname in register.

Toekenning van opname in het SVH Register Vinoloog/sommelier vindt plaats volgens het reglement van scholingspunten. Volgens het reglement staat in categorie A en B één scholingspunt gelijk aan één uur scholing. Hieronder vind je uitleg over de verschillende categorieën.

NOTE:
Wanneer je een diploma op niveau 4 in een ander stelsel hebt behaald, dan kun je óók opgenomen worden in het SVH Register Vinoloog/sommelier. Je dient hiervoor een verzoek in bij WTOL Academy (voorbeelden hiervan zijn o.a. Vinoloog van de wijnacademie, WSET level 4, Weinakademiker) Zend je verzoek hiervoor naar: nascholing@wtol-academy.nl 

Categorie A. Verplichte vakinhoudelijke scholing.
De scholingen en activiteiten worden aangeboden door WTOL Academy, die hiervoor een SVH-erkenning heeft. Deze activiteiten zijn te vinden in de nascholingsagenda. Minimaal 44 scholingspunten per drie jaar dienen in deze categorie behaald te worden. De scholing vindt plaats in een door WTOL Academy georganiseerd verband. Het doel daarbij is het verbreden en verdiepen van relevante kennis en vaardigheden op het werkgebied van SVH Vinoloog/sommelier.

Categorie B. Vrije keuze.
De vrije keuze activiteiten uit categorie B zijn gerelateerd aan de wijn- en horecabranche. Deze behoeven niet specifiek door WTOL Academy aangeboden te zijn. Deze vrije keuze-activiteiten moeten wel door de nascholingscommissie worden goedgekeurd en zij stellen vooraf vast hoeveel scholingspunten er te behalen zijn. Zend hiervoor je verzoek naar: nascholing@wtol-academy.nl Voorbeelden van activiteiten in categorie B:

Categorie B vrije keuzeScholingspunten (maximaal te behalen punten)
Wijncursussen en vakgerelateerde scholingen geven op kennisniveau 4 (Vinoloog).16 punten maximaal. De aanvraag hiervoor dien je vooraf in bij de nascholingscommisie.
Deelnemen aan wijnstudiereizen, wijnbeurzen, congressen.16 punten maximaal. Per studiereis staan de scholingspunten hiervoor aangegeven.
Werkzaam in de wijn- horecabranche (>32 uur/week) gedurende 3 jaar?16 punten maximaal. Een bewijs van je werkzaamheden zend je per jaar in naar de nascholingscommisie.
Schrijven in vakbladen, boeken, journalistiek.2 punten per artikel met een maximum van 16 punten. Een bewijs van je artikel en publicatie zend je in naar de nascholingscommisie.
Deelnemen aan de competitie SVH Register Vinoloog/Sommelier van het jaarBij deelname aan deze competitie geldt: 1 punt per ronde. Winnaar 2 extra punten.
Overige (ter beoordeling nascholingscommissie)16 punten maximaal.

Voordelen

  • Kies scholingsactiviteiten

  • Verzamel scholingspunten

  • Behoud je inschrijving in het register

  • Check de WTOL en SVH agenda

  • 60 scholingspunten per drie jaar
Kies nascholingsactiviteiten

Scholingspunten

Iedere SVH Vinoloog/sommelier behaalt scholingspunten voor vermelding in het openbare register.