Een gesprek buiten is echt anders dan in een kantoor tussen vier muren. De ruimte die je buiten hebt creëert ook ruimte in je hoofd. Je krijgt letterlijk en figuurlijk frisse lucht en inspiratie. Wanneer je bent vastgelopen in je werk of in je relatie of een project loopt stroef… blijf je vaak hangen in bepaalde geachtenpatronen. Door wandelen breng je ook de gedachte in beweging.

Steve Jobs stond bekend om zijn wandelingetjes.
In het bedrijfsleven gaan steeds meer mensen wandelend vergaderen. Tijdens het wandelen kun je beter, sneller en creatiever tot idee en oplossingen komen. In je eentje of juist met collega’s. Steve Jobs (Apple) stond bekend om zijn wandelingen met directie en medewerkers. Mark Zuckerberg (Facebook) doet dit ook. Het zijn niet de mist succesvolle en creatieve ondernemingen die wandelend vergaderen. Het schijnt dat inmiddels heel Silicon Valley al wandelend tot inspiratie komt.

We zitten te veel, we moeten meer bewegen
Voor een gezonde levensstijl moeten we volgens het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) tenminste 30 minuten per dag bewegen. De TED talk “Got a meeting, talk a walk” van business innovator Nilofer Merchant, werd miljoenen keren bekeken. In wetenschappelijke onderzoeken komt wandelen altijd te voorschijn. Het blijkt zelfs dat wandelen beter voor je gezondheid is dan intensief sporten.

Met wandelen val je af.
De Universiteit van Maastricht geeft aan dat wandelen goed is voor het hart de bloeddruk en je cholesterol. In het onderzoek komt tevens naar voren dat wandelen een efficiënte manier is om vet te verbranden. Het blijkt diabetes en alzheimer te kunne voorkomen, maakt je botten stevig en je longen sterk. Het helpt tegen rugklachten en tegen angst stoornissen. Bovendien helpt het ter voorkoming en genezing van depressies.

Als je wandelt verdwijnen negatieve gedachtes.
Dat heeft te maken met de bloedgever naar de hersenen. Met wandelen maak je endorfine vrij, endorfine bestaat uit pijnstilling en een gevoel van geluk of euforie. Wat heeft dit nu met wijn te maken? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat, mensen die regelmatig een wandeling maken, óók beter wijnproeven… doe er je voordeel mee!

Voor meer gezondheid en een gezonde levensstijl download dan hier mijn GRATIS E-Boek 365 dagen wijn. “Past wijn in een gezonde levensstijl?