Iedere Nederlander kan vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie.

Branche erkend SVH-diploma
Met deze subsidie uit het STAP-budget kun je bij een erkende opleider een opleiding, training of cursus volgen. Bijvoorbeeld om een branche erkend SVH-diploma te halen. Met het STAP-budget  wil de overheid jou helpen om je verder te ontwikkelen tijdens jouw loopbaan. Werknemers en werkzoekenden hebben zo meer kansen om hun baan te houden. Of om een nieuwe baan te vinden.

WTOL-ACADEMY heeft die erkenning
Een scholingsactiviteit kan pas in het STAP-scholingsregister worden geregistreerd, als de opleider of EVC-aanbieder is opgenomen in het register. Hiervoor heeft de opleider een erkenning nodig. WTOL-ACADEMY heeft die erkenning en dat betekent dat de opleidingen die je volgt bij ons volledig binnen het STAP-budget gerealiseerd kunnen worden.

Wil je een seintje ontvangen?
Je kunt je nu vast aanmelden. Dan ontvang je van ons een seintje om de procedure te starten. Er zijn zes tijdvakken per jaar waarin je je kunt aanmelden. Voor de aanvraag periode vanaf 1 mei is er een budget beschikbaar van 32 miljoen euro.

Aanvraag periodes Stap-budget:

  • 1 maart 10.00 uur (reeds verlopen) 
  • 1 mei 10.00 uur
  • 1 juli 10.00 uur
  • 1 september 10.00 uur
  • 1 november 10.00 uur

Meld je hier aan voor een seintje en we houden je op de hoogte van jouw opleiding! 

opSTAPindeHORECA.nl