Wijntraining Online is sinds 2010 aanbieder van online en praktijktrainingen voor wijnliefhebbers en professionals. Na een periode van samenwerking met de Wijnacademie, introduceerde Winetraining Online Academy ruim een jaar geleden dé vernieuwde Vinologen Opleiding 5.0. De Wijnacademie heeft er alles aan gedaan om innovatie tegen te gaan. De Wijnacademie heeft zelfs een zaak aangespannen tegen WTOL over het gebruik van de naam Vinoloog, omdat dit een beschermde titel zou zijn. Vinoloog van WTOL Academy is ondanks fel verzet van deze monopolist als officieel merk geregistreerd en maakt op geen enkele manier inbreuk op rechten van derden.

Een Vinologen Opleiding met digitale leeromgeving
Eigenaar Ruud Weterings: “Uiteraard zijn we hier erg blij mee…met name voor onze studenten. Reden voor deze nieuwe opleiding ligt in de behoefte van de student en ondernemer om flexibiliteit en kwaliteit te koppelen aan een aansprekende titel. Onze flexibele en innovatieve wijze van opleiden is in de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. Zowel vanuit de wijnbranche, horeca opleiders, hotelketens en ook de vele wijnliefhebbers, is de behoefte ontstaan aan een vervolg op ons bestaand aanbod. Een vervolg in de vorm van een vernieuwde Vinologen Opleiding op kennisniveau 4. Een Vinologen Opleiding met digitale leeromgeving, met praktijkgerichte opdrachten, studeren wanneer het voor de leerling uitkomt. Indien gewenst op maat gesneden”.

Officieel erkend diploma
Een succesvolle wijnopleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat de student een bepaald kennisniveau heeft. Wijntraining Online verzorgt op zowel niveau 1, 2 en niveau 3 cursussen. De cursussen worden afgesloten met een officieel SVH-wijn diploma. De vinologen opleiding wordt afgesloten met het examen op kennisniveau SVH-wijn 4 (sommelier/gastronoom). De student mag na het succesvol afronden van het examen de “titel” Vinoloog van de WTOL Academy® voeren. Zo is opleiden en examineren volledig gescheiden van elkaar.

Waarom SVH ?
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Ruud Weterings: “Dit sluit aan bij onze doelgroep en onze filosofie. SVH de enige onafhankelijke exameninstantie voor wijn in Nederland en bovendien is het SVH ISO gecertificeerd en staat onder toezicht van De Examenkamer, een onafhankelijke toezichthouder. Dit houdt in dat het SVH een betrouwbare organisatie is en ons ervan verzekerd dat informatie en procedures integer, betrouwbaar en op de juiste wijze beveiligd en beschikbaar zijn”  Als Examenorganisatie en bestuursorgaan namens het ministerie van VWS is het veilig opslaan en beheren van persoonsgegevens en het borgen van interne procedures cruciaal.

Wie is er welkom?
Iedereen met een diploma op kennis niveau 3 (WSET, SVH of SDEN) Inmiddels zijn 18 deelnemers gestart. Meer informatie: Vinologen-Opleiding.nl  en/of WTOL-Academy.nl 

Lees hier de uitspraak: Klik hier voor volledige uitspraak.