

Masterclass Jura: De verborgen wereld voor de liefhebbers
25 april 2024 19:00 - 22:00
| €79Tijdens wijncursussen en opleidingen wordt de Jura vaak ondergesneeuwd onder de andere Franse beroemde wijnbouwgebieden. Terecht? Nee, zeker niet. De Jura heeft een lange geschiedenis in wijnbouw en er komen geweldige wijnen vandaan die zeker de aandacht behoeven om eens in de spotlight te zetten. Biologisch onder flor gemaakte wijnen, lang gerijpte wijnen wel of niet oxidatief en zoete wijnen en mousserende wijnen van hoge kwaliteit. Wijnen om mee te werken en soms hier en daar te snappen. Sommelier Guillaume Coret van Fijn-Proeverij zorgt voor een mooie selectie aan wijnen en verteld je met veel plezier over de mooie Jura regio en haar wijnen.
Guillaume Coret (Register Vinoloog van de Wijnacademie & Sommelier & wijn-spijs specialist van de Academie Gastronomie), is docent aan de Academie Gastronomie voor Gastronoom & Sommelier en docent van de WTOL Academy. Als official Sherry & Madeira Educator, kan Guillaume in combinatie met zijn jarenlange ervaring als sommelier en gastronoom, ver de diepte in gaan met onderwerpen waar voor het nog voor vele in de wijnwereld onbekend terrein is. In de ruim 10 jaar dat Guillaume op dit niveau met zijn eigen bedrijf ‘Fijn-Proeverij’ actief is, heeft hij een grote kennisdatabase opgebouwd, die hij met ons zal gaan delen.
Datum: 25 april 2024
Aanvang: 19:00
Locatie: SVO Houten
Kosten: € 79,-
Nascholing rVS® 4 punten
Cat: A