Om maar met de deur in huis te vallen… blijf in ontwikkeling! Watte? Juist… blijf investeren in je zelf! Het belangrijkste is dat je ervan bewust wordt dat in jezelf investeren belangrijk is. Vervolgens moet je een houding ontwikkelen om er naar te handelen. Wil je verder groeien in je werk, wil je een nieuwe hobby oppakken?

Wat kan ik vandaag leren? 
We moeten onszelf afvragen hoe we werkzaamheden of een hobby kunnen uitvoeren, die tegelijkertijd leuk, interessant zijn en helemaal bij je passen. Je zou jezelf regelmatig moeten afvragen: wordt ik blij van hetgeen ik nu aan het doen ben?  Dit is de meest cruciale vraag zo ja… welke hobby of werk zou ik verder willen oppakken.

Meer vrije tijd. 
Digitalisering en automatisering veranderen de manier waarop we werken fundamenteel. We krijgen hierdoor ook steeds meer vrijheden. De taken die we uitvoeren en de kennis en vaardigheden die nodig zijn, veranderen daardoor sterk. De kennis en vaardigheden die we op school en tijdens onze studie hebben geleerd, verouderen sneller naarmate de snelheid van technologische verandering toeneemt.

Steeds meer mensen maken een carrière switch en/of verdiepen zich hobbymatig in de verschillenden disciplines die het horeca vak met zich mee brengt. Van koffie specialist tot vinoloog, van bierkenner tot gastronoom. In de horeca lijkt het soms alsof alleen de gasten het erg gezellig hebben. Daar is de horeca onder anderen voor bedoeld… maar vergeet echter niet: óók voor de medewerkers is de horeca heel erg gezellig. En die gezelligheid krijg je op verschillende momenten mee.

Leven Lang leren 
Leven Lang Leren stimuleert volwassen tot het volgen van onderwijs middels subsidies, ervaringscertificaten en/of een vorm van studiefinanciering die het volgen van onderwijs aantrekkelijker maakt. Het kabinet maakt jaarlijks een begroting voor de kosten van de Leven Lang Leren regeling, welke door verschillende bedrijfssectoren minimaal wordt verdubbeld. Het uiteindelijke doel is om de arbeidsmarkt te verbeteren en de Nederlandse economie concurrerend te houden ten opzichte van andere landen.

Wil je ook van je hobby je beroep maken? Neem dan contact met ons op of kijk naar de verschillende mogelijkheden die wij bieden:

Aanbod van onze opleidingen met als paradepaardjes de Vinoloog opleiding en SVH Gastronomie opleiding

Welke webinars en workshops kan ik volgen? 

Ontdek Chablis eb de Champagne streek in November 2020. 

Zuid Afrika Reis 2021 lees hier alles over ZA