Voorop gesteld hoop ik dat jij en je naasten gezond zijn! In deze vreemde periode waar het corona virus ons allen raakt, willen we toch de SVH wijnlessen lessen door laten gaan. Dit gaan we online doen vanaf maandag 30 maart. Het wordt een combinatie van landen-theorie en theoretisch proeven. We starten weer met de praktijkdagen zodra hier meer duidelijkheid over is vanuit overheidswegen.

Wijnlessen SVH 2 en SVH 3 Online.
Naast het vertrouwde E-Learning programma van Wijntraining Online gaan we vanaf maandag 30 maart starten met online thuis proeverijen. Het proeven van wijn vormt een wezenlijk onderdeel van de lessen. Daarom willen we hier op een creatieve manier invulling aangegeven. Ben je aangemeld voor onze training dan ontvang je hiervoor uiteraard een uitnodiging!

Hoe gaat dat in zijn werk voor Vinologen in opleiding?
De betreffende docent (Edo of Randal) geeft een presentatie over het land dat op de agenda staat en Jan-Willem neemt het theoretisch proeven voor zijn rekening. De lessen zien er als volgt uit: 

  • Ieder kiest een wijn van het thema uit zijn eigen collectie.
  • Van deze wijn maak je een uitgebreide proefnotitie.
  • De proefnotitie als ook de gegevens van de wijn stuur je voorafgaand aan de les aan de docent. 
  • De proefnotities gaan we omzetten in meerkeuze vragen. 
  • Tijdens de online-sessie moet je dan aan de hand van de opgestelde proefnotitie analyseren welke druif, welk land, welke streek en welk jaartal de betreffende wijn heeft.
  • De uitkomsten bespreken we gezamenlijk. 
  • De lessen starten om 10.00 uur stipt en duren tot ongeveer 12.00 uur.

We starten weer met de praktijkdagen zodra hier meer duidelijkheid over is vanuit overheidswegen. Ben je aangemeld voor de SVH Vinoloog opleiding dan ontvang je per mail nadere informatie. Overweeg je een opleiding te volgen neem dan een kijkje op onze website. Voor vragen kun je ons bereiken op: Ik wil graag meer informatie.