SVH ERKEND | 8,9 DOOR 1247 STUDENTEN | E-LEARNING

FOOD | WINE | HOSPITALITY

SVH Gastronomie Cursus

8.9 door 1247 studenten

8.9 door 1247 studenten

PROGRAMMA

De SVH Gastronomie opleiding is dé kans voor ambitieuze en gepassioneerde vakmensen om hun culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Met deze intensieve cursus ben je verzekerd van een gedegen basis en een brede kennis van de gastronomische wereld.

Een rijke leerervaring
Deze opleiding biedt een rijke leerervaring waarbij alle facetten van het vak aan bod komen. Van het bereiden van de meest verfijnde gerechten tot het combineren van smaken en texturen. Elk detail wordt onder de loep genomen, zodat je als vakspecialist de perfectie kunt nastreven. De SVH Gastronomie opleiding combineert praktisch en theoretisch onderwijs op unieke wijze. Je leert niet alleen de fijne kneepjes van het vak in de keuken, maar ook over de geschiedenis van de gastronomie en de invloed van verschillende culturen op onze culinaire tradities.

Onze topdocenten
Om deze opleiding naar een hoger niveau te tillen, worden de lessen gegeven door Chef Bram Alberts van Vesper hotel te Noordwijk. De lessen worden begeleid door Edo Kruidering en Pepijn van der linden. Zij delen graag hun kennis en ervaring met jou, zodat jij kunt groeien tot een ware gastronoom.

Rooster en lesdagen

17 maart:
Ochtend: ‘Alle hoeken en gaten van het smaakprofiel.
Middag: ‘Productkennis 101’
24 maart:
Ochtend: Bereidingswijzen & Sauzen
Middag: Vegetarische & Veganistische wonderen
31 maart:
Ochtend: Schaal & schelpdieren ‘Fruit de Mer’
Middag: Vis ‘Van Zoet tot Zout ‘
7 april:
Ochtend: Vlees in alle soorten en maten.
Middag: Wild & Gevogelte
14 april: Kaasfort Amsterdam. Rondleiding met aansluitend Kaas & wijn proeverij.
21 april:
Ochtend: Zoetigheid.
Middag: 6-gangen menu met  geselecteerde wijn (drank) & spijs combinaties

Voor Wie?

Als je de opleiding met een examen wilt afronden dan moet je in het bezit zijn van een diploma niveau 3. Als bewijs hiervoor geldt o.a. SVH wijn 3, SVH Vinoloog/sommelier diploma of soortgelijk, MBO diploma, diploma zelfstandig werkend kok of gastheer/ -vrouw. Als je geen examen wilt doen, dan is een goede motivatie voldoende.

  • Je wilt meer weten over smaakrijkdom en complexiteit.
  • Je wilt meer weten van de functie van gustatorische smaken.
  • Je wilt meer weten van de verschillen tussen emotioneel en analytisch proeven.
  • Je wilt het verschil tussen smaak en proeven multi zintuigelijk ervaren.
  • Je wilt meer leren hoe smaakprofielen van drank en gerecht het effect op de ander bepalen.
  • Je wilt kunnen beargumenteren, welke drank-spijscombinaties het beste zijn.

SVH EXAMEN
Als het gehele programma doorlopen is, kan het traject afgesloten worden met een officieel examen. (optioneel) Het examen wordt afgenomen door het SVH, waarna je een officieel branche erkend diploma SVH Gastronomie behaald. Het hoogst haalbare diploma!

6 PE-punten per lesdag SVH register Vinoloog/sommelier (Cat: A) (totaal 36) 

Voordelen

  • Praktijk: 6 weken

  • 10.00 – 16.00 uur

  • €1.995,-

  • BTW vrijgesteld 0.0%

  • Nederlands of Engels

  • SVH Gastronomie

Aanmelden

Startdata

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Woerden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden

VEELGESTELDE VRAGEN

SVH staat voor: Stichting Vakbekwaamheid Horeca.
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca. Zo leveren zij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche. www.svh.nl

De vraag naar educatie neemt sterk toe, omdat steeds meer mensen meer willen weten. Naast onze praktijkopleidingen gebruiken wij moderne digitale leermethodes zoals E-learning, Game-learning en Mobile learning.
Onderstaand een overzicht van de verschillende kennisniveaus:
– Niveau 1 (Basis)
– Niveau 2 (Half gevorderd)
– Niveau 3 (Gevorderd)
– Niveau 4 (Expert)

SVH is een onafhankelijke organisatie en hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben zij de Stichting Examenkamer gevraagd extern toezicht te houden op alle examens van SVH. 

De Stichting Examenkamer is een onafhankelijke instelling die toezicht houdt op beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens. De Examenkamer heeft verschillende audits uitgevoerd en geconstateerd dat de SVH examens voldoen aan de gestelde eisen. 

Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van jouw SVH certificaten en diploma’s extra wordt gewaarborgd.

Game learning, dat is leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen. Door informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. Je blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Je kunt in je eigen tempo kennis verzamelen en ervaring opdoen. Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. Het programma is opgebouwd uit kennis, inzicht en toepassing. Het kan daarom best lastig zijn om de vragen te beantwoorden. Ik raad je daarom aan om eerste de lessen goed te doorlopen en daarna pas de vragen te beantwoorden.

SVH, SDEN en WSET zijn geen opleidingen maar examen niveaus van drie onafhankelijke organisaties. Wijncursussen vind je tegenwoordig op ieder hoek van de straat, het is juist van belang dat je een erkende opleider vindt die aansluit bij jouw wensen. Doordat de WSET internationaal de grootse organisatie is voor wijnopleiding wordt deze vaak ten onrechte gezien als internationaal erkende opleiding. Inhoudelijk blijft de opleiding sterk achter ten opzichte van SVH en SDEN, die overigens beide wel een branche-erkenning hebben met internationale allure.

Theoretische en proefkundige kaders.
Voor zowel de examens van SVH als van de SDEN gelden theoretische en proefkundige kaders. Voor de SVH-examens geldt een plus, dat wil zeggen extra inhoud op praktische toepasbaarheid. Die extra inhoud heeft betrekking op alles wat een medewerker in de horeca moet weten binnen bepaalde functies om een goed advies aan de gast te kunnen geven. Maar ook de hobbyist thuis, die meer wil weten van wijn en spijs.

Nee dat is niet verplicht! maar… een succesvolle cursus/training of opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Onder het kopje examens in het hoofdmenu vind je de verschillende datums voor het officiële SVH examen. Voor meer informatie over examens zie ook SVH.nl 

Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl

Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar maar er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden zijn:
1) De studiekosten die je maakt dienen verband te houden met het verwerven van je inkomen.
2) Je kunt met deze wijnstudie een betere positie verwerven binnen het bedrijf waar je werkt.
Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Heb je een klacht?
Heb je een klacht over onze dienstverlening , dan leg je deze voor aan directie  van de WTOL Academy BV. Wij doen onze uiterste best om uw klacht naar tevredenheid op te lossen. Zie ook onze algemenen voorwaarden 
Omschrijving van jouw klacht
Geef in de brief of per mail duidelijk aan wat de klacht is en/of waarom je niet tevreden bent met de oplossing. Vermeld altijd je persoonlijke gegevens en rekeningnummer. Je  brief kun je sturen naar: Klik hier
Reactie binnen 6 weken
De directie van de WTOL Academy BV streeft ernaar zo snel mogelijk schriftelijk te reageren. Je ontvangt uiterlijk binnen 6 weken een reactie.
Niet eens met antwoord directie
Ben je het niet eens met de reactie van de directie? Dan kun je je wenden tot de rechter. In bepaalde gevallen kun je je wenden tot de geschillencommissie.
Uitspraak bindend
De uitspraak van de Geschillencommissie voor jou en voor de WTOL Academy BV is bindend. De Geschillencommissie brengt voor behandeling van een geschil kosten in rekening. Voor meer informatie neemt je contact op met de Geschillencommissie.
Laat hier je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met jou op.
Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. We staan je graag te woord.
ALLE VEELGESTELDE VRAGEN