Laden Evenementen

Masterclass Bourgogne: Een Meesterlijke Reis door het Wijnparadijs

Bourgogne, in het hart van Frankrijk, is wereldwijd bekend om zijn voortreffelijke wijnen, variërend van robuuste rode tot delicate witte wijnen. Deze regio, rijk aan traditie en geschiedenis, biedt een diversiteit aan terroirs, van Chablis’ kalksteen tot de vruchtbare vlaktes van Mâcon. Het is de veelzijdigheid en het unieke karakter van elk gebied dat Bourgogne’s reputatie als een schatkamer van wijnen versterkt. De wijnstreek  Bourgogne nodigt liefhebbers uit om haar rijke aanbod te verkennen, van internationaal erkende Grand Cru’s tot verborgen juweeltjes.

In deze Masterclass proeven we 12 bijzondere wijnen, van AOP Bourgogne, Premier Cru tot Grand Cru wijnen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Bodem
Geschiedenis
Oogstjaren
Druivenrassen
Grand Cru & Premier Cru

Register Vinoloog/sommelier en Bourgogne specialist Sebastian Paliama is een gepassioneerde expert op het gebied van wijn, met een bijzondere focus op Bourgogne wijnen. Zijn toewijding aan het vak blijkt uit zijn officiële registratie als SVH Register Vinoloog/sommelier, wat aantoont dat hij niet alleen een liefhebber is, maar ook een diepgaande kennis bezit.

Datum: 2 april 2024
Aanvang:
19:00 – 22:00
Locatie: Restaurant Le Barrage (Dam 65, 2951 GA Alblasserdam)
Kosten: € 99,-

Nascholing rVS® 4 punten
Cat: A

Aanmelden