Op 2 juli 2020 is de exclusieve samenwerking tussen L’Exception BV en WTOL Academy BV ondertekend. Door het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst hebben beide partijen een grote stap gezet in de gezamenlijke ambitie om de wijnkennis van klanten, relaties en medewerkers verder te vergroten.

Ruud Weterings, WTOL Academy BV: Wijntraining Online is sinds 2010 marktleider op het gebied van Online Wijntraining. Wij gebruiken een unieke leermethode, het zo genaamde; Serious game learning. Al onze trainingen zijn branche erkend, zodat werkgevers en leerlingen een goede kwalitatieve keuze kunnen maken voor een op de praktijk gerichte wijnopleiding. In de afgelopen jaren is onze aanpak een succesformule gebleken voor vele studenten van middelbare scholen, verschillende hotelketens en horecamedewerkers. Wij zijn trots op onze nieuwe partner en deze exclusieve samenwerking.”

Richard van Hemert, L’Exception BV: “Sinds de oprichting in 1997 heeft L’Exception een prachtig en kwalitatief assortiment opgebouwd met gerenommeerde merken als: Bodega Norton, Antinori, Boschendal, Masi, Gonzalez Byass en Nicolas Feuillatte. Daarnaast importeren en distribueren we S.Pellegrino, Acqua Panna, Sanpellegrino Italian Sparkling Drinks en Perrier. De leermethode van Wijntraining Online is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Daarmee voorziet deze opleider in een grote behoefte in de horeca: online leren waarbij medewerkers kort van de werkvloer zijn maar wel goed worden opgeleid en begeleid.”

L’Exception is onderdeel van de Activin Wine Group. Zij importeert, verkoopt en distribueert wijnen, waters en spirits van hoogwaardige kwaliteit uit alle vooraanstaande wijn producerende landen. Activin BV focust op de off-trade markt. L’Exception bedient in de on-trade het midden- tot top segment restaurants, hotels, theaters, catering en wijnwinkels. Kepler15 is verantwoordelijk voor de distributie van de premium waters Acqua Panna, S.Pellegrino, Italian Sparkling Drinks en Perrier en Vittel. The Vintage 3.0 met haar platform The Wine List biedt e-commerce oplossingen voor de verkoop van premium wijnen, met een hoog servicelevel naar de eindconsument.