Het kan je niet ontgaan zijn… de Wereldprimeur in een nieuwe manier van wijnbeleving Virtual Reality met een Virtual Tasting. Deze wereldprimeur werd tijdens de Horecava geïntroduceerd bij de stand van ORB wijn.

Je stapt uit de auto. Op de toegangspoort staat met grote letters de naam van de wijnproducent. Nog onder de indruk van de ruime entree wordt je voorgegaan door de wijnmaker in dit schitterende wijndomein. Waar je ook kijkt wijn, wijnvaten, wijngaarden … Je kijkt rond en neemt alles in je op. Het is zover. Je gaat mee met de wijnmaker op wijntour.

Vanaf de plek waar de druiven binnen komen begint de tour.

De rvs selectie tafel, de moderne pers en de leidingen die je volgt naar de fermentatie tanks. Daarvoor liggen verschillende filters. Allemaal uitgelegd hoe en wat ze er mee doen. De wijnmakers filosofie. De reden van onder andere de temperatuur van gisting, de lengte hiervan. Van wel of niet op de schillen laten rusten en de gebruikte gist soorten.

Onder de indruk kom je in de volgende ruimte. Een enorme ruimte met overal waar je kijkt verschillende eiken vaten. Je bent aangekomen in de schatkamer. Hier kan de wijn tot rust komen en zijn uiteindelijke smaak bepaald worden. Verschillende namen zijn er gebrand op de vaten. Veel Franse namen maar ook enkele  andere namen. Alle verschillende vaten zijn uitgezocht met een speciale reden, dat vertelt de wijnmaker jou.

Met wit krijt op het vat kun je nog net uitmaken wat er in zit; De druif en het perceel. Op sommige vaten staan extra streepjes ook dit heeft blijkbaar een reden. De wijnmaker vertelt vol trots waar de wijnvaten vandaan komen. Hoe ze gebrand zijn en wat het effect ervan is op de uiteindelijke wijn.

“Dan vraagt de wijnmaker of je wilt proeven

De glazen worden uitgereikt. Direct van het vat krijg je de eerste wijn. Een moment wat je nooit meer zal vergeten.  Veel van de kleur kan je hier niet zien in de schaars verlichte ruimte. Dus tijd om een ruimte verder te gaan.

Daar staan de tafels al klaar. Verschillende glazen en een ruim assortiment om te gaan proeven. Het proefformulier ligt al klaar. De verhalen die je net gehoord hebt krijgen nu pas echt een naam.

Wil je dit allemaal LIVE beleven? Ga dan mee op wijnreis naar Valencia! Niet virtueel maar in werkelijkheid!