Aanbod 2019-09-22T19:27:43+00:00

Aanbod

Bekijk hieronder het volledige aanbod horeca-gerichte opleidingen.
De opleidingen zijn praktijkgericht en kunnen online gevolgd worden. De opleidingen hebben daarnaast in de meeste gevallen een praktijkdeel, dat onder deskundige begeleiding van ervaren professionals vormgegeven wordt. Je oefent natuurlijk ook in je eigen praktijksituatie.
(Klik op een categorie om te filteren.)

WIJNOPLEIDINGEN

SVH Wijn 2

Programma
De training/cursus vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt de wijngebieden. Per training/cursus worden ca 15 wijnen geproefd en besproken. Voor het theorie deel wordt gebruikgemaakt van Wijntraining Online. Deze voucher voor toegang van deze online training ontvang je direct na inschrijving!  Zo kun je gelijk aan de slag! De training bestaat uit één dag (van […]

SVH Wijn 3

Gevorderden SVH 3 niveau

Deze opleiding geeft je een brede kennis van wijn, We gaan hierbij uit van het leren en studeren over wijn in een  gezellige sfeer. Bovendien ontvang je bij inschrijven een abonnement op het culinaire magazine Saisonnier met het eerste jaar maar liefst 50% korting. In acht avonden leer je en verdiepen we ons in:

√ De wijngebieden in de wereld.
√ Proeven, beoordelen van wijn.
√ Karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden.

SVH WIjn 4 vinoloog

Programma SVH Vinologen Opleiding
In deze opleiding proef je series wijnen die speciaal zijn samengesteld voor het aanleren van een goede proeftechniek. Immers, het organoleptisch onderzoeken en beoordelen van wijn vormt de basis van alle wijnkennis. De opleiding tot SVH Vinoloog besteedt daarom de grootst mogelijke aandacht aan het ontwikkelen en verfijnen van de zintuiglijke eigenschappen. Omdat het ‘blind’ proeven van wijnen een uiterst belangrijk onderdeel van de organoleptische module vormt word je vanaf […]

WERKEN IN DE BEDIENING

WERKEN IN DE KEUKEN

WERKEN IN DE HORECA

Sociale hygiëne

Op veel locaties
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Wist je dat er altijd minimaal één persoon tijdens openingsuren in het bedrijf aanwezig moet zijn die het diploma Sociale Hygiëne heeft? Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of eigenaar, maar voor iedereen die met zijn/haar naam op de vergunning vermeld staat. Voldoe aan de wettelijke eisen en voorkom boetes of een eventuele bedrijfssluiting!

SVH Bier niveau 1

Bier is populair! Steeds meer mensen weten wat van bier. Er zijn ook steeds meer restaurants die speciaalbieren inzetten voor bier-spijs combinaties. Maar weet jij het verschil tussen bier en pils? Of wat het verschil is tussen boven- en onder-gistend bier? Wat betekent I.P.A. en waarom heet het één Witbier en het ander Weizen? Wil je meer weten? Dan is deze SVH bieropleiding echt iets voor jou! 

Deze opleiding is inclusief:
√ Onbeperkt toegang tot de […]

SVH Gastronomie


In 15 weken je SVH Branche erkende diploma Gastronomie. Ben je werkzaam in een restaurant of horeca zaak? Wil je graag meer weten welke factoren smaak en smaakbeleving hebben op gerecht en drank. In deze opleiding leer je de effecten van smaak en smaakbeleving te beschrijven. Rekening houdend met o.a: receptuur, samenstelling van gerechten, bewerkingstechnieken, bereidingstechnieken, garing, temperatuur van het gerecht/ drank en uiteraard de presentatie.

SVH Leermeester


Leerlingen begeleiden in de Horeca? Volg dan nú de leermeester training en haal het bij SVH erkende leermeester diploma. In het bedrijf bent jij als Leermeester verantwoordelijk voor de begeleiding en vorming van leerlingen en aankomende medewerkers. De Leermeestertraining wordt gegeven door zeer ervaren trainers die ruime ervaring hebben in de gastvrijheidsbranche en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Bovendien zijn onze trainers gespecialiseerd in de door SVH vastgestelde examencriteria.