NK Blindproeven: een primeur in Ahoy Rotterdam.

Een primeur in Ahoy Rotterdam. Daar vond op 21 september de allereerste voorronde plaats van een fonkelnieuw evenement: het NK Blindproeven van wijn voor individuen. 

Het NK blindproeven (individueel) beleefde zijn eerste editie tijdens dé horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2021.  Het NK draagt de naam “SVH Wijnexpert van het jaar 2022” en verwijst naar onze partner “Stichting Vakbekwaamheid Horeca”. Wijnimporteur L’exception heeft zich eveneens verbonden aan deze wedstrijd en stelt de Hoofdprijs ter beschikking: Een volledig verzorgde reis voor twee personen aan het gerenommeerde Champagne huis Nicolas Feuillatte.

Het is doel is om je kennis als wijnliefhebber te verbreden, verdiepen en te verstevigen. Het “blind” proeven van wijnen in combinatie met een wedstrijdelement draagt daaraan bij. Deelnemen is leuk en vooral leerzaam. Winnen is een aangename bijkomstigheid.

Voor Wie? De voorronden zijn toegankelijk voor iedereen met liefde voor wijn! Om je kansen naar de halve finale te vergroten kun je aan meerdere voorronden meedoen. Alleen jouw hoogste score in de voorronden telt. Je kunt je nu aanmelden voor de tweede vooronde op 11 oktober in Houten en/of de derde voorronde in op 15 november in Amsterdam. MELD JE HIER AAN

Halve finale en finale: De beste 20 deelnemers van alle voorronden plaatsen zich voor de halve finale op 10 januari 2022. De beste 10 van de halve finale plaatsen zich voor de finale op 12 februari 2022. De doorstromers naar de halve of hele finale worden (persoonlijk) hierover geïnformeerd.