Oog in oog staan met de BIG FIVE? In de beste restaurants van de westkaap eten? De beste wijnhuizen van de wereld bezoeken? Van 15 t/m 25 maart 2020 kun je dit allemaal meemaken! We gaan op studiereis! Ga je mee? 

Hoewel aangenomen wordt dat Zuid-Afrika reeds duizenden jaren geleden aan wijnbouw deed is het ontegensprekelijk Jan Van Riebeeck de grondlegger is van de wijnbouw in Zuid-Afrika. In 1656 plantte hij als Gouverneur van de Kaap de eerste druivenstokken in de tuin van de Oost-Indische Compagnie. Deze was opgericht als tussenhaven waar de zeelieden van de handelsvloot proviand konden inslaan op hun reizen naar India en omliggende landen.

Een paar jaar later (2 februari 1659) wordt de eerste wijn gemaakt van de aangeplante druivenstokken. De eerste kwaliteitswijnen kwamen aan de oppervlakte vanaf 1679 toen Jan Van Riebeeck werd opgevolgd door Simon van de Stel. Hij plantte als eerste wijngaarden in Constantia en produceerde er zoete wijnen die naam en faam vergaarden.

Deze “once in your life time experience” begint in Kaapstad. Op nog geen uur rijden van Kaapstad bevinden zich uitgestrekte wijngaarden, die grote bekendheid genieten in de hele wereld. Zuid-Afrika is inmiddels uitgegroeid tot een veelbetekenend wijnland. Temidden van de wijngaarden liggen pittoreske plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek.

Inbegrepen:
√ verblijf in drie 4* en 5* (boutique) hotels, incl. ontbijt.
√ 18 georganiseerde tastings bij minimaal 14 wijnhuizen.
√ diners in sterren waardige restaurants.
√ vervoer door professioneel vervoersbedrijf per luxe touringcar.
√ 2 dagen safari in een geprezen private-game-reserve.
√ professionele aandacht voor de wijn-ontwikkeling in Zuid Afrika.
√ vrije dagdelen voor eigen invulling of even rust.
√ aantal deelnemers tussen 12 en 18 personen.

Het programma is zorgvuldig samengesteld door Helma Wortelboer, in nauwe samenwerking met Ruud Weterings.  Helma kent de locaties in het programma, doordat ze afgelopen jaren vaak in de Werstkaap was en er zeker al 100 wijnhuizen heeft bezocht.  Ze heeft jaren ervaring in de gastronomie en zal binnenkort de Vinologen Opleiding afronden.  

Meer informatie, volledige programma en of aanmelden. 

DOWNLOAD PROGRAMMA