In een exclusieve samenwerking tussen SVH en WTOL Academy is het SVH Register voor de SVH Vinoloog/Sommelier opgezet. Diegenen die in het register zijn opgenomen mogen de titel SVH Register Vinoloog/Sommelier (rVS) voeren. De titel is bedoeld voor de gediplomeerde en geregistreerde SVH Vinoloog/Sommelier en staat garant voor zijn hoge kennisniveau en de proeftechnische kwaliteiten waarmee hij de wereld van de vinoloog/sommelier bij de gast aan tafel brengt.

SVH biedt podium met openbaar register.
Bij het behalen van het diploma wordt een SVH Vinoloog/Sommelier voor een periode van 3 jaar opgenomen in het SVH Register, met een verlenging van steeds 3 jaar bij het behalen van voldoende scholingspunten. Met dit openbare register biedt SVH de SVH Register Vinoloog/Sommelier een podium. Net als alle andere SVH-titels, is ook de titel SVH Register Vinoloog/Sommelier merkenrechtelijk beschermd.

Scholingspunten
Om de registratie in het register te verlengen, moet de SVH Register Vinoloog/Sommelier elke 3 jaar verschillende nascholingsactiviteiten doen. Voorbeelden daarvan zijn een cursus wijn-chocolade, proeverijen of deelnemen aan wijnstudiereizen, Deze activiteiten zijn nodig om het kennisniveau hoog te houden. De wereld van wijn ontwikkelt zich snel door, op deze manier blijft de kennis altijd van hoog niveau. En daar komt de exclusieve samenwerking met WTOL Academy in beeld. De scholingspunten zijn alleen bij WTOL Academy te behalen. Daardoor is de kwaliteit te waarborgen omdat niet iedereen deze activiteiten kan aanbieden. WTOL Academy biedt immers als enige opleider in Nederland de hoogste wijnopleiding in Nederland aan die erkend is volgens de SVH erkenningsregeling Horecaopleidingen.

De overheid stelt daar vanaf 2022 subsidies voor beschikbaar.
“De behoefte aan een eigen register voor de Nederlandse horeca is groot. Er zijn verschillende stelsels, nationaal en internationaal, die een vergelijkbare systematiek kennen. Door de nadruk op wijn-spijs en verkoop in de horeca te leggen, is er een duidelijk verschil met andere stelsels van wijnexamens. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen willen we de doorgroei van wijnprofessionals in de horeca stimuleren. De overheid stelt daar vanaf 2022 subsidies voor beschikbaar”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH. “De registratie in het rVS wordt een onderdeel van de route op weg naar SVH Wijnmeester, de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca op het gebied van wijn en spijs”.

Directeur van WTOL Academy | Wijntraining Online, Ruud Weterings: “Door middel van de inschrijving in het SVH Register Vinoloog/Sommelier kun je als gediplomeerde Vinoloog/Sommelier permanent kennis verkrijgen en aantonen dat jouw vakbekwaamheid op peil is. WTOL Academy biedt unieke nascholing voor de gediplomeerde SVH Vinoloog/Sommelier. Met de ideale mix tussen online leren en contactonderwijs brengen we kennis en praktijk samen: leren en doen”.

Meer informatie: SVH register Vinoloog/sommelier (rVS)