Reizen, dat kan ook heel goed in eigen land. Ontdek de mooie plekjes dicht bij huis, en geniet van een ontspannen weekend – bijvoorbeeld in Zuid Limburg. Bezoek eens een wijngaard en ontdek de Limburgse wijnen.

Dure hobby of commercieel succes?

Nederlandse wijn is helemaal hot! Er komen steeds meer  wijnen uit ons kikkerlandje. De KLM schenkt al jaren Nederlandse wijn aan boord.  En met de krankzinnig mooie zomer van afgelopen jaren zal de Nederlandse wijn waarschijnlijk fantastisch zijn, maar is wijnbouw in Nederland nu een dure hobby of commercieel succes?

Quality of life.
Lang was de wijnbouw voorbehouden aan regio’s waar het warmer was. De landelijke tendens van slow food concepten en de steeds groter groeiende vraag naar streekproducten laat zien, dat Nederland ook op het gebied van onze primaire levensbehoefte: eten en drinken, zoekt naar de “quality of life”. Het verschuiven van de klimaatgrens, nieuwe ontwikkelde resistente druivenrassen, hellende vlakken, maken wijnbouw in Nederland steeds aantrekkelijker.

MasterClass Nederlandse wijnbouw.
De Master Class staat onder bezielende leiding van Stan Beurskens. Stan studeerde oenologie aan de beroemde universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika en de universiteit van Geisenheim in Duitsland. Naast zijn theoretische achtergrond heeft hij inmiddels zijn eigen wijngaard in Vijlen. Wijngaard St. Martinus. Op 13 juli organiseren wij in de wijngaard een Master Class Nederlandse wijnbouw. 

Meld je hier aan voor de Master Class Nederlandse wijnbouw op 13 juli.