Frankrijk heeft de meest beroemde wijnen en Italië produceert het grootste aantal hectoliters wijn. Van alle Europese landen heeft Spanje het grootste wijngaardareaal.
Daarvan is ongeveer 55 procent geklasseerd als kwaliteitswijn. Ook dat is dus meer dan Frankrijk en Italië. Spanje is echter niet de grootste wijnproducent van de wereld. Dat komt doordat de wijngaarden een relatief lage opbrengst per hectare hebben. Opbrengsten van ongeveer 25 hectoliter per hectare is in veel gebieden normaal.

Spaanse wijnen 

Voor DO-wijngaarden ligt het gemiddelde op slechts 15 hectoliter per hectare. In Frankrijk ligt het gemiddelde op 40 à 50 hectoliter per hectare en in Duitsland is dat zelfs 80 à 100 hectoliter per hectare. Die lage opbrengst per hectare heeft een gunstig effect op de kwaliteit van de wijnen.

GRATIS E-Learning Spaanse wijnen.

In samenwerking met wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen en het Spaanse wijnhuis Vicente Gandia uit Valencia hebben wij een ‘Serious Game-Learning programma gemaakt over de belangrijkste Spaanse wijngebieden. Vergelijkbaar met ons erkende SVH online wijnopleidingen.

Wat is serious Game-Learning? 

Onderzoeken wijzen uit, dat we bij de combinatie van zien, horen en interactie maar liefst 90% van de aangeboden informatie onthouden (bij lezen is dit bijv. slechts 10%!). 
Game learning speelt in op het gegeven, dat de motivatie om iets te leren sterk wordt bevorderd wanneer educatie wordt gecombineerd met ‘fun’.

Meer weten over de Spaanse wijngebieden, duivenrassen.