Door Remko van de Laar: De tweede opleidingsdag van SVH wijn 3 bij WTOL Academy. De opleidingslocatie Houten is een stukje reizen met trein en fiets… maar ik heb het er graag voor over!

De fietstocht langs de Wetering met idyllische boerderijtjes maakt veel goed en staat in schril contrast met de medewerkers van de OV-fiets. Zij blinken niet uit in klantvriendelijkheid. De meeste praten niet eens. En ze pompen helaas ook de banden niet op.

Het vrolijk gezicht van de docent Edo Kruidering maakt nog meer goed na deze ontberingen. Hij heeft er altijd zin in! De tijd vliegt. We proeven veel en leren tussen het lachen door nog veel meer over wijn. Bijvoorbeeld dat de wijnen uit de Bordeaux heel goed werken bij mannen. Zijn duidelijke wijnen. Niet een beetje tannine. Maar gewoon karrevrachten vol.

De lessen gaan dus óók over relaties. Vrouwen moeten niet proberen mannen te bewegen met behulp van hinten. Dat werkt niet. Duidelijke opdrachten. Dat werkt. Net als duidelijk wijn. De vrouwelijke klasgenootjes geven de voorkeur aan de wijnen met iets meer nuance.

Nog een paar nachtjes slapen en dan mogen we weer! Italië staat op het programma en de rest van Europa met onderander wijnen uit Nederland…
Zou Edo een fles Johannes van wijdomein St. Martinus uit zijn eigen kelder meenemen? We gaan het zien….

Wil je meer weten en of een opleiding volgen? Doe dan eerst onze wijnkennis test. Je ontvangt een advies op maat!

Oh ja… op 26 oktober start er weer een groep SVH wijn 3 in Houten wil je meer informatie neem dan een kijke op: SVH 3 wijnopleidingen.