Uit onderzoek blijkt dat het mogelijk is om verliefd te worden door gewoon enkele seconden naar iemand te kijken. Lets vergelijkbaars voel je telkens wanneer je Spanje bezoekt. Zon, strand, cultuur, leuke markten, winkels, wijnen en lekker eten!

De Spaanse keuken kent veel invloeden van de Zuid-Franse en Italiaanse keuken. De coca lijkt op een pizza en de heerlijke vissoep doen niet onder voor een bouillabaisse. Ik ben dol op paella met een heerlijk glas Rueda met uitzicht over de middellandse zee. Wat dat betreft zijn  Valencia en Mallorca twee topbestemming voor het najaar. !

Wil je nog lekker na zomeren? Onderstaand drie tips om lekker te nazomers!

GRATIS E-Learning Spaanse wijnen.
Spanje is op basis van het beplante oppervlak het grootste wijnland ter wereld, maar door vele grote droge wijngebieden met lage opbrengsten per ha is het qua volume pas de derde producent ter wereld. Leer hier alles over Spaanse wijnen. 

Turbo SVH wijn 3 op Mallorca 24 – 28 september
Ieder ochtend een week lang verdiepen in de wonderen wereld van wijn… en dat op het zonnige eiland Mallorca. Alles is voorhanden, wijngaard, vinificatie ruimte, kelders wijnvaten. Kortom een inspirerende omgeving om in een week wijnkenner te worden! Meer weten, klik dan hier om door te gaan. 

Wijnreis naar Valencia 24 – 25 – 26 oktober
Vicente Gandía is het grootste wijnhuis in de omgeving van Valencia en heeft, volgens de Penin Guide, (Spaanse wijngids)n de beste prijs-kwaliteit verhouding.Vicente Gandia staat in de lijst van 50 beste wijnhuizen in de wereld. Ga je ook mee op wijnreis? 

Lees hier meer over onze SVH erkende opleidingen.