‘We gaan naar een gedeeltelijke lockdown’, zei premier Rutte in de persconferentie op dinsdag 13 oktober 2020. De nieuwe maatregelen gaan woensdag 22.00 uur in.
Ze zijn erop gericht om het aantal reisbewegingen te verminderen. Het kabinet gaat ervan uit dat de maatregelen vier weken gaan duren.

Onze opleidingen gaan door!
Horecaondernemers moeten hun zaak voor de tweede keer sluiten. Het voelt heel onrechtvaardig, maar het virus kijkt daar niet naar. Ondanks de maatregelen kunnen onze opleidingen, cursussen en SVH examens doorgang hebben. Uiteraard met inachtneming van onze Huis – RIVM regels.

Mondkapjes plicht.
Wat nog niet gelijk morgen ingaat, maar wel door het kabinet is aangekondigd, is een mondkapjes plicht: na maandenlange discussies over wel of geen mondkapjes, wordt het dragen van zo’n kapje in publieke binnenruimtes verplicht. Voor onze opleidingen adviseren we dan ook een mondkapje te dragen. Uiteraard bij het proeven van wijn is dit niet mogelijk.

De snelste manier om van de maatregelen af te komen, is ons er aan te houden. We hebben hierin een gedeelde verantwoordelijkheid!