In het najaar bezoeken we weer de stad Valencia. Wijn, Cultuur en Natuur staan centraal! We fietsen naar de stranden Las Arenas of La Malvarrosa en eten authentieke paella aan zee. We ontdekken de geheimen van “ Ciudad de las Artes y las Ciencias” de geheimen van de wetenschap in Museum Príncipe Felipe, de zeebodem in Oceanogràfic. Natuurlijk maken we een heerlijke wandeling in de Jardines del Turia met zijn 8,5 kilometer tuinen in de bedding van een omgeleide rivier.

UNESCO werelderfgoed.
Je Ontdekt het historische centrum met zijn rijke kunstzinnige erfgoed. In de kathedraal kun je de authentieke heilige kelk zien; de zijdebeurs, een juweel van burgerlijke gotiek; het watertribunaal dat door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard; de Mercado Central, een van de grootste markten met verse producten van Europa; de spectaculaire fresco’s van de Sint Nicolaaskerk en nog veel meer. Ohja ik zou het bijna vergeten… we gaan ook Bodegas Vicente Gandia bezoeken en lunchen in het oude huis van de familie.

Bodegas Vicente Gandia
Het Spaanse wijnhuis Bodegas Vicente Gandia werd in 1885 opgericht door de gelijknamige “Vicente Gandia” In de eerste prille jaren van dit wijnhuis, richte zij zich op de handel van wijn in vaten op de Europese markt. Deze handel hield aan tot het einde van de jaren zestig, tot de derde generatie de scepter zwaaide over de Bodega. Deze generatie zag nieuwe mogelijkheden voor de verkoop van wijn op fles. De familie Gandia was de eerste in Valencia die de wijn op deze manier aanbood. Hun keuze voor wijn op fles kwam de kwaliteit van de wijnen ten goede en het duurde dus ook niet lang voordat andere bodegas volgden.

Ga je mee op 28 – 29 – 30 september?
We verblijven in het Luxe 5 sterren Hotel SH VALENCIA PALACE
Wil je mee op wijn-cultuur en natuurreis naar Valencia? De reis naar Bodegas Vincente Gandia te Valencia komt er globaal als volgt uit te zien. 

Meer informatie over deze wijn-cultuur en natuurreis?