WTOL Academy heeft een nieuwe leeromgeving. De werking van de leeromgeving is grotendeels hetzelfde. Op deze pagina leggen we wat uit over de inlogprocedure. Vooral voor gebruikers van het ‘oude’ systeem is dat belangrijk.

Je gaat naar de leeromgeving door gebruik te maken van de menu-optie MIJN E-LEARNING rechtsboven in het menu. Je kunt ook gebruik maken van de link https://elearning.wtol-academy.nl/

(klik op een afbeelding om deze te vergroten)

Voor alle gebruikers, nieuw en bestaand, geldt dat je terechtkomt op een inlogscherm.

Nieuwe gebruikers hebben een e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord gekregen. Vul die gegevens in en je bent ingelogd. Je komt direct op een pagina met de cursussen die voor jou zijn klaargezet en waartoe je toegang hebt.

Als je klikt op een cursus wordt er een nieuwe pagina geopend met de cursus. LET OP: deze kan door een zogenaamde ‘ad blocker’ door je browser worden tegengehouden. Je kunt dat in de url-balk van je browser zien.

Als je in het vorige systeem een account had kun je je gegevens invullen bij gebruikersnaam en wachtwoord. Het systeem herkent dan direct dat je een bestaande gebruiker bent. Je krijg dan bijgaande melding. klik op [Ga door].

In het volgende scherm wordt dan gemeld dat er een e-mail is verzonden.

Als je klikt op de link in de mail die je hebt ontvangen kom je in het scherm terecht, waar je een nieuw wachtwoord kunt invoeren. Vervolgens kun je opnieuw inloggen en zie je op de cursuspagina jouw cursussen staan.

WACHTWOORD VERGETEN

Je bent je wachtwoord vergeten of het inloggen lukt niet, dan kun je klikken op: ‘Wachtwoord vergeten’.

Je komt dan in een scherm waar je je gebruikersnaam of je e-mailadres in kunt vullen. Vul één van de twee in en klik op de knop [Zoek].
Als je gebruikersnaam of e-mailadres wordt gevonden krijg je een e-mail in mailbox (check eventueel ook je spambox). In die mail staat een link, waarmee je een nieuw wachtwoord aan kunt maken. Je kunt dan weer snel verder werken aan je cursus.