SVH ERKEND | 8,9 DOOR 1247 STUDENTEN | E-LEARNING
FOOD | WINE | HOSPITALITY
Bediening Assistent
Programma
Bediening Assistent (BAS)
De bediening in een restaurant of brasserie is erg belangrijk, jij zorgt er samen met het keukenteam voor dat de gast een onvergetelijke horeca beleving heeft. Je luistert naar de wensen, neemt de bestellingen op, maakt deze klaar en serveert ze uit. Spreekt dit jou aan? Dan is de opleiding “Bedieningsassistent” ECHT iets voor JOU?
Na deze opleiding kun je als bediening assistent in een professionele horeca zaak aan de slag. Wil je jouw productkennis verbeteren? Wil je leren door te doen? Leren met “fun? Hier leren we je hoe je de basisvaardigheden onder de knie krijg. Je leert hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat in de bediening!
Bediening Assistent leer je alle basisvaardigheden
In de opleiding Bediening Assistent (BAS) leer je de basisvaardigheden en regels in de professionele horecazaak onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb je als bedieningsassistent kennis van alle professionele apparatuur en kan deze gebruiken. Ook kun je als bedieningsassistent instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. De Bedieningsassistent doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen.
- HACCP
- Gastvrijheid
- Sociale Hygiëne
- Allergenen
- Barista
- Productkennis (Bier/Wijn/gedistilleerd)
Voor Wie?
√ Je hebt liefde voor werken in de horeca!
√ Je bent een harde werker en praktijkgericht!
√ Je wilt van je hobby je werk maken!
√ Je wilt een SVH Branche erkend diploma!
In 12 weken (12 lesdagen) word je opgeleid binnen een “real-life” setting waarbij je optimaal begeleid wordt door onze ervaren SVH leermeesters. Mocht je nog geen passend werk hebben, dan kunnen wij jou een stuk maatwerk leveren.
VEELGESTELDE VRAGEN
SVH staat voor: Stichting Vakbekwaamheid Horeca.
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca. Zo leveren zij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche. www.svh.nl
SVH is een onafhankelijke organisatie en hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben zij de Stichting Examenkamer gevraagd extern toezicht te houden op alle examens van SVH.
De Stichting Examenkamer is een onafhankelijke instelling die toezicht houdt op beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens. De Examenkamer heeft verschillende audits uitgevoerd en geconstateerd dat de SVH examens voldoen aan de gestelde eisen.
Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van jouw SVH certificaten en diploma’s extra wordt gewaarborgd.
Game learning, dat is leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen. Door informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. Je blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Je kunt in je eigen tempo kennis verzamelen en ervaring opdoen. Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. Het programma is opgebouwd uit kennis, inzicht en toepassing. Het kan daarom best lastig zijn om de vragen te beantwoorden. Ik raad je daarom aan om eerste de lessen goed te doorlopen en daarna pas de vragen te beantwoorden.
SVH, SDEN en WSET zijn geen opleidingen maar examen niveaus van drie onafhankelijke organisaties. Wijncursussen vind je tegenwoordig op ieder hoek van de straat, het is juist van belang dat je een erkende opleider vindt die aansluit bij jouw wensen. Doordat de WSET internationaal de grootse organisatie is voor wijnopleiding wordt deze vaak ten onrechte gezien als internationaal erkende opleiding. Inhoudelijk blijft de opleiding sterk achter ten opzichte van SVH en SDEN, die overigens beide wel een branche-erkenning hebben met internationale allure.
Theoretische en proefkundige kaders.
Voor zowel de examens van SVH als van de SDEN gelden theoretische en proefkundige kaders. Voor de SVH-examens geldt een plus, dat wil zeggen extra inhoud op praktische toepasbaarheid. Die extra inhoud heeft betrekking op alles wat een medewerker in de horeca moet weten binnen bepaalde functies om een goed advies aan de gast te kunnen geven. Maar ook de hobbyist thuis, die meer wil weten van wijn en spijs.
Nee dat is niet verplicht! maar… een succesvolle cursus/training of opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Onder het kopje examens in het hoofdmenu vind je de verschillende datums voor het officiële SVH examen. Voor meer informatie over examens zie ook SVH.nl
Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl