Laden Evenementen

SVH Vinoloog/sommelier opleiding: Bereik de top van vakmanschap!

Tijdens de opleiding worden je zintuigen getraind om de complexe smaken en aroma’s van wijn te herkennen. Je leert hoe je de kleur, geur en structuur van verschillende wijnen kunt onderscheiden. Met behulp van professionele technieken word je een ware expert in het proeven van wijn. Je proeft ca 400 wijnen die speciaal zijn samengesteld voor het aanleren van een goede proeftechniek.

Antwoorden op de 10 meeste gestelde vragen over de SVH Vinoloog/sommelier opleiding. 

Wijn en spijs combinaties
Een goede vinoloog/sommelier kan niet alleen de smaken van wijn beoordelen, maar ook advies geven over welke wijn het beste past bij welk gerecht. Tijdens de opleiding ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van wijn en spijs combinaties. Je leert hoe je het perfecte glas wijn kunt selecteren dat de smaak van een gerecht complementeert en versterkt.

√ Je leert wijn op een neutrale wijze te beoordelen
√ Je leert meer over smaak in wijn en gerecht
√ Je leert de juiste wijn bij het gerecht te vinden
√ Je leert het gerecht naar de wijn te koken
√ We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is
√ Je leert hoe je met wijn en gerecht gasten kunt uitdagen en verrassen
√ Je leert alles over wijngebieden, druivenrassen en vinificatie technieken

Meer Informatie