Er is een groot te kort aan vakbekwaam personeel in de horeca. Het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidingsbehoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN dat onlangs is verschenen, legt de vinger op de zere plek. Eén van de conclusies uit dit onderzoek rapport is dat opleiden en het bieden van doorgroeimogelijkheden van groot belang zijn voor de horeca branche.

Voorheen werd dit onderzoek door het Bedrijfschap Horeca en Catering gedaan. Sinds het laatste onderzoek in 2013 is er geen nieuw onderzoek meer geweest. De bedrijfschappen zijn inmiddels opgeheven. SVH en KHN hebben nu de verantwoordelijkheid op zich genomen om arbeidsmarktonderzoek weer op te starten. De uitkomsten worden gedeeld met de branche.

Stijging van de vraag naar arbeid zorgt voor een tekort aan medewerkers.
Uit het onderzoek blijkt dat – door de sterke groei van de branche – het aantal horecamedewerkers met 15% stijgt: van 407.000 in 2016 tot 467.000 in 2021. En de vraag is al sterk gestegen in de afgelopen periode. Wat nu ook duidelijk is, is dat de horeca kansen krijgt om de uitstroom uit de branche tegen te gaan. Jaarlijks verlaten zo’n 90.000 medewerkers namelijk de branche.

MBO kan het niet alleen oplossen.
Het mbo doet het goed. Al jaren zijn de instroomcijfers in de horecaopleidingen stabiel of licht stijgend. We hebben nu inzichtelijk dat het mbo het arbeidsmarktprobleem niet in zijn eentje kan oplossen. Jaarlijks zijn er in totaal 11.000 jongeren die een mbo-horecadiploma halen: van kok niveau 2 tot manager ondernemer horeca niveau 4. Wanneer we dit afzetten tegenover de vraag naar arbeid, jaarlijks ruim 95.000 nieuwe medewerkers, dan is duidelijk dat het mbo deze vraag naar arbeid nooit kan oplossen.

Volgens Ricardo Eshuis, initiatiefnemer van het onderzoek en directeur SVH: “We moeten keihard werk maken van alternatieve opleidingsroutes naast de route van het mbo-diploma. Branchediploma’s zijn daarvoor de oplossing. In dat licht spelen particuliere opleidingen een belangrijke rol in het opleiden van nieuwe vakbekwame medewerkers. Het bieden van opleidingsmogelijkheden voor deze specifieke horecafuncties om mensen voor de branche te behouden en het verhogen van de instroom van opgeleide, vakbekwame medewerkers zijn dé belangrijkste succesfactoren voor de horeca.”

Branche erkende opleiding
SVH en KHN maken zich hard voor branche-erkende diploma’s. In het voorjaar van 2018 zal er met opleiders en andere belanghebbenden een ronde tafel gestart worden om de mogelijke oplossingen uit te werken met als doel meer brancheopleidingen te organiseren. Hierdoor moeten er meer mensen met een vakbekwaamheidsdiploma in de horeca aan de slag kunnen. WTOL Academy en Wijntraining Online zijn als één van de eerste branche erkend wijnopleider bijzonder blij met dit initiatief en de uitkomst van dit onderzoeksrapport.

Volledig Raport: 
Het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidingsbehoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN. Klik Hier