SVH ERKEND | 8,9 DOOR 1247 STUDENTEN | E-LEARNING

FOOD | WINE | HOSPITALITY

SVH Vinoloog / Sommelier 

5 sterren

8.9 door 1247 studenten

5 sterren

8.9 door 1247 studenten

PROGRAMMA

SVH Vinoloog/sommelier opleiding: In 6 maanden bereik je de top van vakmanschap!

Tijdens de opleiding worden je zintuigen getraind om de complexe smaken en aroma’s van wijn te herkennen. Je leert hoe je de kleur, geur en structuur van verschillende wijnen kunt onderscheiden. Met behulp van professionele technieken word je een ware expert in het proeven van wijn. Je proeft ca 350 wijnen die speciaal zijn samengesteld voor het aanleren van een goede proeftechniek.

Antwoorden op de 10 meeste gestelde vragen over de SVH Vinoloog/sommelier opleiding. 

Wijn en spijs combinaties
Een goede vinoloog/sommelier kan niet alleen de smaken van wijn beoordelen, maar ook advies geven over welke wijn het beste past bij welk gerecht. Tijdens de opleiding ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van wijn en spijs combinaties. Je leert hoe je het perfecte glas wijn kunt selecteren dat de smaak van een gerecht complementeert en versterkt.

√ Je leert wijn op een neutrale wijze te beoordelen
√ Je leert meer over smaak in wijn en gerecht
√ Je leert de juiste wijn bij het gerecht te vinden
√ Je leert het gerecht naar de wijn te koken
√ We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is
√ Je leert hoe je met wijn en gerecht gasten kunt uitdagen en verrassen
√ Je leert alles over wijngebieden, druivenrassen en vinificatie technieken

Lesrooster 2024 – 2025
Tijdens de praktijkdag worden er ca 25 wijnen geproefd en besproken. De ochtend sessie zal aandacht geschonken worden aan de proeftechniek en het objectief beoordelen van wijn. In de middag behandelen we we een specifiek thema.

Praktijk Zaterdag:  Download Lesrooster 2024 – 2025
Praktijk Maandag:  Download Lesrooster 2024 – 2025
Digitale classroom:  Download Lesrooster 2024 – 2025

Leren met gelijkgestemden

Naast de lessen biedt de SVH Vinoloog/Sommelier opleiding ook volop mogelijkheden om praktijkervaring op te doen samen met jouw studie genoten ga je aan de slag met proeverijen, bezoekt wijnbedrijven en neemt deel aan masterclasses van gerenommeerde wijnexperts.

Digitale Classroom: Naast de verschillenden praktijklessen en het E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen.

rVS een erkende en geregistreerde SVH titel
Na het behalen van het examen kun je als gediplomeerde SVH Vinoloog/sommelier permanent kennis verkrijgen en aantonen dat jouw vakbekwaamheid op peil is. Je mag voor 3 jaar de titel SVH Register Vinoloog/sommelier (rVS) voeren. De titel geeft je een uitmuntende status en herkenning in de markt. 

Voor Wie?

Heb je serieuze wijnambities? Je bent dan bij de SVH Vinologen/sommelier opleiding op het juiste adres! Onconventioneel met een unieke online leermethode. De SVH Vinologen/sommelier opleiding is een wijnopleiding voor zowel mensen die wijn als hobby hebben en een serieuze wijnopleiding willen volgen als voor mensen die beroepsmatig een wijnopleiding willen volgen. Een perfecte wijnopleiding voor iedereen met serieuze wijnambitie!

Starten wanneer het jou uitkomt! Zelfstudie of de volledige opleiding volgen? Je kunt bij ons op ieder moment starten. We zorgen voor een geruisloze instroom bij de verschillende lesdagen en proefgroepen. 

E-Learning
Met dit meest innovatieve E-Learning programma kun je leren op je eigen tempo en op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je hebt de vrijheid om te studeren wanneer en waar je maar wilt, ongeacht je drukke schema. Deze flexibiliteit stelt je in staat om je studie af te stemmen op je persoonlijke behoeften en verplichtingen.

Heb je nog twijfels? Neem dan eerst een GRATIS kijkje in onze E-Learning modules.   of neem met ons contact op voor een GRATIS praktijklesdag bij te wonen.

 

Voordelen

 • 350 wijnen proeven en beoordelen

 • Praktijk: 12 lessen van 6 uur

 • Online: 12 lessen 2,5 uur

 • Inclusief E-learning

 • (Niveau 4): Professional

 • SVH Vinoloog/Sommelier

 • Kosten: € 3.995,-
  (incl. examen)

 • BTW vrijgesteld 0,0%

 • Opname in SVH Register

  Vinoloog/Sommelier (rVS®)

Aanmelden

Startdata

VEELGESTELDE VRAGEN

SVH staat voor: Stichting Vakbekwaamheid Horeca.
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca. Zo leveren zij een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche. www.svh.nl

De vraag naar educatie neemt sterk toe, omdat steeds meer mensen meer willen weten. Naast onze praktijkopleidingen gebruiken wij moderne digitale leermethodes zoals E-learning, Game-learning en Mobile learning.
Onderstaand een overzicht van de verschillende kennisniveaus:
– Niveau 1 (Basis)
– Niveau 2 (Half gevorderd)
– Niveau 3 (Gevorderd)
– Niveau 4 (Expert)

SVH is een onafhankelijke organisatie en hecht veel waarde aan transparantie en betrouwbaarheid. Daarom hebben zij de Stichting Examenkamer gevraagd extern toezicht te houden op alle examens van SVH. 

De Stichting Examenkamer is een onafhankelijke instelling die toezicht houdt op beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens. De Examenkamer heeft verschillende audits uitgevoerd en geconstateerd dat de SVH examens voldoen aan de gestelde eisen. 

Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van jouw SVH certificaten en diploma’s extra wordt gewaarborgd.

Game learning, dat is leren door vermaak, zou je ook kunnen zeggen. Door informatie en/of vaardigheden in spelvorm aan te bieden, maken we leren, ontdekken en ervaren leuk. Je blijft gemotiveerd en de opgedane kennis beklijft beter. Je kunt in je eigen tempo kennis verzamelen en ervaring opdoen. Het E- learning│Game Learning bevat een unieke leermethode. Het programma is opgebouwd uit kennis, inzicht en toepassing. Het kan daarom best lastig zijn om de vragen te beantwoorden. Ik raad je daarom aan om eerste de lessen goed te doorlopen en daarna pas de vragen te beantwoorden.

SVH, SDEN en WSET zijn geen opleidingen maar examen niveaus van drie onafhankelijke organisaties. Wijncursussen vind je tegenwoordig op ieder hoek van de straat, het is juist van belang dat je een erkende opleider vindt die aansluit bij jouw wensen. Doordat de WSET internationaal de grootse organisatie is voor wijnopleiding wordt deze vaak ten onrechte gezien als internationaal erkende opleiding. Inhoudelijk blijft de opleiding sterk achter ten opzichte van SVH en SDEN, die overigens beide wel een branche-erkenning hebben met internationale allure.

Theoretische en proefkundige kaders.
Voor zowel de examens van SVH als van de SDEN gelden theoretische en proefkundige kaders. Voor de SVH-examens geldt een plus, dat wil zeggen extra inhoud op praktische toepasbaarheid. Die extra inhoud heeft betrekking op alles wat een medewerker in de horeca moet weten binnen bepaalde functies om een goed advies aan de gast te kunnen geven. Maar ook de hobbyist thuis, die meer wil weten van wijn en spijs.

Nee dat is niet verplicht! maar… een succesvolle cursus/training of opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Onder het kopje examens in het hoofdmenu vind je de verschillende datums voor het officiële SVH examen. Voor meer informatie over examens zie ook SVH.nl 

Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl

Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar maar er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarden zijn:
1) De studiekosten die je maakt dienen verband te houden met het verwerven van je inkomen.
2) Je kunt met deze wijnstudie een betere positie verwerven binnen het bedrijf waar je werkt.
Kijk voor de actuele regels rondom aftrek van studiekosten op www.belastingdienst.nl
Heb je een klacht?
Heb je een klacht over onze dienstverlening , dan leg je deze voor aan directie  van de WTOL Academy BV. Wij doen onze uiterste best om uw klacht naar tevredenheid op te lossen. Zie ook onze algemenen voorwaarden 
Omschrijving van jouw klacht
Geef in de brief of per mail duidelijk aan wat de klacht is en/of waarom je niet tevreden bent met de oplossing. Vermeld altijd je persoonlijke gegevens en rekeningnummer. Je  brief kun je sturen naar: Klik hier
Reactie binnen 6 weken
De directie van de WTOL Academy BV streeft ernaar zo snel mogelijk schriftelijk te reageren. Je ontvangt uiterlijk binnen 6 weken een reactie.
Niet eens met antwoord directie
Ben je het niet eens met de reactie van de directie? Dan kun je je wenden tot de rechter. In bepaalde gevallen kun je je wenden tot de geschillencommissie.
Uitspraak bindend
De uitspraak van de Geschillencommissie voor jou en voor de WTOL Academy BV is bindend. De Geschillencommissie brengt voor behandeling van een geschil kosten in rekening. Voor meer informatie neemt je contact op met de Geschillencommissie.
Laat hier je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met jou op.
Je kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. We staan je graag te woord.
ALLE VEELGESTELDE VRAGEN