
SVH ERKEND | 98% VAN ONZE STUDENTEN BEVEELT ONS AAN
SVH ERKEND | 98% VAN ONZE STUDENTEN BEVEELT ONS AAN

















Het SVH Vinoloog/Sommelier examen bestaat uit drie delen: Theorie A, Theorie B en een organoleptisch examen. Tijdens het organoleptische deel kan je gevraagd worden naar eigenschappen van diverse wijnen, zoals benaming, type, herkomst, druivenras, productiekenmerken en geschiktheid voor gastronomie. Raadpleeg het volledige examenreglement voor meer informatie.
De SVH Leermeester cursus is essentieel voor elke aspirant professionele leermeester in de horeca. Deze intensieve training leidt snel en effectief op tot het verplichte SVH Leermeester Diploma. Na het behalen van dit diploma ben je in staat om nieuwe medewerkers te begeleiden en je vakmanschap door te geven.
Het SVH Wijn 2 examen, afgenomen door de externe examenorganisatie van het SVH, bestaat uit 46 meerkeuzevragen en duurt 45 minuten. De eerste zes vragen gaan over het proeven van vier wijnen (twee wit en twee rood). Om te slagen moet je minimaal 28 vragen (60%) juist beantwoorden, waarvan ten minste twee vragen over het proeven.
Het SVH Leermeester examen bestaat uit drie onderdelen: een portfolio, een rollenspel Coachen & Begeleiden en een schriftelijk theorie-examen met 30 meerkeuzevragen. Je kunt je aanmelden voor een (her)examen van één of meerdere onderdelen. Elk deelexamen kost € 210,-. Geef je keuze voor het herexamen aan bij de opmerkingen.
Het SVH Vinoloog/Sommelier examen omvat drie onderdelen: Theorie A, Theorie B en een organoleptisch examen. Tijdens het organoleptische deel worden kandidaten getoetst op hun kennis van diverse wijnen, waaronder stille wijnen, mousserende wijnen, parelwijnen, likeurwijnen, dessertwijnen en gearomatiseerde wijnen. De examencommissie kan vragen stellen over benaming, type, herkomst, druivenras, productiekenmerken, fouten/gebreken en gastronomische toepasbaarheid van de wijnen.
Het SVH Vinoloog Theorie B examen bestaat uit vier opdrachten met subopdrachten, waarin kandidaten hun kennis en vaardigheden op het gebied van wijn moeten tonen. Zo dienen zij wijnen te adviseren bij een viergangenmenu, rekening houdend met wijn-spijscombinaties en gastwensen. Ook stellen zij een kleine wijnkaart samen op basis van een fictieve prijscourant en selecteren zij geschikte wijnen om te karaferen en als huiswijnen. Kandidaten hebben 120 minuten de tijd om het examen te voltooien.
De SVH Wijn 3 cursus biedt een brede kennis van wijn in een gezellige sfeer. Je leert wijnen proeven, beoordelen en ontdekt de karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden. Het officiële examen is optioneel, maar het diploma is vereist voor toelating tot de opleiding van Vinoloog/Sommelier (SVH Vinoloog niveau 4).
Tijdens een HACCP training leer je over de essentie van voedselveiligheid en de mogelijke gevolgen van het niet opvolgen van de juiste protocollen. Je krijgt inzicht in het voorkomen van kruisbesmetting en leert hoe je op hygiënische wijze kunt werken om zo je klanten te beschermen tegen door voedsel overgedragen ziektes. √ Identificeer risico’s en bepaal […]
De Spoedcursus Sociale Hygiëne (dagcursus) bestaat uit 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de Spoedcursus Sociale Hygiëne wordt het gehele SVH Sociale Hygiëne lesstof behandeld en heb […]
Wil jij als een echte bartender achter de bar de show stelen? Kom dan naar onze cocktail training, hier zullen we je alle basistechnieken van een bartender leren. Wat is nou het verschil tussen shaken en stirren? Waarom gebruik je deze technieken bij de bepaalde cocktails,? Wanneer is een cocktail nou echt is balans en […]
Wil je in de horeca professioneler koffie zetten of je barista-skills naar een hoger niveau tillen? Of ben je gewoon een echte koffieliefhebber en wil je eindelijk begrijpen wat er allemaal komt kijken bij een écht goede espresso of cappuccino? Tijdens de Barista Basis Training leer je de fundamenten van het vak op een praktische […]
Handelen als elke seconde telt! (incl. NIBHV certificaat) Heb je medewerkers in dienst? Dan ben je volgens de Arbowet verplicht om altijd ten minste één bedrijfshulpverlener (BHV’er) aanwezig te hebben binnen je organisatie. Een BHV’er is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van eerste hulp en het begeleiden van een ontruiming. […]
Leer effectief omgaan met ongewenst gedrag en agressie Wil je jouw medewerkers goed voorbereiden op situaties met ongewenst gedrag of agressie? Deze training helpt hen om adequaat te reageren, conflicten te de-escaleren en de veiligheid op de werkvloer te vergroten. Of het nu gaat om verbale intimidatie, fysieke confrontaties of emotionele spanning, met de juiste […]
De training/cursus vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt de wijngebieden. Per training/cursus worden ca 15 wijnen geproefd en besproken. Voor het theorie deel wordt gebruikgemaakt van E-learning. Toegang van deze online training ontvang je direct na inschrijving! Zo […]
Ben jij een wijnliefhebber en heb je altijd al een passie gehad voor de smaken en geuren van Italiaanse wijnen? Dan is deze cursus Italiaanse wijnen absoluut iets voor jou! Ontdek de diverse pracht van wijnen uit verschillende Italiaanse wijnregio's en ontdek alles over de unieke eigenschappen en smaakprofielen die deze wijnen zo uitzonderlijk maken. […]
De training/cursus vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt de wijngebieden. Per training/cursus worden ca 15 wijnen geproefd en besproken. Voor het theorie deel wordt gebruikgemaakt van E-learning. Toegang van deze online training ontvang je direct na inschrijving! Zo […]
De Online SVH Leermeester cursus is essentieel voor elke aspirant professionele leermeester in de horeca. Deze online training leidt snel en effectief op tot het verplichte SVH Leermeester Diploma. Na het behalen van dit diploma ben je in staat om nieuwe medewerkers te begeleiden en je vakmanschap door te geven.