Wij krijgen regelmatig vragen van studenten of van van studenten die willen starten met een cursus of opleiding. Onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Wordt er op dit moment lesgegeven? 
Jazeker! Wij verzorgen onze lessen momenteel online. Je kunt deelnemen aan de webinar op vrijdag en voor onze vinologen in opleiding is er ieder maandag een digitale classroom. Zodra het weer mogelijk is zullen wij de praktijk lessen weer hervatten. Wij hebben onze planning van de praktijklessen vanaf 1 Juni online staan. (In mei dus idd geen praktijkles)

Kan ik ondanks de corona crisis starten met een opleiding? 
Natuurlijk kan dat! Voor de meeste opleidingen is het mogelijk om nu te starten met ons SVH online programma. Zodra het weer mogelijk is zullen wij de praktijk lessen weer hervatten. Wij hebben onze planning van de praktijklessen vanaf 1 Juni online staan. (In mei dus idd geen praktijkles)

Gaan de wijnreizen naar het buitenland door?
Door de onzeker situatie van het corona virus in nagenoeg alle landen binnen en buiten europa zijn alle wijnstudie reizen verschoven naar het najaar.  Zie voor data ons overzicht.

Kan ik mij wel alvast aanmelden voor een opleiding of SVH examen?
Jazeker je kunt je aanmelden via onze website. Er zijn verschillende mogelijkheden van basis niveau tot gevorderd niveau. Wil je een wijnopleiding volgen maar je weet nog niet welk niveau. Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Gaan de SVH examens door? 
Het Svh kan volgens de richtlijnen van het RIVM examens afnemen. Wij zullen vanaf juni weer de examens inplannen. Wij hebben onze planning voor SVH examens vanaf 1 Juni online staan. (In mei dus idd geen SVH examens)

Wat betekent SVH? 
SVH staat voor: Stichting Vakbekwaamheid Horeca. SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca.

Wat is nu het verschil tussen SVH, SDEN en WSET?
Ik ontvang regelmatig de vraag: ‘Wat is nu het verschil tussen SVH, SDEN en WSET? Zijn deze internationaal erkend?’ In het eerder verschenen blog leg ik dat haarfijn uit. Blog 

Ik ben werkzaam in de horeca zijn de kosten fiscaal aftrekbaar? 
Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar maar er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden zijn: De studiekosten die je maakt dienen verband te houden met het verwerven van je inkomen. Je kunt met deze studie een betere positie verwerven binnen het bedrijf waar je werkt.

Mocht je vraag en antwoord er niet tussen staan neem dan contact met ons op. Neem contact op.