Laden Evenementen

Hoewel aangenomen wordt dat Zuid-Afrika reeds duizenden jaren geleden aan wijnbouw deed is het ontegensprekelijk onze “eigen” Jan Van Riebeeck die de grondlegger is van de wijnbouw in Zuid-Afrika. In 1656 plantte hij als Gouverneur van de Kaap de eerste druivenstokken in de tuin van de Oost-Indische Compagnie. Ook dit jaar organiseren we een fantastische én leerzame reis naar Zuid-Afrika voor onze studenten.

Zuid-Afrika staat bekend om de fantastische wijnen die er gemaakt worden. Er zijn verschillende wijngebieden in Zuid-Afrika. De bekendste zijn de Coastal Region, Klein Karoo, Cape South Coast, Olifants River en Breede River Valley. Inmiddels zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen uitgegroeid tot de top van de wijnwereld. Daarnaast is er een hele nieuwe generatie wijnmakers opgestaan en er is een verschuiving van druivenboerderij naar wijnbouw.

De meeste wijngaarden van Zuid-Afrika liggen in de westelijke Kaap aan de kust. Het weer is perfect om druiven te laten groeien – regenval tot 40 centimeter per jaar, het milde mediterrane weer biedt het perfecte klimaat en de grond is voornamelijk zandig en ruw.

Lees ook alles over onze wijnreis naar Zuid-Afrika in Maart 2025

Datum: 16 augustus 2024
Aanvang:
13:00
Kosten: € 79,-

Nascholing rVS® 4 punten
Cat: A

Aanmelden